Prije svega, moram reci da si ti najljubomorniji menadzer s kojim sam se susreo na ovoj igri, zamolio bi te da me zaobidjes i ne spamas vise ovu temu koja sluzi svima nama koji volimo i radimo za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Samo ti uzimaj strance i treniraj ih po svojim metodama, nama ce svima biti drago sto ces upropastavati tudje talente a ne nase, hvala ti na tome.
I sigurno mi neces ti odredjivati za koliko cu staviti svog igraca, ako ti nesto smeta bacis tiket ljudima zaduzenim za to i ne spamas na forumu 24 sata, drugi put kad slicnog dobijem stavicu ga za 4 miliona, jer mislim da sam premalo zaradio na svom drafteru s obzirom koliko drugi zaradjuju i kako ide TL. To sigurno nije tvoja stvar. Dosao red da se i moje ulaganje isplati.
Isto tako Osvetnik ima pravo da stavi cijenu za svog igraca koliko hoce, ako neko zeli da ga uzme uzece ga i to je to, neko stavi nizu cijenu, neko realnu, neko vecu, kako se kome potrefi, sve je to sastavni dio igre, svako od nas je nekada preplatio igraca, nekad prosao bas jeftino i td.. ako se njemu isplati da ga ne proda recimo, to je njegova odluka, ni prvi ni posljedni fin igrac koji nam je propao i to je to.
Poenta ove teme nije vasa svadja i raspravljanje, ova tema kao i prosle koje sam organizovao sluze za pravljenje odlicnih U21 generacija, koje ce biti fantasticne, predvodjene sa 15+ igraca koji se treniraju kod nasih menadzera!
To je nesto s cim se ne mogu pohvaliti ni puno vece, uspjesnije i jace reprezentacije BB svijeta.
Ovo je jedna lijepa prica koju nastavljamo i ovu sezonu, i gledacemo da u tom smjeru nastavimo sa radom.
Ovo je moj dobronamjeran i proizvoljan rad, od kojeg nemam nikakve koristi, radim to sto volim i sto mi pricinjava zadovoljstvo.
Da li vi mislite da bi se svi ovi igraci sami udomili, da menadzeri sami treniraju, da im niko ne pomaze, da niko ne trosi svake sedmice XY sati na njihove planove treninga, zabiljeske u bazu, pracenje minuta, treninga, napretka i td?
Jer vi koji nikad nista niste uradili za reprezentaciju ni ne znate nista drugo osim pisati na forumu i pokusavati umanjiti neciji tudji trud, rad i sve ono sto je napravio, pokusati ga omalovazavati na sve moguce nacine misleci da s time uzdizete sebe i smanjujete neciji doprinos? Ma hajte molim vas.
Mislis da bi se napravilo ovoliko ekipa u Utopiji da nisam poceo sa tim? Da nisu moji poznanici, prijatelji, bb drugari reagovali pozitivno na moju ideju da u utopijama treniramo igrace za mladu repku? Da, sve to samo od sebe ide, sigurno.
Mada poenta svega ovog niste vi koji hejtate ovo sto mi kao zajednica radimo, ne, poenta su ovi momci koji su se odazvali na ovu akciju, incijativu, koji ulazu svoje slobodno vrijeme i zivce, drze se zajedno i sezonama treniraju za dobrobit svoje reprezentacije ali i svakako dobrobit svojih klubova i zato postaju uspjesniji iz sezonu u sezonu, a nase reprezentacije samim tim jacaju, i sve dok je takvih ljudi, punih ljubavi, entuzijazma, volje i zelje ova zajednica i drzava nikada nece odustati, drzacemo se cvrsce i jace i uspjecemo!
Moram posebno naglasiti Kyve-a koji trosi puno energije i svog slobodnog vremena u komunikacij sa menadzerima jer on prati veliku vecinu nasih mladih igraca i zaduzan je za plan i program svakog naseg mladog igraca trenutno. Pravimo neke nove zlatne generacije, za neka ljepsa i bolja vremena nase male ali slozne BB reprezentacije.
Slozicete se svi, sigurno nije lako pratiti svake sedmice 40-50tak igraca, koji je dobio minute na svojoj poziciji, da li je trening dobro nastiman, da li je neki dobio up, sta iduce trenirati i td i td, ko nije radio mozda nije ni svjestan koliko samo vremena treba za to, o drugim stvarima da ne govorim...
Hvala vam svima jos jednom, svakom pojedincu koji se odazvao na bilo koju nasu akciju, na udomljavanje igraca, treniranje, stavljanje igraca na TL i slicno, hvala vam puno, veliki respect, volim vas sve!
Mi nikad odustati necemo!
This is where we hold them!