BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 S45 Utješni turnir by Topnik

U21 S45 Utješni turnir by Topnik

Set priority
Show messages by
This Post:
00
298355.49 in reply to 298355.48
Date: 3/26/2019 5:44:25 AM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Vjerujem da će biti onaj pravi u KO fazi.

This Post:
11
298355.50 in reply to 298355.49
Date: 3/26/2019 10:08:16 AM
KK Bihać
III.3
Overall Posts Rated:
127127
bravo topnice, samo deri i dalje tako

From: Topnik
This Post:
11
298355.51 in reply to 298355.50
Date: 3/31/2019 4:08:08 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Škotska U21 - Bosna i Hercegovina U21
1.4.2019. 18:40 - Bosna i Hercegovina

Dobro veče

Posljednje kolo prvog dijela utješnog turnira nas očekuje sutra, a to je za nas utakmica protiv reprezentacije Škotske na domaćem terenu. Mi smo za sada sjajni što se tiče ove sezone jer smo naravno bez poraza, a vjerovatno ćemo završiti i prvi dio turnira tako. Nadamo se sutra pobjedi sa što većom razlikom, a da neki konkurenti koji su blizu nas kiksaju.

Naš sutrašnji protivnik je reprezentacija Škotske. Trenutno 79a reprezentacija na BB rang listi. Oni spadaju u red najslabijih reprezentacija na BBu što pokazuju i njihovi rezultati. Oni imaju omjer 2-5 ove sezone. Pobjede su upisali protiv reprezentacija Portorika i Ujedinjenih Arapskih Emirata dok su izgubili od Moldavije, Čilea, Južne Afrike, Kazahstana i Barbadosa.

U petak je trening solidno prošao. Imamo igrače koji su van rotacije za sutrašnju utakmicu, a to su Skočibušić,Antonić i Kikanović.
Hebibović je digao skok i blokade, Kadušić je digao passing, Janjić je digao unutrašnju odbranu. To je to od bitnijih upova ovaj petak. Očekujem naredni petak par bitnih upova pa da ekipa bude spremna za KO fazu utješnog turnira.

Sutra ima jako zanimljivih utakmica u kojima se može očekivati da ekipe bez poraza kiksaju. To su ove utakmice:

Estonija - Tajvan

Estonija je trenutno prva reprezentacija na tabeli. Stvarno dobro igraju ove sezone i imaju veoma dobru reprezentaciju. U prethodnih 7 utakmica imali su samo jednu ozbiljnu utakmicu protiv reprezentacije Malezije na domaćem terenu. Sutra gostuju Tajvanu koji je ozbiljna reprezentacija na BBu. Samo gostovanje je već mala prednost za Tajvan. Tajvan je igrao baraž za SP gdje je napravio kiks protiv Južne Afrike koja je samo njih dobila i zbog toga Tajvan nije otišao na SP. Zbog toga su na utješni turnir došli sa omjerom 0-2 i došli do trenutnog omjera 5-2. Vjerujem da će sutra sa dobrom igrom doći do pobjede protiv Estonije čiji će poraz ići u našu korist.

Brazil - Litvanija

Litvanija bi trebala ovdje doći do pobjede, ali nadamo se sa što manjom razlikom. Pošto je Brazil u jako lošoj situaciji, a imaju dobar ent očekujem da njihov selektor sutra odigra CT. Pa bi možda čak mogli i iznenaditi, ali i za nas je bitno da Litvanija ne dobije sa velikom razlikom. U odnosu na nas imaju 35 poena prednosti.

Danska - Kolumbija

Isto jako bitna utakmica za nas se igra u Kolumbiji sutra. Danci se nalaze ispred nas i imaju prednost od 26 poena. Vjerujem da ako Danska dođe do pobjede neće biti velika razlika. Nadam se isto nekom CTu reprezentacije Kolumbije pa da čak možda dođu do pobjede.

Portugal - Slovenija

Duel reprezentacija koje imaju omjer 7-0 što znači da sigurno ostajemo bez jedne reprezentacije sutra koja će biti bez poraza. Sloveniji dajem malu prednost u ovom meču zbog domaćeg terena.

Srbija - Finska

Srbija ima jednu jako zanimljivu utakmicu sutra. Gostuju reprezentaciji Finske koja postaje ozbiljna selekcija na BBu. Srbiji neće biti nimalo lako jer idu na gostovanje pa ćemo vidjeti šta će biti od ove utakmice.

