BuzzerBeater Forums

BB Israel > בעיית תחרותיות במשחק - שיפור בעזרת תקרת שכר

בעיית תחרותיות במשחק - שיפור בעזרת תקרת שכר

Set priority
Show messages by
This Post:
00
215108.49 in reply to 215108.47
Date: 4/27/2012 3:34:59 PM
Overall Posts Rated:
343343
תרשה לי להתעלם מכל התקיפה שלך שמתבטאת בהאשמה של "אתה תוקפני ואגרסיבי". זה לא הדיון כאן.

אין פה דיון אתה מחפש לריב עם אנשים לא מחפש להקשיב למה שאומרים לך ולא מחפש לשמוע אנשים אחרים מי שאומר משהוא שקצת לא מוצא חן בעניין הוא סותר את עצמו מהלך מה שהוא אומר (שאתה בכלל לא עושה את זה) י

אני סיימתי את הטמטום הזה כמו שעידן אמר למה שאתה עושה יש מושג וקוראים לו טרולינג אם אתה לא יודע מה זה אתה
מוזמן לחפש אני הפסקתי לקרוא באמצע הפוסט השני שלך כי אתה אומר שוב ושוב אותו דבר ורק תוקף את מי שדעתו לא שלך

שעניתי פה בהתחלה חשבתי שיהיה פה דיון כלשהו אבל אין פה דיון ולכן אני מעריך שהוא ימות לבד תוך כמה שעות שיותר אנשים מבינים את מה שאתה עושה

מה שאני לא מבין זה למה ממשיכים להגיב לך בפורום ההצעות אם הגישה שלך שם דומה לפה

ולכן הרשה לי להתעלם מכל מה שאמרת עד כה ושתגיד מפה והלאה

Last edited by LA-Nir at 4/27/2012 3:35:45 PM

Get your facts firs then you can distort them as you please. Mark Twain
Message deleted
This Post:
00
215108.51 in reply to 215108.41
Date: 4/27/2012 3:50:15 PM
Overall Posts Rated:
105105
פיני, נראה לי שלא הבנת את השאלה שלי (או את ההגיון מאחריה)
העניין של קבוצות שנשארות בטופ והם מעונות 3-4 לא נובע מכך שהן מרוויחות יותר במשך העונה אלא מכך שהן משחקות יותר עונות - הסיבה שאתה לא רואה קבוצות מעונה 3-4 בליגות האחרונות היא שהקבוצות הללו התייאשו ופרשו.
נהפוך הוא, מה שכתבת למעלה הינו בדיוק מה שאני טוען - קבוצות שמשחקות יותר עונות צוברים כל עונה עוד נכסים ולכן מתחזקות מעונה לעונה ולא יכולות להיות מנוצחות ע"י מנהל באיכות זהה שהצטרף אחריו.

דוגמא לשם ההסבר : קבוצת ליגת העל (בישראל,צרפת,איטליה או סוריה-ממש לא משנה) מרוויחה שנתית 500000 ומשחקת מעונה 4- רווח לשיפור הקבוצה במצטבר הוא 7500000

קבוצה מליגה 2 מעונה 12 (אהמ אהמ- אני ) מרוויחה שנתית 700000 - רווח מצטבר לשיפור הקבוצה 4900000

תוסיף על זה את השינויים בשוק השחקנים שירד משמעותית בעונות האחרונות וכמות הרווחים שיכלו להרוויח בעונות הראשונות בשוק השחקנים ותגיע להבדל משמעותי- אך לאורך זמן ההבדל יקטן- ואם אתה מנג'ר טוב כלכלית- אז ההבדל יקטן מהר יותר.
זה לא חוכמה להשוות מנהל אדיר למנהל בינוני ולהגיד - הנה, זה תחרותי.
בהשוואה בין שני מנהלים בעלי איכות דומה, ההבדל יישמר.
ליגת-העל אינה יקום מקביל שבה כולם מפסידים ומסכנים שבמקרה נשארים שם למרות הפסדיהם.
זו סתירה פנימית!

כמו בכל ליגה, וכמו בכל הבדל בין ליגה אחת למשנהה, קבוצה שנחה יכולה לעשות שם יותר נכסים מליגה נמוכה יותר, או לכל הפחות אותו כמות של נכסים.

