Witajcie:)
Kojarzy mnie pewnie niewiele osób, więc tytułem króciutkiego wstępu kilka słów o mnie i o mojej historii w tej grze.
Przygoda z BB zaczęła się cztery sezony temu…
Od dwudziestu przeszło lat gram z różnym powodzeniem w koszykówkę, więc wpadło mi do głowy poszukanie również w wolnej chwili takiego zajęcia, które będzie miało związek z tą piękną grą. Czystym przypadkiem kliknąłem na jakiejś stronie w reklamę „najlepszego menadżera koszykarskiego” i znalazłem się wśród Was;) Początki były trudne… kupiłem kilku zawodników sam nie wiem dlaczego, przegrałem jakiś mecz nawet nie wiedząc kiedy;) Przyszła więc pora na jedyne rozsądne rozwiązanie – naukę. Najlepsza nauka to przeszukiwanie forum i czytanie uwag osób, które w tej grze przeżyły już wszystko lub prawie wszystko. Pamiętam, że pierwszy tygodnie z wypiekami na twarzy czytałem o najlepszych pomysłach obrony przeciwko LI, dlaczego strefa 2-3 się nie sprawdza, a także o tym, jak fajnie było na Zjeździe;) I już było po mnie… wpadłem tak mocno, że właściwie cały dzień śledziłem stronę BB. Na szczęście jest mi łatwiej, bo pracuję wykorzystując przede wszystkim internet i komputer;)
Pierwszy sezon oszczędnościowo celowałem w piąte miejsce. Poświęciłem czas na obserwację, poznawanie rywali i testowanie taktyk. Kupowałem, sprzedawałem, oszczędzałem;) Drugi sezon w piątej lidze to już trochę sporo, więc postanowiłem powalczyć. Bilans 21-1 zaciemnia trochę obraz. Jak na piątą ligę, to drużyn o dużym potencjale było sporo. Walka z Szatanami (http://www.buzzerbeater.com/team/163025/overview.aspx) czy Phoenix (http://www.buzzerbeater.com/team/56085/overview.aspx) to było duże wyzwanie. Udało się;)
Kolejny sezon to czwarta liga i plan utrzymania się. Pierwsze mecze, pierwsze wygrane i sam nie wiem kiedy sezon zasadniczy skończył się, a wraz z nim ja z bilansem 22-0 na pierwszym miejscu. Finał przegrany z silną Koroną, ale awans przez czyszczenie z botów. No i trzecia liga... Tu póki co obserwacja i nauka od lepszych menadżerów, którzy zjedli zęby na tej grze (choćby w tym roku od Mister Krejzola – POZDRO i powodzenia w wyborach!!!).
Zgłosiłem się do wyborów na selekcjonera N(ational) T(eam) U(nder) 21 (hehe) przede wszystkim w tym celu, by móc podzielić się z Wami pewnymi pomysłami, które chodzą mi po głowie. Być może przyszły selekcjoner uzna, że któreś z nich są warte wykorzystania. Być może doda to trochę atrakcyjności tym wyborom;) A może tylko Was zanudzę… za co z góry przepraszam tych zanudzonych;)
cdn
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)