BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XVIII.

Kérdés és csevegő XVIII. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
217339.481 in reply to 217339.479
Date: 7/11/2012 12:26:45 AM
Overall Posts Rated:
411411
+1

az, hogy ez összetettebb játék mint az összes többi, nem jelenti azt hogy szarabb. aki nem tud felnőni a ts és egyéb más dolgok adta bonyolultsághoz, annak tényleg nem ez a játéka. a HT-ba is van ts lehet lazázni motsolni, és messze a legnagyobb bázissal rendelkező manager játék a világon. nem hiába.

Gila szerintem szüntessük meg azt, hogy különböző szintű edzők vannak, mert így előnybe kerülnek a pénzes klubok. szüntessük meg az átadó listát, mert aki aktív és egész nap nézegeti plusz van pénze hatalmas előnyt tud szerezni. szerintem ne engedjük a stadion fejlesztést se, mert aki azt húzza az előnybe kerül más ellen. én amondó vagyok, mindenki kapjon beregisztráláskor ugyan olyan képességekkel rendelkező játékosokat, ne tudjon senki venni másikakat, csak draftolni lehessen, nem kell ide se pénzügy se orvos se manager semmi. mindenki ugyan olyan edzővel eddzen, és aki ügyesebb az nyer. gondolod lenne játékélményed? ez egy manager játék, amiben vannak olyan részek amit te nem tudsz kezelni, de ez nem jelenti azt, hogy azok az elemek szarok a játékban. van amit más nem tud jól kezelni. annak a megszüntetését kérné az az illető. hova vezet ez az út? hülyeségeket én is ki tudok találni.

laza mots megszüntetése miért jó?

mintha az életben nem látnál olyant, hogy az alap szakasz végén egy NBA-s csapat pihenteti a 3 sztár játékosát. ez a laza.

This Post:
11
217339.482 in reply to 217339.481
Date: 7/11/2012 12:58:29 AM
Overall Posts Rated:
310310
Én értem Gila gondolatmenetét és egyetlen részletével egyet is tudok érteni. Pont azt szeretem ebben a játékban, hogy elég jól szimulálja a valóságot, és az egyetlen ami szúrja a szememet, az a ts. Ha én szándékosan ellazázok 3-4 meccset, attól miért lesz jobb a csapatszellem? Miért jelent ez nekem később előnyt?
Persze megmagyarázható lenne, ha nem csapatszellemként írnák, hanem fáradtságként, illetve "frissességként", annak már lenne realitása, hiszen akik az utolsó pár meccsen kidolgoznák a belüket, nyilván rosszabb állapotban érkeznének a következő meccsre, mint azok, akik csak lézengenének a pályán 3-4 meccs óta.
A laza-mots kérdéssel szerintem csak két baj van, egyrészt túl szigorú a mots (és ezért nem reális), ha pl mindketten lazázunk 8 meccsen keresztül, aztán én nyomok egy mots-ot, ami felezi a ts-t, míg te lazázol, akkor már szezon végéig folyamatosan 4-5 ts előnyben leszel. A másik probléma a kupa, aki kiesik az első körben, az megintcsak behozhatatlan hátrányba kerül azzal szemben, aki még kupázik és ott lazázik, holott nyilván kevésbé megterhelő egy tét nélküli edzőmeccs, mint egy kupameccs, mégis a kupázó ts-e nő(het, ha lazázik), míg az edzőmeccset játszóé csak csökken, mert alapból normálnak veszi a gép.