זו גם הסיבה שאתה רואה את רוב המשתמשים שמשחקים בליגות האלה לאורך זמן נשארים שם- יש להם יותר כסף במצטבר למנף (דרך שוק השחקנים).
עונה חמש לעומת עונה ארבע?
אין קבוצה אחת מעונה חמש שם. האם אחרי 15 עונות, ההבדל של עונה יחידה הוא עדיין משמעותי? התשובה מהמדינות האלה - כן!
קרי, יש בעיית תחרותיות.

עכשיו שים תקרת שכר על ליגת העל - קבוצות שעד היום הוציאו 700000 על שחקנים יוציאו 600000 - כלומר יהיה להם רווח נקי של עוד 100000 פר שבוע.
האמת, אותן טענות חוזרות על עצמן בתגובות שונות, אבל אני אגיב גם כאן...
1) יוציאו פחות, אך גם הקבוצה תהיה שווה פחות.
זה שניו-יורק עשירה בהרבה מאחרות, לא ממש עזר לה תחת תקרת-השכר. אז כל שנה הרווח שלהן בבנק גדל. יופי להן.

2) יחד עם תקרת-שכר, מס-מותרות מחזק את הפיתרון.
קבוצה חזקה תרצה לקחת תואר, ולכן תחצה את התקרה הרכה ותשלם לאחרים מס-מותרות.
זה אפילו יאיץ את פתרון המצב של אי התחרותיות.

את הנושא הזה של יתרון לקבוצות ותיקות יותר אי אפשר לפתור- גם במנהל כדורגל המפורסם זה כך. -הסיבה שיש שם יותר משתמשים היא שכדורגל ככלל הוא משחק שמושך יותר אנשים- זה נכון גם במציאות וגם וירטואלית.
לא שיחקתי אותו מעולם, כך שלא יודע איך בדיוק הוא עובד.
מה שאני יודע זה ש-50 אלף זה ממש כלום ביחס לאהדה של משחק הכדורסל.

אם כבר - ההצעה צריכה להיות לעלות את שכר המינימום בצורה כזו שקבוצה בליגת העל לא תוכל לחסוך כסף יחסית לקבוצות בליגות הנמוכות יותר- אך זה בעייתי משום שאין לזה הצדקה אמיתית וזה יגרום לחוסר צדק כלפי הקבוצות הללו.
זה לא פיתרון.
אלא אם הוא גורם לקבוצות לזרוק כסף רב לחינם עד שהקבוצות שלהן מתדרדרות, הוא לא באמת פותר כלום.
גם אז, מה שיקרה הוא שפשוט לא יהיה ניתן להיות בליגה הזו. זה לא לשפר את התחרותיות, אלא להעביר אותה מקום...
למה אתה חושב שלא בחרו להעלות את רצפת השכר ב-נבא במקום להוסיף את תקרת-השכר ומס-המותרות?
תשובה - הוא לא פותר כלום, רק מדרדר את כולם.

אופציה נוספת היא שתקרת השכר בליגה הבכירה יהיה כזה שלא יתן לקבוצות להרוויח - ולכן יהיה מיותר (זה מה שקורה טבעי בכל מקרה)
לא קיים בשום ליגה במשחק הנ"ל.
קבוצה יכולה לעשות עם הכסף שלה מה שהיא רוצה, עד כדי עלות מינימום של השחקנים (קרי רצפת שכר).

ואילו בליגות הנמוכות יותר תהיה תקרת שכר שתגרום לכך שהן ירוויחו יותר ממה שמרוויחים בליגה שמעליה (תקרה מדורגת) - הבעיה כאן היא שאתה יוצר חוסר תחרותיות למשחקי הגביע.
ראשית, כתבתי - תקרת השכר תהיה מותאמת לליגה.
ההתאמה אינה כדי לגרום לליגות הנמוכות "להרוויח יותר". כאמור - זה להעביר את בעיית התחרותיות ולא לפתור אותה.

נגמר המקום => המשך בפוסט הבא.

This Post:
00
215108.52 in reply to 215108.41
Date: 4/27/2012 3:50:48 PM
Overall Posts Rated:
105105
הנ.ב.א היא דוגמא לא טובה משום שהיא ליגה שכולן משחקות בה ואם תשים תקרת שכר זהה כולם יוגבלו (או ירוויחו יותר במקרה הזה ) אותו דבר - זה לא מתאים בכדי להשוות את ליגת העל לליגות מתחתיה.
כפי שכתבתי לעיל - ההגבלה הינה פר ליגה בלבד. לכן, אין שום בעייה.
איך ייקבעו את הרף?
בוחנים את שווי הקבוצות בסוף כל עונה ולפיהן קובעים את תקרת-השכר של אותה ליגה בעונה הבאה.
הערה - לפיהן משמעו 80% ממנו, למשל, כתקרה-רכה ו-105% כתקרה-קשה.
אני בטוח שבהסברים על החוקים ב-נבא תמצא הסבר מדוייק לאיך הם קבעו את התקרות.