Reprezentacije Turske i Bugarske imaju lagane zadatke tako da će oni vjerovatno upisati pobjede u sutrašnjim utakmicama.
Nakon sutrašnjih utakmica ćemo znati s kim otvaramo KO fazu utješnog turnira. Ja se iskreno nadam da ćemo završiti na 2 mjesto tabele nakon sutrašnjih utakmica gdje bi sve do samog finala imali prednost domaćeg terena.
Pozivam vas sutra da nam se pridružite na utakmici pa da ispratimo još jednu pobjedu mlade reprezentacije.

This Post:
11
298355.52 in reply to 298355.51
Date: 3/31/2019 4:39:47 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Ne sumnjam da cemo mi lagano odraditi svoje, a ostali nek se bore za sebe
Sto oblji plasman bolje za nas, vise domacih tekmi, idemo koliko mozemo, samo strpljivo, uz dobar trening i dobru formu prije svegamislim da cemo igrati vaznu ulogu na ovom utjesnom turniru.
Do sada sve po PS-u odradjeno, samo tako nastavi!

This is where we hold them!
This Post:
00
298355.53 in reply to 298355.52
Date: 3/31/2019 5:17:26 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Hvala brate.
Nastavljamo ovako ako Bog da.

Evo za one koji su sutra slobodni mogu da isprate utakmicu.
Estonija - Tajvan 12:00h

This Post:
00
298355.54 in reply to 298355.53
Date: 4/1/2019 10:27:35 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Sretno !

From: Cules
This Post:
11
298355.55 in reply to 298355.54
Date: 4/1/2019 2:22:26 PM
Blue or Deaddd
II.1
Overall Posts Rated:
321321
Second Team:
Blue or Deaddd II
Strasan rezultat i najvjerovatnije prvo mjesto prije zavrsnog dijela.Svaka cast seletkore!!!!

This Post:
00
298355.56 in reply to 298355.55
Date: 4/1/2019 3:59:13 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Šampionske selekcije imamo, bravo momci!

This Post:
11
298355.57 in reply to 298355.56
Date: 4/1/2019 8:27:21 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Škotska u21 - Bosna i Hercegovina u21 44:140 (50253)

Dobro veče svima

Sjajan je dan iza nas što se tiče mlade reprezentacije. Prvo je A reprezentacija otvorila dan sa sjajnom pobjedom protiv reprezentacije Francuske, a onda je naša mlada reprezentacija razbila Škotsku sa ukupno 96 razlike.
Očekivala se naša pobjeda koja će nam donijeti 8-0 omjer i gdje smo se nadali da nam se poklope neki drugi rezultati pa da izborimo drugo mjesto na tabeli kojem sam se ja nadao prije ovog posljednjeg kola.

Prva jako bitna utakmica za nas je bila Tajvan i Estonija. Tajvan je bio veliki favorit u ovoj utakmici i to su ljudi opravdali. Tajvan je odlična selekcija kao svake sezone do sada i ove sezone dobro igraju. Oni su igrali baraž za SP u kojem nisu uspjeli da obezbjede plasman na SP. Priključili su se utješnom turniru sa omjerom 0-2 što je bilo dobro za nas. Konačni rezultat utakmice između Tajvana i Estonije je bio 96:69 tako da su Estonci ispali iz kombinacija za prvo mjesto na tabeli.

Dolazimo do druge utakmice koja je jako bitna bila za nas. Sastali su se Litvanija i Brazil, a nama je bilo jako bitno da Litvanija ne dođe do pobjede sa ogromnom koš razlikom. Nadao sam se CTu reprezentacije Brazila jer su izgubili sve šanse za plasmanom i to se desilo. Čim sam to vidio odmah sam bio uvjeren da neće to biti neko razvaljivanje i ogromna koš razlika. Prije ove utakmice je njihova prednost u odnosu na na nas bila 35 poena razlike. Litvanija dolazi do pobjede od 20 poena razlike što znači da razlika prije naše utakmice iznosi 55 poena razlike u njihovu korist.

Treća utakmica u kojoj se znalo da će doći do pobjede jeste Turska – Iran. Tu smo svi očekivali naravno pobjedu Turske, a to se i desilo. Ono što je mene iznenadilo jeste to da su oni došli do pobjede od samo 31og poena razlike na domaćem terenu. Iranci su se više trudili tako da je nama to mnogo značilo. Prije te utakmice prednost Turske u odnosu na nas je iznosila 46 poena i kada dodamo ovih 31 poen dolazimo do 77 poena razlike.
Ova utakmica se završila prije naše tako da smo znali šta nama treba u našem meču kako bi došli do prvog mjesta. Znali smo da je to dostižno, ali je bilo pitanje da li ćemo to moći uraditi.