Don't feed the troll
From: Chosen

This Post:
33
217339.483 in reply to 217339.481
Date: 7/11/2012 2:10:35 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Én a DNS-t is megszüntetném. Kezdjen mindenki ugyanazzal a genetikai információval. Mi az, hogy valakinek indokolatlan előnye/hátránya van abból, hogy milyen géneket örököl! :)

This Post:
00
217339.484 in reply to 217339.482
Date: 7/11/2012 2:39:13 AM
Overall Posts Rated:
6262
Én szeretem ezt a játékot úgy ahogy van, végül is mindenkinek azonos szabályokhoz kell alkalmazkodnia. Az élet meg néha amúgy is igazságtalan, mint pl. sérüléseknél és rossz sorsolásnál. Mondom ezt én,aki a kupa 2. fordulójában kifogott egy első ligásat idegenben.

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 7/11/2012 2:59:43 AM

This Post:
11
217339.485 in reply to 217339.475
Date: 7/11/2012 3:53:39 AM
Overall Posts Rated:
188188
Ne szidd a rendszert. Írj, hogy szerinted baj van vele hátha javítják. Amennyiben nem fogadod el, hagyd abba!
Állandóan csak pörlekedsz minden ellen, mert Neked nem jó ez vagy az. Használd a tudásod! Simán jobb vagy ettől csak nem jön össze minden ahogyan szeretnéd.

Lásd példámat ez elmúlt 3-4 szezonban kiesési rangadót nyerve kellett bent maradnom. Idén meg olyan elől vagyok, hogy már azon gondolkodok feljebb nem is kellene mennem. Csapatom kemény magja ugyan az. Persze edzem Őket folyamatosan. Nekem kinti játékra épülő játékosaim vannak és nyerek is velük. Ki kell használni miben jó a csapatod.

Nyíltságomat nem sértésnek szántam.

This Post:
00
217339.486 in reply to 217339.474
Date: 7/11/2012 3:58:51 AM
Overall Posts Rated:
188188
Ismét Laza-laza lebeszélés probléma.
Vegyétek tudomásul, hiába írsz/írnak ezt vagy azt nem kell betartani!!! Ez egy játék. Lehetőség van ilyen módon is előnyt szerezni. Valakinek jó az, ha a bizalmát eladja és segget csinál a szájából. Tudomásul kell venni ezt a tényt.

Írhatnám Metal Koala szupper jó, hogy ezt megcsinálta és elhitette veled lazázik és nyert jobb hozzáállással. Balek lettél. Ezért nem kell azért beállítani jobbnak magad vagy rosszabbnak. Becsületesség kérdése magad illetve mások felé.
Vagy...
Írhatnám Metal Koala egy "nem igaz mondó" (ha-zúg), mert becsapott.

Mindenki döntse el melyik szimpatikusabb neki.

This Post:
00
217339.487 in reply to 217339.474
Date: 7/11/2012 4:10:32 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Tény, hogy nem volt szép tőle, hogy átverte a fejed, de megjegyzendő, hogy laza-lazát csak két esetben érdemes felajánlani/elfogadni:

1. amúgy is megvernéd, bármit is csinál
2. nem érdekel túlságosan az eredmény, csak a jobb csapatszellem

Egyik esetben sem lehet nagyot bukni rajta, ha megszegik a megállapodást.
És persze nem kötelező belemenni egy ilyen megállapodásba, mindenki a saját felelősségére tegye.

From: Mikhail

This Post:
00
217339.488 in reply to 217339.487
Date: 7/11/2012 4:53:56 AM
Overall Posts Rated:
188188
Jobban fogalmaztál mint én. Adok +1-t. :-)

This Post:
00
217339.489 in reply to 217339.482
Date: 7/11/2012 5:04:52 AM
Overall Posts Rated:
350350
Erre +10-et adok, mert érted a mondandóm lényegét.

Tökéletes lenne a játék, ha életszerűen (ts nélkül) modellezné le a meccset, a pusztán nyerjen az erősebb csapat, jobb taktikai kombó. Sajna nem így van...
A motsz-ról már vitáztunk máskor is, azt gondolom, hogy túlzottan nagy ereje van és elég nagy "áldozatot" követel a felezéssel.
(Nem is ez volt a vitatéma, csak előkerült kosaras12 jóvoltából, hogy átverték.)

