BuzzerBeater Forums

BB Poland > [Konkurs] Od zera do milionera

[Konkurs] Od zera do milionera

Set priority
Show messages by
This Post:
00
246972.49 in reply to 246972.48
Date: 9/2/2013 9:37:02 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10041004
ale się jazda zrobiła :)

Message deleted
This Post:
00
246972.52 in reply to 246972.50
Date: 9/2/2013 11:52:01 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
O kontrowersyjności wątku zazwyczaj mówi ilość skasowanych postów;)

From: Kac100

This Post:
00
246972.53 in reply to 246972.48
Date: 9/2/2013 12:00:03 PM
Overall Posts Rated:
435435
Już pisałem, ze jestem w stanie partycypować w kosztach.
Jeden warunek, zróbcie to z głowa. ;)

Jeśli cos firmujesz swoim imieniem lub co ważniejsze U21, to nie można pozwolić sobie na takie kontrowersje.

...PeWu kupi potem tego gracza po sezonie kadrowym za pół ceny:)

PeWu tak jak wszyscy, może sobie kupować zawodników nawet za 1 000 jeśli będzie to robił uczciwie nie powinno Nas to obchodzić! ;)

From: Pewu

This Post:
22
246972.54 in reply to 246972.26
Date: 9/2/2013 12:50:07 PM
Overall Posts Rated:
914914
Dopiero co wróciłem do domu i zastałem multum wpisów na forum. Sądziłem, że wynikła jakaś ciekawa dysputa, która może zostać okraszona delikatną poprawą projektu, ewentualnie ciekawym pomysłem na następną edycję. Jednak zamiast tego czytam taką informację:
Organizator powszechnie znany jako kłamca, oszust i hipokryta

Nie powiem, zamurowało mnie. Nie tego spodziewałem się. Czytając jednak dalsze wypowiedzi stwierdzam fakt, że nie warto wychodzić z jakąkolwiek inicjatywą, ponieważ można zostać zrozumianym na opak. Powiem więcej, nie jesteście warci tego, abym poświęcał wam swój czas. Projekt nie był żadną zakamuflowaną manipulacją, szukaniem frajera lub innych okresleń jakich użyliście. Udział był dobrowolny. Jeśli ktoś to uważał za wyzysk to wystarczyło omijać ten wątek z daleka, bo nie macie czego w nim szukać. Niestety, efekt okazał się zupełnie odwrotny. Chciałem zainicjować wśród innych zespołów trening inny od spotykanego dotychczas. Wyjście poza standardowe ramy. Ja mogę jednak trenować w jednym czasie tylko 3 zawodników na 100% i dziwią mnie pytania czemu sam ich sobie nie wytrenuję.
Wychodzi mi na to, że żaden konkurs nie ma racji bytu, ponieważ nieważne jaka byłaby nagroda to albo cena transferu będzie za wysoka i zostanie przycięta lub będą wklejane arkusze kalkulacyjne, gdzie będą podawane liczby nt. opłacalności treningu.

W całym wątku pojawiło się więcej wpisów dotyczących mojej osoby niż samego projektu. Rzadko spotykana sytuacja, tym bardziej, że do takowej nie dążyłem.

Tylko jednej rzeczy nie odpuszczę, tego wpisu :
(246972.31)
Mario

Organizator nie ma żadnej pewności, że kupi takiego gracza... gwarantuje jednak trenującemu, że w najgorszym razie będzie mógł go sprzedać właśnie za tyle...

Organizator powszechnie znany jako kłamca, oszust i hipokryta... to nie zbyt dobra reklama dla takowej nagrody:/
oraz promotor "dobra U21.

Jeśli nie udowodnisz tej tezy będę dążył do ukarania Cie za wypowiedzenie tych słów. Nie pozwolę sobie na obrażanie mnie bezpodstawnie.

Jeśli kiedykolwiek przeczytam, że ta gra jest monotonna, bo tylko LI/mtm, LI/mtm i tak w kółko. Nie zapomnę, odeślę do tego wątku ;)

Last edited by Pewu at 9/2/2013 12:53:18 PM

From: sanczez5

To: Pewu
This Post:
44
246972.55 in reply to 246972.54
Date: 9/2/2013 2:31:41 PM
Overall Posts Rated:
356356
ehh cala polska mentalnosc, zgnoic, doszukiwac sie ukrytych intencji, wyciagac brudy itp.

Jesli Was nie interesuje wziecie udzialu w tym projekcie to idzta stad w cholere.

Chyba kazdy temat na tym forum po chwili zmienia sie w niepotrzebna paplanine.

Ja w dalszym ciagu sie na to pisze

From: kozlik4

This Post:
00
246972.56 in reply to 246972.54
Date: 9/2/2013 4:03:03 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Jeśli kiedykolwiek przeczytam, że ta gra jest monotonna, bo tylko LI/mtm, LI/mtm i tak w kółko. Nie zapomnę, odeślę do tego wątku ;)