This Post:
00
215108.53 in reply to 215108.49
Date: 4/27/2012 3:52:46 PM
Overall Posts Rated:
105105
תרשה לי להתעלם מכל התקיפה שלך שמתבטאת בהאשמה של "אתה תוקפני ואגרסיבי". זה לא הדיון כאן.

אין פה דיון אתה מחפש לריב עם אנשים לא מחפש להקשיב למה שאומרים לך ולא מחפש לשמוע אנשים אחרים מי שאומר משהוא שקצת לא מוצא חן בעניין הוא סותר את עצמו מהלך מה שהוא אומר (שאתה בכלל לא עושה את זה) י

אני סיימתי את הטמטום הזה כמו שעידן אמר למה שאתה עושה יש מושג וקוראים לו טרולינג אם אתה לא יודע מה זה אתה
מוזמן לחפש אני הפסקתי לקרוא באמצע הפוסט השני שלך כי אתה אומר שוב ושוב אותו דבר ורק תוקף את מי שדעתו לא שלך

שעניתי פה בהתחלה חשבתי שיהיה פה דיון כלשהו אבל אין פה דיון ולכן אני מעריך שהוא ימות לבד תוך כמה שעות שיותר אנשים מבינים את מה שאתה עושה

מה שאני לא מבין זה למה ממשיכים להגיב לך בפורום ההצעות אם הגישה שלך שם דומה לפה

ולכן הרשה לי להתעלם מכל מה שאמרת עד כה ושתגיד מפה והלאה

בפעם האחרונה שבדקתי, אני הגבתי לכל שאלה ששאלו אותי. אותן שתי שאלות ששאלתי אותך לא זכו לתשובה.

בפעם האחרונה שקראתי פוסט זה שלך, ראיתי תוקפנות מה היא. לא אצלי. אצלך...

This Post:
00
215108.54 in reply to 215108.53
Date: 4/27/2012 3:55:10 PM
Overall Posts Rated:
105105
לכל אלה שמסיטים את הדיון, אבקש:
או שתביאו דוגמאות לתקיפות שלי, או שתגיבו לנושא.

This Post:
00
215108.55 in reply to 215108.52
Date: 4/27/2012 3:56:12 PM
Overall Posts Rated:
2929
כן, אני יודע שאמרתי שאני לא אגיב יותר, אבל בגלל שזה פורום מסוג מיוחד ויש פה אנשים שלא מכירים את התופעה, אז אני מוסיף לינק, וציטוט מחוקי באזר לגבי פורומים.

ראשית הלינק:
http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll

שנית, ציטוט החוקים:
The following types of posts are not permitted in any forum and chat areas of Buzzerbeater:
- Useless or irritating posts. This includes single syllable answers, trolling(*) and spamming.

This Post:
00
215108.56 in reply to 215108.53
Date: 4/27/2012 4:01:33 PM
Overall Posts Rated:
343343
פיני הגמל ל רואה את הדבשת של עצמו לכן אמנם השוות את עצמך לגלילאו אבל במציאות אתה השיכור שלא מוכן להקשיב שאומרים לו להביא את המפתחות של האוטו כי הוא בסדר גמור

אתה לא ענית על שום שאלה ששאלו אותך אתה חוזר על אותה מנטה ולא מוכן להקשיב

אני עניתי לכל מה ששאלת אותי רק שאתה מסרב לקבל את התשובות שלי ולכן מתעלם מהעובדה שאכן עניתי עליהם

אתה מסרב לראות את התוקפנות שלך כי אתה 100% אתה הכי בסדר בעולם ולכן אתה מורחק מהפורומים על בסיס קבוע על טרולינג

This Post:
00
215108.57 in reply to 215108.48
Date: 4/27/2012 4:02:04 PM
Overall Posts Rated:
274274
ואו אחי - אני אמור לקרוא את כל זה?!