Ki szereti, ha átverik? Ide azért jövünk, hogy kikapcsoljunk munka/iskola után. Ezek ellenére itt is olyan szintű mutyik és garázdaságok érik az embert, akár a valós életben.... Efölött nem tudok szó nélkül elmenni.

Ami a tényleges kiakadásom oka, hogy nevezzük nevén: az ellenfél Nacsa vagy Sarazar nevű játékosa ne tudjon már akciópontot szerezni az embereimről, mert megüt a guta. Mivel képes egy 8-8-11-es ember átdobni egy nála majd kétszer jobb védőt? Ezen a ponton ugrott be, hogy itt bizony a ts lehet a ludas, már ami az ellenfélnél adódott.
És ezt cimi kizárólag (de mondhatnék kukubencét Pápuákról stb...) vakszerencsével tudta elérni egy szerencsés kupasorsolás jóvoltából.

Én nem a vereséget vitattam, (casaubonnak ment a válasz), hanem azt, hogy pusztán mákkal vagy véletlen folytán egy csapat olyan pluszelőnyhöz juthat, ami eltorzít egy tényleges eredményt. Cimi is megjegyezte privátban, hogy teljesen padlózott, mivel nem számított ekkora győzelemre. Nincs is köztünk 25 pont, ezt ki merem jelenteni. Itt egy vagy netán két egységni + ts okozott nekem minimum 10-15 pontos pluszhátrányt.
És miért idegesít csak ez? Nos, elég határon mozog a büdzsém, ilyen esetben a fanok lepontoznak... Az meg -3-5k veszteséget okoz hetente. Szeretném megtölteni a nyomi kis stadionom, már nem tudom mit vessek be.
Amikor 1. voltam se bírtam megtölteni a csarnokot, sőt még a legjobb (kaygee) ellen se telt meg...

Másik dolog a 2 pontossal kapcsolatban:

Sok csapat ezt a taktikát csapatszerkezet, megfelelő játékosok nélkül pusztán mindenkori "divatból" játssza!
Igen, gondolom láttatok már ilyet és ettől falra tudnék mászni..
Amikor egy csapat megfelelő bedobó nélkül vagy IR vagy jó center/ ecs hiányában elkezdi a 2 pontost nyomatni , háát az érdekes..
És itt meg vagyok győződve, hogy az esetek többségében nem tudatos, hanem úgymond rákényszerített, divatból való a taktika játszatása. "Mert a 2 pontos mindenek fölött áll"
De miért is áll mindenek fölött?
Na, ez böki a csőröm, nekem ne mondják meg föntről mit játsszak, majd én eldöntöm és akár ellenfél függvényében játszatom is. Minden taktikának egyforma erejűnek kéne lennie.
Ez most nincs így és nem tetszik! Ne kényszerből taktikázzunk, hanem olyat játsszunk, ami megy/fekszik a csapatnak.
Vannak olyanok, aki edzés miatt nem tudnak bedobót tartani, mivel nem tudnának 3-asban edzeni játékost.
Ez elfogadható, de akkor ne is játsszon 2 pontost 3 hátvéddel kiállva.

(Nem vagyok hajlandó olyanokkal vitába szállni, akik ismételten csak kiforgatják a mondanivalóm. Én tisztán és érthetően leírtam mindent, a fenti dolgokat gondolom.)

This Post:
00
217339.490 in reply to 217339.489
Date: 7/11/2012 6:17:39 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Pár megjegyzés:
Sok csapat ezt a taktikát csapatszerkezet, megfelelő játékosok nélkül pusztán mindenkori "divatból" játssza!