Sorry ale za przekaz odpowiada nadawca. Nie nasza wina, że tak to przedstawiłeś;-) Nie nasza też wina, że nie potrafisz przyjąć zasłużonej krytyki i rezygnujesz ze zrealizowania swojego pomysłu. Po prostu bardzo niefortunnie to wszystko zrobiłeś. To chyba oczywiste. Za to też zostałeś słusznie skrytykowany. Zauważ, że nikt specjalnie nie krytykował samej idei. Co więcej nawet kilku krytykujących zadeklarowało wstępnie, że weźmie udział w Twoim projekcie, o ile zmienisz formę. Dlatego zamiast robić z siebie ofiarę to należałoby to przyjąć na klatę, wyprostować tak by nie było wątpliwości i robić swoje. Na prawdę nie rozumiem dlaczego się wycofujesz.
Jeśli ktoś to uważał za wyzysk to wystarczyło omijać ten wątek z daleka, bo nie macie czego w nim szukać.
No tak...najlepiej zamknąć oczy i udawać, że nic się nie widzi:D To ja Ci powiem tak: Jak już coś robisz to rób dobrze. Gdybyś zamiast tych marketingowych nic nie wartych hasełek napisał uczciwie o co chodzi i dał jakąś faktyczną, a nie wirtualną nagrodę to nikt by się nie czepiał.
Chciałem zainicjować wśród innych zespołów trening inny od spotykanego dotychczas. Wyjście poza standardowe ramy. Ja mogę jednak trenować w jednym czasie tylko 3 zawodników na 100% i dziwią mnie pytania czemu sam ich sobie nie wytrenuję

Tak z czystej ciekawości...Dlaczego to miał być tylko SG?;-) Uważasz, że kliku SG jest w stanie cokolwiek zmienić? Skoro to ma służyć kadrze to zrobienie samych SG chyba nie wystarczy?

Last edited by kozlik4 at 9/2/2013 4:04:05 PM

From: borczi

This Post:
11
246972.57 in reply to 246972.53
Date: 9/2/2013 4:04:11 PM
Overall Posts Rated:
593593
Kac, ale jakie kontrowersje?

Tak naprawdę jak już pisałem widzę jedną - personalne ataki na PeWu, że chce kupić takiego gracza. Mam nadzieję, że to co napiszę ostatecznie wyjaśni tę kwestię:

- NIKT nie każe właścicielowi, który wygra sprzedawać swojego zawodnika!!!
- NIKT za właściciela nie wybierze momentu sprzedaży, ani ceny, z którą zawodnik trafi na TL!!!
- KAŻDY będzie mógł przelicytować PeWu i zostać nowym właścicielem zawodnika;
- publiczne ujawnienie projektu powoduje, że WSZYSCY mamy nad nim pewną kontrolę i możemy ocenić jego przebieg;

I nie rozumiem kompletnie zapisu o tym, że kupno kogoś za 2 miliony - EWENTUALNE kupno - jest w jakimkolwiek stopniu nieuczciwe.

Ustalmy tylko warunki konkursu/projektu:
- ilu zawodników, jakie skille wejściowe chcemy, jaki potencjał + zsumujemy ewentualne nagrody... napisałem ewentualne, bo te słynne 2 miliony to jak pisałem jedynie forma zabezpieczenia dla tego, co wygra, a będzie chciał sprzedać. Jeśli wystawi, to ma pewność, że mniej niż 2 mln nie dostanie. Nie wiem, jak ktokolwiek może widzieć w tym punkcie jakąś nieuczciwość.

A co do działań PeWu - zanim ogłosił pomysł pisał z kilkoma GMami, aby dowiedzieć się, czy tej kwoty 2mln nie obetną... czy tak robiłby ktoś, kto miałby w d... właściciela? Nie sądzę, żeby interesowało takiego kogoś to, czy właściciel nie straci części kasy z transferu:)

Proszę więc jeszcze raz - ochłońmy po obu stronach barykady i dopracujmy szczegóły... wspólnie.

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
From: Astarotte

This Post:
00
246972.58 in reply to 246972.57
Date: 9/2/2013 4:12:59 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
jak wyglądałoby (i czy w ogóle) raportowanie z przebiegu treningu. Czy byłoby to na zasadzie see you za trzy sezony. Czy jednak planujesz jakieś prezentowanie efektów?
Sorki jeśli gdzieś o napisane. Nie mam czasu czytać wszystkich wpisów. Odnoszę się do ostatnio wypowiedzianej chęci o wymienianie i jakoś określanie grajków w czołówce do U21 z danego rocznika.
Takie szczegóły mnei - jako skauta - by interesowały. Wiesz obiecuję coś rocznikowi młodych grajków też SG. A tu nagle trafia się selekcjoner, który wchodzi w moment końca Twojego konkursu i mówi, że idealni gracze to właśnie konkursowcy od miejsca 1-10. Nie żebym negował wybory selekcjonera, ale mogłoby to podważyć pracę skauta i niestety zwiększyć szum na forum, że po cholerę wsp[ółpracować ze skautem skoro doprowadził rocznik w tradycyjny sposób, a i tak nie złapali się gracze inni niż z konkursu (rozważam abstrakcyjna sytuację ale możlwie niekorzystną w stosunku do pracy skauta) ale po prostu szkoda by było czasu i robienia nadziei.

From: LJno2

This Post:
44
246972.59 in reply to 246972.58
Date: 9/2/2013 5:47:10 PM
Overall Posts Rated:
265265
Huan jak chcesz zrobic konkurs "wygraj PLK z Huanito" to zakladam ze potrzebujesz 3 grajkow.
Ja bardzo chetnie 3 supki zasponsoruje dla 3 managerow :) przynajmniej to bedzie "twor" bardziej przypominajacy konkurs z jakas tam wymierna nagroda ;)

Pewu naprawde myslisz ze ludzie na to pojda? Albo masz wszystkich za durniow albo straciles kontakt z "real world"

Last edited by LJno2 at 9/2/2013 5:48:43 PM

Advertisement