:)

או כמו שאתה אוהב לרשום :+) - (קראתי קצת לפחות)

ובלי קשר, הנושא הוא לא סגנון הכתיבה שלך, אבל בכלליות אני אגיד שחבל שנושא שאפשר להתדיין עליו צריך לעבור לסגנון הדיבור.

לא, אתה לא מקלל ואתה לא מזלזל (לפחות לא בי) - אבל בכנות בלי לזלזל בתג של הגי'אם שמודבק לי לשם, אני צריך לקבל לא קצת כסף בשביל להתייחס ברצינות לכל כך הרבה מלל

כמובן שמה שנאמר למעלה נאמר עם נימה של הומור - אבל שוב, אם כמה אנשים מעירים לך על הסגנון אז כניראה שיש פה בעיה.

וכמו שלמדתי כבר, אתה צריך הוכחות, אז ההוכחה שלי, כי לא זה שכמה אומרים שיש פה בעיה לא הספיק לך, אז אני פשוט אשתף בתחושה האישית שלי (מרגיש כמו שיחה עם חברה שלי לפני כמה שנים) - הציטוטים שלך לכל משפט שני שלי, תגובה שלך שדורשת ממני התייחסות נקודתית מציבים אותי במצב שלא רק שלא נעים לי, אני גם לא חייב להיות בו. אני לא מרואיין שלך ביציע העיתונות ואתה לא רון קופמאן. וגם אם זה היה המצב, פשוט הייתי קם מהאולפן.

המשל למה שנרשם פה זה שאין סיבה לענות לך לדעתי כשהסביבה שאתה יוצר פשוט לא נעימה
(כל מה שנאמר מתייחס אלי באופן אישי)

אבל בכל זאת, כמה דברים בכל זאת (שוב, חבל, לא לדיון עצמו)

אני לפעמים מרגיש שיש קצת חוסר התאמה בין המצב במציאות לבין המצב שאנשים רואים.
אז ככה, כג'יאם מישראל אני לא שגריר ישראל באו"ם הבזארביטרי. (למרות שאתה אומר שזה חלק מהתפקיד שלי, נשבע לך שזה לא)

אני מישראל ואני ג'יאם - זה לא בית משפט ואני לא מייצג אף אחד ספציפי. יש מדינות רבות בלי ג'יאמים ויש מדינות שיש בהן הרבה ג'יאמים. האידיאל שיהיו כאלו בכל מדינה בגלל פערי שפות, אבל התפקיד הוא תפקיד גלובלי ואני אמור להתייחס לתלונות על עברות מספרד ולאשר קבוצות חדשות למשחק גם מהפליפינים...

ושוב - אולי נפלת רע על מישהו בפורם (דבר שאני יכול להבין נוכח כל מה שרשום למעלה ולתגובות של אנשים) - אבל זה לא שיש דיון רשעים סביב שולחן עגול של כל הג'יאמים בעולם שרוצים להמשיך להחזיק בהון ולהישאר בליגות הגבוהות בלי שאף אחד יפריע להם. מהניסיון שלי, ואולי הוא לא הניסיון שהכי מתאים לך, המשחק מנוהל על ידי חבר'ה מאוד פתוחים להצעות - הכל בהגשה.

הייתי רוצה לרשום כמו עידן שאני לא אגיב פה שוב, אבל כניראה שאני אגרר לפה עוד כמה פעמים.

עד אז אני מניח שאתה וניר (זה שיש לו כוח לקרוא ולרשום מספיק פעמים) תמשיכו פה...

בהצלחה!

אהה נו עוד משהו - יש במשחק הזה הרבה מקום לשיפורים, כמו כל אתר שאני יעבור עליו כמעט. הסיבה שהמשחק לא גדל מעבר למספר מסוים לאו דווקא קשור לדברים שרשמת, כמו שאתה אומר, זאת בטח לא עובדה. כשמדובר באתר אינטרנט יש הרבה מאוד שיקולים שונים ומשונים כגון שיווק, עומסים ותקציב. לא אומר שמה שאני אומר נכון אבל אני לא בטוח שהסיבות שלך נכונות...

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
This Post:
00
215108.58 in reply to 215108.48
Date: 4/27/2012 4:02:08 PM
Overall Posts Rated:
274274
ואו אחי - אני אמור לקרוא את כל זה?!

