Erre +10-et adok, mert érted a mondandóm lényegét.
Tökéletes lenne a játék, ha életszerűen (ts nélkül) modellezné le a meccset, a pusztán nyerjen az erősebb csapat, jobb taktikai kombó. Sajna nem így van...
A motsz-ról már vitáztunk máskor is, azt gondolom, hogy túlzottan nagy ereje van és elég nagy "áldozatot" követel a felezéssel.
(Nem is ez volt a vitatéma, csak előkerült kosaras12 jóvoltából, hogy átverték.)
Ki szereti, ha átverik? Ide azért jövünk, hogy kikapcsoljunk munka/iskola után. Ezek ellenére itt is olyan szintű mutyik és garázdaságok érik az embert, akár a valós életben.... Efölött nem tudok szó nélkül elmenni.
Ami a tényleges kiakadásom oka, hogy nevezzük nevén: az ellenfél Nacsa vagy Sarazar nevű játékosa ne tudjon már akciópontot szerezni az embereimről, mert megüt a guta. Mivel képes egy 8-8-11-es ember átdobni egy nála majd kétszer jobb védőt? Ezen a ponton ugrott be, hogy itt bizony a ts lehet a ludas, már ami az ellenfélnél adódott.
És ezt cimi kizárólag (de mondhatnék kukubencét Pápuákról stb...) vakszerencsével tudta elérni egy szerencsés kupasorsolás jóvoltából.
Én nem a vereséget vitattam, (casaubonnak ment a válasz), hanem azt, hogy pusztán mákkal vagy véletlen folytán egy csapat olyan pluszelőnyhöz juthat, ami eltorzít egy tényleges eredményt. Cimi is megjegyezte privátban, hogy teljesen padlózott, mivel nem számított ekkora győzelemre. Nincs is köztünk 25 pont, ezt ki merem jelenteni. Itt egy vagy netán két egységni + ts okozott nekem minimum 10-15 pontos pluszhátrányt.
És miért idegesít csak ez? Nos, elég határon mozog a büdzsém, ilyen esetben a fanok lepontoznak... Az meg -3-5k veszteséget okoz hetente. Szeretném megtölteni a nyomi kis stadionom, már nem tudom mit vessek be.
Amikor 1. voltam se bírtam megtölteni a csarnokot, sőt még a legjobb (kaygee) ellen se telt meg...
Másik dolog a 2 pontossal kapcsolatban:
Sok csapat ezt a taktikát csapatszerkezet, megfelelő játékosok nélkül pusztán mindenkori "divatból" játssza!
Igen, gondolom láttatok már ilyet és ettől falra tudnék mászni..
Amikor egy csapat megfelelő bedobó nélkül vagy IR vagy jó center/ ecs hiányában elkezdi a 2 pontost nyomatni , háát az érdekes..
És itt meg vagyok győződve, hogy az esetek többségében nem tudatos, hanem úgymond rákényszerített, divatból való a taktika játszatása. "Mert a 2 pontos mindenek fölött áll"
De miért is áll mindenek fölött?
Na, ez böki a csőröm, nekem ne mondják meg föntről mit játsszak, majd én eldöntöm és akár ellenfél függvényében játszatom is. Minden taktikának egyforma erejűnek kéne lennie.
Ez most nincs így és nem tetszik! Ne kényszerből taktikázzunk, hanem olyat játsszunk, ami megy/fekszik a csapatnak.
Vannak olyanok, aki edzés miatt nem tudnak bedobót tartani, mivel nem tudnának 3-asban edzeni játékost.
Ez elfogadható, de akkor ne is játsszon 2 pontost 3 hátvéddel kiállva.
(Nem vagyok hajlandó olyanokkal vitába szállni, akik ismételten csak kiforgatják a mondanivalóm. Én tisztán és érthetően leírtam mindent, a fenti dolgokat gondolom.)