BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Generacija 40

Generacija 40

Set priority
Show messages by
This Post:
11
289268.49 in reply to 289268.48
Date: 10/5/2017 7:00:27 PM
Champions United
III.2
Overall Posts Rated:
14941494
Realno , ljudi ako neko hoce da pomogne, konkretno da pomogne reprezentaciji, nece gledati da li ce igraca platiti nekih cca 100k vise od njegove vrijednosti. To su, realno, prva dva kola kupa, koja ce svako proci, igrajuci protiv bot ekipa.

Cijena je takva kakva jeste, pa ko voli nek izvoli.

Druga stvar je sto neko misli da je velika, iskreno i ja mislim da moze sici na 150k, pa ako uleti vise, dobro i Osvetniku.
Moje misljenje je da, kao sta se i moze procitati gore, izjava - " na listi je da ne propadne " , nije na mjestu, jer da je na listi da ne propadne, bio bi na listi za 1k, pa kolko se nabida.
Takodje sa druge strane, ako zelis pomoci reprezentaciji i biti dio toga, ne ciganisi vec daj tih 100k viska, nije secer u vodu. Treniraces , uzivati, pomoci reprezentaicji i na kraju zaraditi dosta vise od 100k , o kojih se pravi se u startu pravio problem.

Ne prica se o cifri, koja se razlikuje za 1M. Ako neko ima voljan da ga uzme , a fali mu tih 100k, nek stavi nekog pacera svog na tl i ja cu mu ih prebaciti , samo nek se radi i nek lopte tutnje na treninzima

nije uopće problem u cifri, već u stavu pojedinaca koji žele iskoristit to što mnogi naši manageri ne pitaju za cijenu...
uz još napomenu nedam ga ispod 250k pa nek propadne... nije ovo prvi put da se igrači stavljaju za nerealne cijene, a vjerujem ni zadnji...
većini managera koji ne treniraju naše igrače glavni argument za to je da naši igrači imaju nerealne početne cijene...

s druge strane nerijetko se dogodi da neki manageri ne žele čekat da vlasnik spusti cijenu, nego bidaju odma u želji da igrača dobiju čim prije...
baš zbog takvih managera kojima je reprezentacija ispred kluba i para sam i reagirao... malo ih je, i treba ih čuvati...
kao netko tko se cima oko svih ovih igrača i generacija te njihovih treninga, smatram da imam pravo na to, kome bilo pravo ili krivo, svejedno mi...

This Post:
00
289268.51 in reply to 289268.50
Date: 10/5/2017 7:37:49 PM
KK Osvetnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
394394
Da je neki treceligas postavio igraca, jos bi i navijao da ga neko uzme. Ovako glumi spasitelja. Spasio je nekome 100k. Svaka mu cast :))

This Post:
00
289268.52 in reply to 289268.51
Date: 10/5/2017 7:38:43 PM
KK Osvetnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
394394
Zajednico, cuvaj se. Osvetnik ce iskoristiti vasu naivnost i uzeti vam 100k :)))

This Post:
00
289268.54 in reply to 289268.48
Date: 10/6/2017 4:58:19 AM
Overall Posts Rated:
160160
Ne možeš voditi reprezentaciju i pričati svima o njoj..a staviti igrača na tlu za dva miliona :) Dokle god bude tako lakše je uzeti nekog stranca i trenirati ga, a pritom još je napisano meni kako ne smijem ja uzeti igrača da treniram jer cu ga upropastiti, a ti dodjes i staviš ga za 2mil..jadno i licemjerno..

This Post:
33
289268.55 in reply to 289268.54
Date: 10/6/2017 7:09:30 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Prije svega, moram reci da si ti najljubomorniji menadzer s kojim sam se susreo na ovoj igri, zamolio bi te da me zaobidjes i ne spamas vise ovu temu koja sluzi svima nama koji volimo i radimo za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Samo ti uzimaj strance i treniraj ih po svojim metodama, nama ce svima biti drago sto ces upropastavati tudje talente a ne nase, hvala ti na tome.

I sigurno mi neces ti odredjivati za koliko cu staviti svog igraca, ako ti nesto smeta bacis tiket ljudima zaduzenim za to i ne spamas na forumu 24 sata, drugi put kad slicnog dobijem stavicu ga za 4 miliona, jer mislim da sam premalo zaradio na svom drafteru s obzirom koliko drugi zaradjuju i kako ide TL. To sigurno nije tvoja stvar. Dosao red da se i moje ulaganje isplati.

Isto tako Osvetnik ima pravo da stavi cijenu za svog igraca koliko hoce, ako neko zeli da ga uzme uzece ga i to je to, neko stavi nizu cijenu, neko realnu, neko vecu, kako se kome potrefi, sve je to sastavni dio igre, svako od nas je nekada preplatio igraca, nekad prosao bas jeftino i td.. ako se njemu isplati da ga ne proda recimo, to je njegova odluka, ni prvi ni posljedni fin igrac koji nam je propao i to je to.

Poenta ove teme nije vasa svadja i raspravljanje, ova tema kao i prosle koje sam organizovao sluze za pravljenje odlicnih U21 generacija, koje ce biti fantasticne, predvodjene sa 15+ igraca koji se treniraju kod nasih menadzera!

