BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXII

Kérdés és csevegő XXII (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Domi
This Post:
00
248444.484 in reply to 248444.483
Date: 11/17/2013 4:59:13 PM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
fél off mert azért kosárlabda... de ez milyen már...:)))

török kosárcsapat elment komolyzenei koncertre... telefon . bealudtak majd jött az indulójuk..

http://www.youtube.com/watch?v=c2AFB25g4VM

From: gecsega
This Post:
00
248444.485 in reply to 248444.484
Date: 11/18/2013 5:30:48 AM
Overall Posts Rated:
4141
Tudjátok mi az amin sokat gondolkodtam? Ami nagyon jó lehetne ebben a játékban? A kölcsönadás bevezetése... Szerintem ez nagyot lendíthetne a játékon... Persze mondjuk valami korlátozással természetesen, pl 1 szezonra lehetne csak fixen. Akkor így például lehetne a fiatalokat kölcsön adni nevelő csapatoknak, vagy az alsóbb osztályú csapatok a sokat kereső játékosait kölcsön adhatnák a felsőbb osztályban lévő klubboknak.. Nem voltak ilyen törekvések még eddig?

This Post:
00
248444.486 in reply to 248444.485
Date: 11/18/2013 6:27:15 AM
Overall Posts Rated:
411411
nagy lenne szerintem a visszaélés ezzel.

én meg azon gondolkodtam, hogy a nevelési díjat kéne bevezetni. ezzel ösztökélni a játékosokat a nevelésre. 1. 2. 3. eladás után is kapjon a klub egy bizonyos százalékot az eladási összeg után. természetesen egyre csökkenne. ezzel értékesebb játékosok edzésére sarkallaná a klubokat. mondjuk ez egy nba alapú játék, nem európai kosárlabda alapú. lehet ez az egyik probléma amúgy, de mind1.

This Post:
00
248444.487 in reply to 248444.485
Date: 11/18/2013 6:36:25 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Nem hallottam még ilyen törekvésről, de nálam lenne pár buktatója:

1 Kölcsönadom-neveli.Tényleg? Milyen edzővel,milyen edzéssel? Hogy lehet ebben megállapodni,ezt ellenőrizni és (esetleg) szankcionálni, ha nem azt csinálja, amiben megállapodtunk?
2. Ki fizeti a révészt? Illetve a játékost? És a nevelőt fizetik?Ha igen ki, és mennyit?És ha nem úgy nevel, akkor büntetik?(l. 1.pont)
3.Csak magyar csapatnak adhatok kölcsön?Másnak is?Miért?
5.Kölcsön kapom,játszatom,fizetem.Edzeném is? Belefér nekem?Mi van,ha megsérül?
4.Év közben egyoldalúan felbontható a szerződés?Mondjuk visszarendelem,mert nem látom,hogy nem edzik.Vagy mert nem tudok kiállni a kupameccsre.Vagy bármi...

Nem kötözködöm- csak kérdezek:)

This Post:
00
248444.488 in reply to 248444.487
Date: 11/18/2013 6:47:47 AM
Overall Posts Rated:
4141
Persze én is nagyon sok buktatóját látom... Meg 1-2 napig törtem is rajta az agyam, ez tipikusan olyan lehetne amit nagyon szigorú szabályok mellett lehetne csak csinálni... Én pl úgy csinálnám, hogy csak országon belül lenne kölcsön adás szigorúan csak 1 szezonra, tehát mondjuk a draft utáni 2 hétben a rájátszások végéig. Visszarendelni vissza lehetne! A játékos fizetését pedig vagy teljes mértékben a kölcsön vevő csapat állná, vagy pedig 50-50%-ban lenne fizetve.. Persze nem a legjob megoldás, meg tudom, hogy sokat kéne finomítani rajta, de biztos, hogy feldobná a játékot. A sérülésen nem gondolkodtam, de a saját játékosod is megsérülhet és ha valakit kölcsön vettél akkor az a tiéd tehát az benne van...

This Post:
00
248444.489 in reply to 248444.488
Date: 11/18/2013 7:32:25 AM
Overall Posts Rated:
411411
úgy gondolom, a multizás meleg ágya lenne ez, így is rengeteg a multi account, de egy ilyen szabály után aztán lenne ereszd el a hajam.

From: JoeBlack

To: Domi
This Post:
00
248444.490 in reply to 248444.484
Date: 11/18/2013 7:33:51 AM
Overall Posts Rated:
411411
fél off mert azért kosárlabda... de ez milyen már...:)))

török kosárcsapat elment komolyzenei koncertre... telefon . bealudtak majd jött az indulójuk..

(http://www.youtube.com/watch?v=c2AFB25g4VM)

ez az ami hiányzik itthonról. az ilyen jellegű fanatizmus.

