W przypadku na tak, trenuję je ale nie tak jak dziekan który był łaskaw wykładać tylko ten przedmiot dla swoich studentów, lecz dla graczy którzy już dobrze wyglądają w pozostałych skillach. Tylko taki zaqwodnik i taka drużyna da odpowiedź czy warto. Zakładam że nie ma obecnie takich zawodników, więc nie potrafimy dać dowodu dot. poprawy jakość bloków.
Tu nie mogę z Tobą zgodzić się. Oczywiście fajnie porobić testy na zawodniku, który ma górę już na poziomie NT tylko pytanie jaką pensję będzie miał taki zawodnik. Ja w tej chwili płacą na cały zespół 49k, a jakbym nie sprzedał jednego zawodnika to byłoby 65k. Zawodnik pod NT o którym ty piszesz (czyli multiskill z dobrą górą) to koszt tygodniowy rzędu >100k. Ja nie robię sepuku tym treningiem tylko chcę coś sprawdzić. Dlatego trening pod u21 wydaje się idealnym polem do testów, ponieważ jest to konfrontacja głównych skilli, a w dodatku przy zdecydowanie mniejszym kapitale. Oczywiście i Kuzniar i Jochem będą do kupienia po najbliższych MŚ kadry juniorskiej, także jak są chętni do kontynuacji tego programu to ja nie będę robił przeszkód.
Nie bardzo rozumiem powód Twojego braku zgody;). Ani mi na myśli żaden multiskil z dobrą górą, ani żaden kadrowicz. Idealnym polem do testów jest klub, np. grający jak Twój w IV lidze. Tam raczej nie spotyka się graczy z IS 16 i więcej. Na większą skalę rozmach czyli dłubanie w treningu kadrowiczów jest za wcześnie.
Fajnie że powstał ten temat, ale mało w nim merytorycznych prób odpowiedzi na chociażby pytanie - jaki poziom SB względem poziomu IS daje widoczne efekty?, Jak rozłożyć pozostałe skille, żeby zawodnik nie był tylko największym biorca pensji w klubie? Co trenować mniej? Z czego uszczknąć, a co inaczej rozłożyć? itd. Tego nie ma... Tylko odczucia i przeświadczenia, w większość oparte na jednym meczu. Jaki to ma sens? A tym bardziej po co w to mieszać kadrę?