To je nesto s cim se ne mogu pohvaliti ni puno vece, uspjesnije i jace reprezentacije BB svijeta.

Ovo je jedna lijepa prica koju nastavljamo i ovu sezonu, i gledacemo da u tom smjeru nastavimo sa radom.
Ovo je moj dobronamjeran i proizvoljan rad, od kojeg nemam nikakve koristi, radim to sto volim i sto mi pricinjava zadovoljstvo.
Da li vi mislite da bi se svi ovi igraci sami udomili, da menadzeri sami treniraju, da im niko ne pomaze, da niko ne trosi svake sedmice XY sati na njihove planove treninga, zabiljeske u bazu, pracenje minuta, treninga, napretka i td?
Jer vi koji nikad nista niste uradili za reprezentaciju ni ne znate nista drugo osim pisati na forumu i pokusavati umanjiti neciji tudji trud, rad i sve ono sto je napravio, pokusati ga omalovazavati na sve moguce nacine misleci da s time uzdizete sebe i smanjujete neciji doprinos? Ma hajte molim vas.

Mislis da bi se napravilo ovoliko ekipa u Utopiji da nisam poceo sa tim? Da nisu moji poznanici, prijatelji, bb drugari reagovali pozitivno na moju ideju da u utopijama treniramo igrace za mladu repku? Da, sve to samo od sebe ide, sigurno.

Mada poenta svega ovog niste vi koji hejtate ovo sto mi kao zajednica radimo, ne, poenta su ovi momci koji su se odazvali na ovu akciju, incijativu, koji ulazu svoje slobodno vrijeme i zivce, drze se zajedno i sezonama treniraju za dobrobit svoje reprezentacije ali i svakako dobrobit svojih klubova i zato postaju uspjesniji iz sezonu u sezonu, a nase reprezentacije samim tim jacaju, i sve dok je takvih ljudi, punih ljubavi, entuzijazma, volje i zelje ova zajednica i drzava nikada nece odustati, drzacemo se cvrsce i jace i uspjecemo!

Moram posebno naglasiti Kyve-a koji trosi puno energije i svog slobodnog vremena u komunikacij sa menadzerima jer on prati veliku vecinu nasih mladih igraca i zaduzan je za plan i program svakog naseg mladog igraca trenutno. Pravimo neke nove zlatne generacije, za neka ljepsa i bolja vremena nase male ali slozne BB reprezentacije.
Slozicete se svi, sigurno nije lako pratiti svake sedmice 40-50tak igraca, koji je dobio minute na svojoj poziciji, da li je trening dobro nastiman, da li je neki dobio up, sta iduce trenirati i td i td, ko nije radio mozda nije ni svjestan koliko samo vremena treba za to, o drugim stvarima da ne govorim...

Hvala vam svima jos jednom, svakom pojedincu koji se odazvao na bilo koju nasu akciju, na udomljavanje igraca, treniranje, stavljanje igraca na TL i slicno, hvala vam puno, veliki respect, volim vas sve!

Mi nikad odustati necemo!

This is where we hold them!
This Post:
11
289268.56 in reply to 289268.55
Date: 10/6/2017 7:19:53 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Svaka čast !

I zato lijepo kao rezultat svega ovoga se stvori ekipa koja se može družiti i u RL, sklope se prijateljstva... Tako smo Kerim, Pita i ja prije nekoliko dana sjedili na kahvi :).

PS: ljudi ko je u Sarajevu ili ko će biti od ponedjeljka/ utorka, može se priključiti kerimu, piti i meni, bujrum da napravimo BB druženje ;)

This Post:
11
289268.57 in reply to 289268.56
Date: 10/6/2017 7:25:34 AM
K.K MILLENIUM
II.1
Overall Posts Rated:
617617
Second Team:
K.K MILLENIUM II
WTF,Joža forma 7 ??? Nece biti ni na klupi,eto da znas -.-

This Post:
00
289268.58 in reply to 289268.55
Date: 10/6/2017 7:34:46 AM
Overall Posts Rated:
160160
Na sta da budem ljubomoran? Na uspijeh na bb,ne lupaj gluposti.
Kazes upropastio sam nekog reprezentativca..Grdovic je bio neko vrijeme,Svajcarac je bio.. Poljak ce biti reprezentativac.
I to sto si napisao si promasio.
Kad se nemas cemu radovati u rl onda moras uspijehu BB reprezentacije ;)
I ja bih pohvalio i Tursunovica i Kivija koji su o treningu i savjetima prvom meni pomagali dugo vremena i pomazu i dan danas bez obzira koga trenirao.
Svaka cast i tebi,koji trosis svoje vrijeme trazeci igrace ali si prvi ti komentarisao igrace koji su stavljani za vise love nego sto vrijede,pa si onda prozvao mene bez ikakvog razloga prosle sezone..Imao si 3 mandata da bi u ovom trecem nesto uspio napraviti.

Uzivaj u tom svom bb radu i bb uspijesima,ja odoh proslativi plasman na mundijal..
Pozdrav i do citanja.

Advertisement