From: SkayHUN

This Post:
00
248444.491 in reply to 248444.488
Date: 11/18/2013 7:45:18 AM
Overall Posts Rated:
113113
Vagy egyszerűen csak a te játékosod lenne, és csak a játszott percekért menne kölcsönbe, kizárólag barátságos meccsre(!!!). Lehetne 1-2 csapattal ilyen szerződést kötni, és ez oda vissza működhetne, ezzel szépen belehetne osztani pár játékost, 1 posztos edzésre :) Anélkül, hogy tétmeccset kockáztatnál velük :)

This Post:
11
248444.492 in reply to 248444.491
Date: 11/18/2013 8:19:45 AM
Overall Posts Rated:
310310
Na akkor tuti megduplázódna a felhasználók száma. Hirtelen minden aktív menedzsernek beregisztrálna a teljes rokonséga, ugyanarról az IP-ről, mert ugye együtt laknak. Minden "családban" lenne négy csapat akik csak bukdácsolnak és egy csapat, akinek tökéletesen kiedzett játékosai lennének minden poszton.

Szerintem az edzés-hívők nagy hátránya, hogy csak két játékost tudsz hatékonyan edzeni egyszerre (egyposztos edzés), én inkább azt változtatnám, hogy eltörölném az edzői szinteket, lefelezném a személyzet fizetését, viszont lenne öt fajta edző (dobóedző - tempó, 2pontos és dt, technikai edző - passz, labdavezetés és technika, védekezés edző - kv, bv, blokk és technika, magasember edző - 2pontos, pattanó és blokk, és atlétikai edző - büntető, erőnlét), minden csapat tarthatna max három edzőt és minden edzőnek meg lehetne szabni, hogy melyik játékos(oka)t eddze. Ja és az edzés nem függne attól, hogy ki milyen poszton játszik a meccsen, elvégre nem meccs közben edzenek, tanulnak a játékosok, hanem a meccsen kívüli edzéseken. Miért kéne egy centernek irányító poszton játszania tétmeccsen ahhoz, hogy javítson a passzán? Erre való az edzés, ő a meccsen már csak alkalmazza a tanultakat, méghozzá a saját posztján. Kicsit életszerűbb is lenne az edzés és fel is lendítené a piacot (árcsökkenés a jobban képzett játékosok tömege miatt és a tréderek is visszaszorulnának). Jobban el lenne ismerve az edzés is, mert több pénzt lehetne edzésből szerezni, ugyanakkor, akit nem érdekel az edzés, az is összevásárolhatna jól kiedzett csapatot és nem kerülne csilliárdokba és aki saját nevelésú csapatot akar, az is meg tudná oldani, mert a jelenlegi rendszerben kb 4 év kiedzeni egy játékost (illetve kettőt azonos posztra), azaz 12 szezon alatt lehet három posztot feltölteni saját nevelésű játékosokkal, tehát esély sincs arra, hogy valaki tényleg saját nevelésű csapatot tartson. Most jó, ha négy saját nevelésű játékos van egy-egy csapatban és mire a harmadik poszthoz nekilátna az ember, már ki is öregszik az első garnitúra.

Don't feed the troll
This Post:
00
248444.493 in reply to 248444.492
Date: 11/18/2013 8:38:10 AM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Én is egyetértek az előttem szólókkal, egy ideális világban nagyon jó lehetne valamiféle kölcsönadás rendszer, de itt csak a most sem kis méreteket öltő multizókat erősítené tovább...

Amit talán életképesnek tartanék az egy D League szerű rendszer lenne, ha már NBA mintájára van építve a játék. Persze tudom hogy a multisok úgy még több csapatot kapnának a kezük alá, de ugyanakkor a rendesen játszó embereknek is megadná a lehetőséget hogy fejlődésre meg eredményességre is tudjanak koncentrálni párhuzamosan...

This Post:
00
248444.494 in reply to 248444.493
Date: 11/18/2013 9:25:16 AM
Overall Posts Rated:
310310
Mondjuk én azzal nem értek egyet, hogy NBA mintára lett építve a játék. Az NBA-ben határozott idejű szerződések vannak; szabadügynököket lehet pénzért igazolni, amiből az előző tulaj semmit nem kap (de ott sincs vételár, "csak" a játékos fizetését kell kifizetni); nincs játékos adás-vétel, csak csere, az is értékegyeztetéssel; salary cap van, ráadásul a felette lévőket büntetik, az alatta lévőket jutalmazzák, hogy kiegyensúlyozott legyen a rendszer; lehet draftjogokat is cserélni, és még tudnék mondani pár lényeges különbséget.
Valaki azért most már kifejthetné, hogy miért gondolják sokan, hogy ez NBA-mintára épülő játék. Komolyan.

Don't feed the troll
Advertisement