És akkor mi van? Egyéni szoc, hogy ki milyen taktikát választ.
És itt meg vagyok győződve, hogy az esetek többségében nem tudatos, hanem úgymond rákényszerített, divatból való a taktika játszatása. "Mert a 2 pontos mindenek fölött áll"

Nincs semmilyen kényszer, hogy kövesse bárki a "divatot". Az meg, hogy a "2 pontos mindenek felett" állna, vitatom.
Na, ez böki a csőröm, nekem ne mondják meg föntről mit játsszak, majd én eldöntöm és akár ellenfél függvényében játszatom is. Minden taktikának egyforma erejűnek kéne lennie.

Na és ki tartott pisztolyt a fejedhez, hogy 2 pontost játssz? Mellesleg elsősorban a saját csapatodhoz kell passzolnia a taktikának, csak másodsorban az ellenfélhez. Általában az nyer, aki a saját taktikáját képes ráerőltetni az ellenfélre. A pályára lépő emberekhez kell passzítani a taktikát és fordítva, hogy ki tudd használni az adott taktika erősségeit, ellensúlyozni a gyengéit...
A taktikának pont az a lényege, hogy ne legyen egyforma, különben mi a fenének kéne választani közöttük?
Vannak olyanok, aki edzés miatt nem tudnak bedobót tartani, mivel nem tudnának 3-asban edzeni játékost.
Ez elfogadható, de akkor ne is játsszon 2 pontost 3 hátvéddel kiállva.

Mi az összefüggés és WTF? Ha én öt centerrel akarok R&G-t játszani, akkor annyival játszom. Hol itt a probléma, hogy 3 hátvéddel áll ki valaki? Ha például játszok egy 2 pontost 3:2-es zónával, az szinte kívánja a 3 hátvédet (lehetőleg magas 2 pontos skillel), ki a fenét érdekel, hogy nem bedobó van a posztjához írva, ha nekem nem arra van szükségem. Komolyan nem értelek...

Amúgy meg a meccsen, ami miatt kiakadtál semmi olyasmit nem látok, ami annyira hihetetlen lenne. Azzal a kemény 24%-os mezőnydobással, amit bemutattatok egy lassú taktikánál (ahol elvileg pontosabbak a dobások) nem sok jó sülhetett ki. És ez csak egy momentum a meccsről.

This Post:
00
217339.491 in reply to 217339.490
Date: 7/11/2012 6:49:37 AM
Overall Posts Rated:
350350
1. Nincs, semmi én csak megjegyeztem, hogy mindenki a csapatának megfelelő taktikát játssza.
Az már az ő baja, ha egy hibás taktikával könnyebbséget okoz másnak.
Én csak arra utaltam, hogy láttam már 4-es benti támadással és 3-4 hullámmal bentit menni, de ennek így semmi értelme.

2. Vitatod vagy nem vitatod. Látható, hogy a válogatott meccsek 90-95%-a 2 pontos 1-1 taktikával megy le.
Ez miért van? A szövetségi kapitányok annyira buták lennének, hogy a legszarabb taktikai trendet követik?
Ugyan már, pont ellenkezőleg. Számos fórumos bejegyzést láttam, ami a 2 pontost kiemeli, mint brutál taktika és olyan aminek kevés az ellenszere, még a 2-3 zóna se az sajnos. Levédhetetlen sok esetben.
Tehát ez igenis "divat" kérdése, ha meccsek túlnyomó többsége erre a taktikára alapszik

3. Ezt nem vitatom, jobb taktikával verhető az ellen, DE akkor a 2 pontos ellenszerét is találják fel.

4. Csapatszerkezetben, ha megvan a 2 pontoshoz való hátvéded, akkor nem okoz gondot akár 3 hátvéddel kiállni
De amiről beszélek az, hogy 3-4. ligában "tudatlanul" má'bocs Mekk mester módján összetákolt csapatokkal játszatnak 2 pontost.Továbbra is úgy gondolom, hogy csupán divatból.

Apropó, nem tudsz olyan kimutatásról ahol közlik, hogy a meccsek hány %-a 2 pontos illetve a többi taktika?

Advertisement