Türkiye 123 - 98 Rusya
Gruptaki iki namağlup takımın karşı karşıya geldiği maçta Rusya'ya 25 sayı fark attık. Kolay bir maç oldu. Rus koçu ro çıkalım dedi, tamam dedim. Normal çıktım. Babamın oğlu musun da sana güveneceğim? Ro çıksam, sen normal çıksan ve bizi yensen sonra biz gruptan çıkamasak ne olacak.
Rakip maçta Sabırlı ol çıkıp, hiçbir pozisyon değiştirmemiş. Ters eşleşme yaratmadan bu taktikle çıkacaklarını bilsem, rahat ol çıkardım. Maçta İsmail sakatlandı ancak sakatlanmadan önce 14 dk'da 18 sayı ile büyük katkı verdi. Onun yerine giren oyuncu ise, bu hafta kadroya dahil olan Alptemuçin oldu ve o da İsmail'i hiç arattırmadı. 25 sayı, 7 ribaunt ve 3 top çalma ile maçın kahramanlarından biri oldu. Mert ise 11 sayı, 10 ribaunt, 3 asist ve 5 blok ile çok efektif bir performansa imza attı.
Grubun diğer önemli karşılaşmasında ise Macaristan, İspanya'ya çz çekerek 101-91 galip geldi. Macarların isteklilik harcaması ve İspanya'nın yenilmesi bizim için çok iyi oldu.
U21 Milli Takımımız da galip gelmiş. Bu akşamki sonuçlar bana güzel bir doğum günü hediyesi oldu.
İyi akşamlar Türkiye!