Gondolom, hogy nem csak a te véleményed, nyilván a közösség egyik fele így gondolja, a másik meg úgy. Szakmai kérdésekhez nem is akarok hozzászólni, mert nem értek hozzá, csak azért írtam az említett dolgokat, hogy kevésbé szakmai szempontból nekem ezek szimpatikusak voltak, ezért is szavaztam Domira és wengerre. Skillekbe, követelményekbe szerintem ne menjünk bele, mert nem tudok hozzászólni, eddig sem tettem. A tájékoztatás biztos lehetne jobb, erről nem tudok nyilatkozni, mert nem vagyok a külső fórum rendszeres látogatója, sőt nem is nagyon érdekel, de ha vannak, akiket érdekel, akkor nyilván az ő igényeiket ki kéne elégíteni, hiszen a játékélmény a legfontosabb.
Elhiszem, amit az edzésről írsz, csak ti meg már nem tudjátok "kívülről" nézni a dolgokat. Egy átlagos menedzser természetesen örül, ha a játékosa válogatott lesz, de ez áldozatokba kerül. Gondolj bele, hogy valaki teljesen másként edzi a játékosát (mindegy milyen poszton), mint amit ő magától csinálna, 3 szezonon keresztül ennek rendeli alá a csapatát, majd a játékosa nem kerül be. Vagy bekerül, játszik meccsenként 6-8 percet és a szezon végén viszlát, mert jövőre nem lehet már u21-es, következő szezonban meg már nem is emlékszik rá senki. Ha esetleg centereket nézünk, akkor még rosszabb a helyzet, mert közben a játékosa csődközelbe is viheti, hacsak nincs nagy stadionja. Mindezt azért a "dicsőségért", hogy egy szezonon keresztül a játékosa második csere lehessen. Megéri? Nem.
A probléma, vagyis inkább ami nekem szúrja a szemem, az az, hogy a stábtagok természetesnek veszik mindazt, hogy valaki "beáldozza" a csapatát, 2-3 szezonját a nevelésért, én is kaptam már olyan stílusú leveleket régebben u21 esélyes játékosokkal kapcsolatban, hogy legszívesebben azonnal a piacra tettem volna a játékost, "akkor oldjátok meg, ahogy akarjátok" felkiáltással. Az is gond szerintem, hogy sok menedzser úgy kezdi el az edzést, hogy nincs tájékoztatva, hogy mire számíthat (főleg anyagilag). Nem a te hibád, illetve nem egyedül a tiéd és tudom azt is, hogy nehéz nevelőegyesületet találni, de hosszútávon szerintem a válogatottak érdekét is szolgálná, ha a leendő nevelőknek el lenne mondva, mik a következményei a nevelésnek, adott esetben még akár el is lenne tanácsolva a neveléstől, amíg fel nem húz egy 8000-es stadiont (kb egy szezon). Nem ragozom tovább, leírtam már többször is ezt fórumon.
Don't feed the troll