BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Sezon 36 - eliminacje do ME

[U21] Sezon 36 - eliminacje do ME

Set priority
Show messages by
From: Siwy

To: Siwy
This Post:
00
281939.49 in reply to 281939.47
Date: 10/30/2016 4:51:49 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Jutro mecz ze Słowakami, w którym zagra kilku graczy, którzy nie rozegrali tylu minut, na ile zasłużyli, i bezpośrednie rezerwy U21. Zagrają wszyscy obecnie powołani do kadry z wyjątkiem Domagalskiego. Nie to, żebym coś do niego miał, ale 3 mecze zagrał, niemniej to 20-latek, więc sensu nie ma go wyrzucać.
Aczika robić nie będę, po selekcji zawodników na Dobczyńskiego trochę zabrakło miejsca. Był jednak pierwszym niepowołanym dziś, więc może go wcisnę w którymś ze starć U20 jako członka meczowej 12-ki.

Prawdę mówiąc, sparing ze Słowacją przyjąłem ot, żeby mieć spokój, więc gramy na neutralnym parkiecie w Utopii. Chodzi mi jednak po głowie pomysł, by jeden ze sparingów (co najmniej) zagrać na parkiecie któregoś z wypowiadających się w tym wątku. Kto wie, może taką loterię uda się zrobić już w następnym tygodniu?

Jeśli chodzi o sprawy skautingu, najpewniej skauci 18/19-latków staną się skautami tylko 18-latków, 20-latków przejmą 19-latków, a ja przejmę 20-latków. Trochę się martwię, kiedy zdążę zrobić bazy, ale mam parę tygodni, powinienem dać radę. Pierwsze powołania najpewniej w tym tygodniu w związku ze sparingami, ale to już chyba było wspomniane w poprzednim poście.

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.

This Post:
00
281939.50 in reply to 281939.49
Date: 11/6/2016 12:22:34 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Zeszłotygodniowy mecz ze Słowacją się odbył... i chyba tyle mogę o nim powiedzieć. Przegraliśmy wysoko, ale jedynym zadaniem, jakie mieliśmy w tym meczu, było danie szansy debiutu niektórym kadrowiczom. Prawdziwe przygotowania zaczniemy dopiero od sparingu z Grecją. Nie spodziewałbym się w nim wielkiego wyniku, ponieważ Grecy nadal grają 21-latkami, a my już przeszliśmy rok niżej i nie mamy enta, ale opcje ofensywne możemy w nim sprawdzić.
Na razie w kadrze powołałem kilkunastu zawodników z czołówki rankingu na początku sezonu, ale pewnie kilku z nich wymienię jeszcze przed meczem. Spora część graczy wygląda jeszcze dość specyficznie, ale w miarę dobrze rokuje. Z pewnością będzie to inny rocznik, niż poprzedni... jestem też dziwnie pewien, że niedługo wszyscy będą panikować na widok pensji jednego z naszch graczy (ale nie pod koszem, powtórki z Bolika nie będzie!)

------------

Wczoraj przeprowadziłem też losowanie gospodarza jutrzejszego sparingu. Wynik okazał się dość zaskakujący: Greków ugości bowiem WielkiSzu, który co prawda tylko raz odezwał się w temacie U21, ale wystarczyło to do bycia uwzględnionym w losowaniu. Nie, to nie są żadne układy związane z II.4 - po prostu tak wskazała funkcja LOS() w Excelu. Czasami tak bywa.
Chcę przy tym zaznazczyć, iż szanse w losowaniu są w pewnym stopniu zależne od ogólnej aktywności w U21 (typer też się liczy, a im więcej postów, tym większe szanse), więc zachęcam do brania udziału w dyskusji związanej z naszą młodzieżówką! Mamy jeszcze 5 terminów na sparingi przed Pucharem Pocieszenia, więc kto wie, może następnym razem to wy ugościcie polską U21?