Sada dolazimo do naše utakmice protiv reprezentacije Škotske.
Odlučio sam se za vanjsku i brzu taktiku jer nam je trebalo dosta poena na utakmici, a i svaki poen je bio bitan. Pogodio sam i pace za ovu utakmicu jer sam očekivao patient ili LP sa njihove strane.

Počinje utakmica i nije nam krenulo baš sjajno. Igralo se egal, a mi smo odvojili na neku solidnu razliku. Čak smo iskoristili prvi time out u toj četvrtini. Četvrtina završava rezultatom 30:18. U tom trenutku nisam bio siguran da ćemo doći i do pobjede koja nam donosi drugo, a pogotovo prvo mjesto.

U drugoj četvrtini dolazi kvalitet do izdražaja i ovu četvrtinu smo odigrali perfektno u napadu, a još bolje u odbrani. Dobili smo četvrtinu sa rezultatom 40:9 tako da smo na poluvrijeme otišli sa +43. Tada se budi neka nada kod mene, a i kod ostalih ljudi koji su pratili utakmicu na chatu.

Otvaranje drugog poluvremena prolazi jako loše sa naše strane. Na chatu su se ljudi kao i ja baš razočarali zbog toga jer je nakon 6 minuta drugog poluvremena rezultat 3/4 bio 4:4. Tada su sve naše nade pale u vodu i nismo očekivali da ćemo doći do željene razlike. Poslije time outa Škotske krenula je naša dobra igra. Krenuli smo i da pogađamo trojke pa je razlika nakon treće četvrtine iznosila 65 poena razlike. Znao sam da će u posljednjoj četvrtini ući rezerve i nadao sam se da mogu tu četvrtinu dobiti 13 razlike.

Rezerve pokazuju svoj kvalitet i sa odličnom igrom nam donose pobjedu od ukupno 96 poena razlike. Strašna igra naših rezervnih igrača i odličan rezultat za nas. Nakon što smo prestigli ciljnih 78 poena bilo je opšte slavlje na chatu. Rapsodija naših mladih igrača i odličan rezultat za našu reprezentaciju.

This Post:
00
298355.58 in reply to 298355.57
Date: 4/1/2019 8:27:54 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Ono što je predstavljalo malu opasnost za našu reprezentacije jeste gostovanje reprezentacije Danske u Kolumbiji. Ta utakmica je igrala u trenutku pisanja mog posta i Kolumbija je ubjedljivo vodila tako da smo mi sigurni na prvom mjestu.
Nama ovo prvo mjesto donosi prednost domaćeg terena u svakoj utakmici do kraja. To je ogromna prednost kada su ove utakmice u pitanju.

Što se tiče drugog dijela turnira to ću u toku sutrašnjeg dana kada izađe kompletan raspored KO faze utješnog turnira. Ono što sam ja uspio da izračunam naš protivnik u prvom kolu bi trebale biti reprezentacije Švedske ili Ekvadora.

Želim da se zahvalim svim vlasnicima igrača što su obratili pažnju na minute igrača tokom čitavog prvog dijela turnira i što smo uglavnom imali odličnu formu. Nadam se da će tako nastaviti i u KO fazi.
Hvala svima koji prate utakmice mlade reprezentacije i nadam se da ćete tako nastaviti i dalje.

Do sutra toliko od mene…

Last edited by Topnik at 4/1/2019 8:59:35 PM

This Post:
00
298355.59 in reply to 298355.58
Date: 4/2/2019 6:00:45 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
"Samo" 76% ljudi te podrzava, iako si ove sezone odradio perfektan posao, jer bolje od ovoga ne moze na BB-u. Hm..
Perfektan omjer i 1. mjesto na kraju prve faze Utjesnog turnira nam donosi sve domace utakmice do kraja takmicenja ukoliko budemo prolazili sto je ogromna prednost!

Svaka cast jos jednom! Pohvala za tebe i sve vlasnike nasih mladih reprezentativaca.
Sada svi posebno trebaju obratiti paznju na minutazu i formu igraca.

Prva prepreka nam je reprezentacija Švedske koja je maksimalno ispucala ent u zadnja 2 kola tako da sam siguran da nam oni nece pruziti neki otpor.

Nakon toga (u slucaju prolaska naravno) igramo protiv boljeg iz jednog vrlo zanimljivog duela, Grčka - Rusija
Grci ovdje gostuju jer su bili smo jedno mjesto iza Rusije, veoma zanimljiv duel nas ocekuje u tom mecu.

Sve je to u biti na dugom stapu, idemo tekmu po tekmu, moram jos jednom naglasiti odlican posao i samo ovako nastavi.

Advertisement