:)

או כמו שאתה אוהב לרשום :+) - (קראתי קצת לפחות)

ובלי קשר, הנושא הוא לא סגנון הכתיבה שלך, אבל בכלליות אני אגיד שחבל שנושא שאפשר להתדיין עליו צריך לעבור לסגנון הדיבור.

לא, אתה לא מקלל ואתה לא מזלזל (לפחות לא בי) - אבל בכנות בלי לזלזל בתג של הגי'אם שמודבק לי לשם, אני צריך לקבל לא קצת כסף בשביל להתייחס ברצינות לכל כך הרבה מלל

כמובן שמה שנאמר למעלה נאמר עם נימה של הומור - אבל שוב, אם כמה אנשים מעירים לך על הסגנון אז כניראה שיש פה בעיה.

וכמו שלמדתי כבר, אתה צריך הוכחות, אז ההוכחה שלי, כי לא זה שכמה אומרים שיש פה בעיה לא הספיק לך, אז אני פשוט אשתף בתחושה האישית שלי (מרגיש כמו שיחה עם חברה שלי לפני כמה שנים) - הציטוטים שלך לכל משפט שני שלי, תגובה שלך שדורשת ממני התייחסות נקודתית מציבים אותי במצב שלא רק שלא נעים לי, אני גם לא חייב להיות בו. אני לא מרואיין שלך ביציע העיתונות ואתה לא רון קופמאן. וגם אם זה היה המצב, פשוט הייתי קם מהאולפן.

המשל למה שנרשם פה זה שאין סיבה לענות לך לדעתי כשהסביבה שאתה יוצר פשוט לא נעימה
(כל מה שנאמר מתייחס אלי באופן אישי)

אבל בכל זאת, כמה דברים בכל זאת (שוב, חבל, לא לדיון עצמו)

אני לפעמים מרגיש שיש קצת חוסר התאמה בין המצב במציאות לבין המצב שאנשים רואים.
אז ככה, כג'יאם מישראל אני לא שגריר ישראל באו"ם הבזארביטרי. (למרות שאתה אומר שזה חלק מהתפקיד שלי, נשבע לך שזה לא)

אני מישראל ואני ג'יאם - זה לא בית משפט ואני לא מייצג אף אחד ספציפי. יש מדינות רבות בלי ג'יאמים ויש מדינות שיש בהן הרבה ג'יאמים. האידיאל שיהיו כאלו בכל מדינה בגלל פערי שפות, אבל התפקיד הוא תפקיד גלובלי ואני אמור להתייחס לתלונות על עברות מספרד ולאשר קבוצות חדשות למשחק גם מהפליפינים...

ושוב - אולי נפלת רע על מישהו בפורם (דבר שאני יכול להבין נוכח כל מה שרשום למעלה ולתגובות של אנשים) - אבל זה לא שיש דיון רשעים סביב שולחן עגול של כל הג'יאמים בעולם שרוצים להמשיך להחזיק בהון ולהישאר בליגות הגבוהות בלי שאף אחד יפריע להם. מהניסיון שלי, ואולי הוא לא הניסיון שהכי מתאים לך, המשחק מנוהל על ידי חבר'ה מאוד פתוחים להצעות - הכל בהגשה.

הייתי רוצה לרשום כמו עידן שאני לא אגיב פה שוב, אבל כניראה שאני אגרר לפה עוד כמה פעמים.

עד אז אני מניח שאתה וניר (זה שיש לו כוח לקרוא ולרשום מספיק פעמים) תמשיכו פה...

בהצלחה!

אהה נו עוד משהו - יש במשחק הזה הרבה מקום לשיפורים, כמו כל אתר שאני יעבור עליו כמעט. הסיבה שהמשחק לא גדל מעבר למספר מסוים לאו דווקא קשור לדברים שרשמת, כמו שאתה אומר, זאת בטח לא עובדה. כשמדובר באתר אינטרנט יש הרבה מאוד שיקולים שונים ומשונים כגון שיווק, עומסים ותקציב. לא אומר שמה שאני אומר נכון אבל אני לא בטוח שהסיבות שלך נכונות...

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
From: LA-Nir

To: Ehud
This Post:
00
215108.59 in reply to 215108.58
Date: 4/27/2012 4:05:39 PM
Overall Posts Rated:
343343
לא לא ניר יצא מהפוסט הזה לא לדאוג לא הולך לקרוא את אותה תגובה שוב ושוב יש לי דברים חשובים יותר לעשות עם הזמן שלי

Advertisement