From: Campos

To: Polo
This Post:
00
281939.52 in reply to 281939.51
Date: 11/7/2016 1:16:07 PM
CampoLeony
II.3
Overall Posts Rated:
832832
Second Team:
CampoLeons
Twoja hala ma za mało miejsca dla grubasów :P z założenia powinna być wykluczona :D

This Post:
00
281939.53 in reply to 281939.52
Date: 11/7/2016 4:28:50 PM
NZW KMP WEK
PLK
Overall Posts Rated:
6767
No to ładnie..Gdzie ja z tym kurnikiem na takie spotkanie. Chyba trzeba będzie coś za koszami ustawić😄

From: WielkiSzu

To: Polo
This Post:
00
281939.55 in reply to 281939.54
Date: 11/8/2016 2:48:49 PM
NZW KMP WEK
PLK
Overall Posts Rated:
6767
No też fakt:P Następnym razem coś dostawie-bo jak widać hala się sprawdziła, więc warto jej dać jeszcze kiedyś szanse.

This Post:
11
281939.56 in reply to 281939.55
Date: 11/8/2016 4:21:13 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Atmosfera przednia, ale Grecy sugerowali, że przegrali, bo organizator meczu wynajął im pokoje w jakimś obskurnym hotelu po kosztach. Teraz się boję, co będzie, jeśli trafimy na nich w Pucharze Pocieszenia na wyjeździe

Wyniki typera jutro!

This Post:
00
281939.57 in reply to 281939.56
Date: 11/16/2016 2:42:43 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Krótki meldunek z ostatnich 2 tygodni w polskiej U21. Pod względem organizacyjnym niestety stoję w miejscu - ostatnio trochę mi brakuje czasu (ale bat w postaci zbliżającego się końca sezonu w końcu mnie zmobilizuje pewnie), więc ani nie ma update'u sztabu, ani też baz 20-latków. Udało się za to nam rozegrać 2 sparingi - z Grecją i z Japonią.

O meczu z Grecją u WielkiegoSzu pewnie słyszeliście - wygraliśmy z 21-letnimi, ale dziwnie ustawionymi (głównie ławka) Hellenami 126-117. Zadaniem kadry miało być sprawdzenie r'n'g na w miarę niezłym rywalu i biorąc pod uwagę niezły procent trafień Domagalskiego i Włóczewskiego, chyba nie jest pod tym względem źle - może jednak uda się jeszcze coś poprawić pod tym względem (ostatnio obserwuję, że obwodowi pod rng potrafią niszczyć rywali, jeśli grają na SF, i chcę to sprawdzić na Patryku). Inne aspekty (IS, gra obron) z powodu różnych czynników (ent 1, rng właśnie) raczej nie odgrywały tu znaczenia.

Drugi sparing rozegraliśmy z japońską U20 na hali w Zaniemyślu (wiem, że o tym nie mówiłem, ale okazało się, że drugą zwyciężczynią loterii została GM-alicja, i mam nadzieję, że na tym lista goszczących Polskę U21 się nie skończy). Wynik (109-93 dla Polski) nie zachwyca, jeśli wziąć pod uwagę różnicę w potencjale zespołów, ale być może dzięki temu zauważymy parę ważnych rzeczy, w których nie powalamy. Tak, można argumentować, że przegraliśmy obwód z kretesem z powodu entuzjazmu, ale to nie zmienia faktu, że nasze OD odstaje bardzo mocno od naszego ID. Na tym etapie jest to zrozumiałe - na takiej pozycji SF jeszcze brakuje nam tego skilla, ale wszystko idzie w dobrym kierunku. Mam nadzieję, że obwód też się ogarnie - choć chyba tamten rocznik był troszkę pod tym względem lepszy.

W przyszłym tygodniu chciałbym sprawdzić pewną taktykę, co do której mam wrażenie, że możemy mieć większe nadzieje, niż w zeszłym sezonie. Choćby dlatego, że zamierzam nią tym razem wojować, niż od niej ginąć - domyślacie się, o co chodzi?

From: gooziec

This Post:
00
281939.58 in reply to 281939.57
Date: 11/16/2016 3:56:31 PM
Overall Posts Rated:
544544
Patient!

This Post:
00
281939.59 in reply to 281939.58
Date: 11/16/2016 5:27:47 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Raczej tak. Na tym etapie sezonu nie ma co robić tajemnicy - tajemnicą niech pozostaną skille głównego wykonawcy tej taktyki.

Advertisement