Pozdrav zajednico!
Danas igramo 3. meč u drugoj fazi EP. Može se reći za ovaj meč da je meč definitivne odluke za tim koji pobedi. I Nemačka i mi smo sa po 2 pobede do sada i ko ode na 3-0 rešio je pitanje prolaska skoro i matematički, s obzirom da i Nemačka i mi do kraja imamo po jedan, uslovno rečeno, lakši meč.
Ono što je bitno reći još jeste to da smo nemački selektor i ja dogovorili da odigramo tie vs tie. Smatram da to odgovara obema ekipama, jer je Nemačkoj glavni protivnik za prolaz Poljska i više im odgovara da se troše tamo, a nama će Španija igrati normal, jer oni više nemaju pravo na grešku. Tako da ćemo i mi morati normal Špancima, pa je onda dobro da sa Nemcima uštedimo entuzijazam. Nemački selektor deluje kao korektan momak i verujem da će ispoštovati dogovor.
Nemački tim je veoma dobar i ja lično nisam iznenađen što su pobedili Španiju. Imaju ekstremno dobru centarsku liniju i biće nam teško da je probijemo, ali ćemo pokušati. :) Nemačka je možda čak i drugi tim po snazi u ovoj grupi iza Poljske. Sa ovim visokoplatežnim igračima mogu da pobede svaku ekipu bez sumnje. Ako prođu u polufinale verujem da neće biti samo turisti tamo.
Forma nam nije specijalno dobra i to je mali problem. Malo devetki, a i te silne osmice nisu preterano jake. Đaković je po prvi put prešao milion u DMI rejtingu, prate ga ostali centri sa po 600-700k, pa očekujem da će borba pod košem biti solidna. Nadam se da i naši bekovi mogu da odrade posao u odbrani... Teško mi je da procenim kog tipa su nemački bekovi, ali verujem da su naši momci dovoljno dobri da ih zaustave.
Sve u svemu nisam imao preterano puno opcija kada je napad u pitanju, pa se nadam da odbrana može da izdominira danas. Biće teško, jer mi deluje da nemački selektor ima više opcija i veće šanse da me nadmudri, ali se nadamo da se to neće dogoditi. Uprkos svemu napisanom, verujem u našu ekipu i verujem da možemo ostvariti novu pobedu, 24. u nizu. Ali da će biti teško, hoće. :)
SRBIJA U21 - NEMAČKA U21 18h