BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Estonia - Polska

[NT] Estonia - Polska

Set priority
Show messages by
From: Tripaw

This Post:
00
8299.49 in reply to 8299.47
Date: 11/27/2007 8:16:15 PM
Overall Posts Rated:
00
Dziwię się Tobie dlaczego nie grałeś taktyką 2-3 Zone, sam po pierwszym meczu reprezentacji pisałeś, że ważna jest kondycja i przegrałeś przez zbióry ...
Wiadomo było, że Estonia w tym elemencie będzie lepsza, więc mogłeś to zminimalizować.

Druga sprawa, jak ustawiłeś substitutions, może powinieneś użyć czegoś aby kondycja nie miała takie dużej roli w POL teamie ?

Nie rzucam się na coacha, tylko chce pomóc.

Pozdrawiam

Luz. Każda krytyka dobra - razem się uczymy. masz jakiś pomysł, jak sprawić, by grali w 4 kwarcie ci, którzy mają lepszą kondycję?
Zbiórki poświęciłem celowo, licząc, że będzie grał jak dotychczas. poza tym moje ustawienie wymusiła sytuacja w kadrze - nie bardzo mialem kim dopakować obronę i zbiórki, wiec postawiłem na ofensywę,

From: tyr0x

This Post:
00
8299.50 in reply to 8299.49
Date: 11/27/2007 8:37:49 PM
Overall Posts Rated:
00
Powinieneś sprawdzić: "Coach Picks from Depth Chart" lub "Depth Chart Until 4th"
Często używam tej 1 i sprawdza się wyśmienicie, musisz mieć głęgoko ławke ale to się opłaca.
Strictly używaj tylko jak jesteś pewny, że wytrzymają kondycyjnie. Ja używam do tego, aby gracze załapali trening.

Teraz tak: trzeba sprawdzić czy używanie taktyk, które podnoszą pace też nie podnosi zużycia kondycji, pewno tak jest, ale nie jestem do końca przekonany bo nigdzie o tym nie czytałem.

Stamina zużywa się przy obronie "Full Court Press", użyłem raz i widziałem skutki, chodź trzeba też przyznać i pace tam gra rolę więc jest to chyba potwierdzeniem wcześniejszego zdania.

O zbiórkach piszę celowo a to dlatego, że nawet jak grał r&g to jego współczynnik był wysoki, więc już przewidywałem, że jakoś może z tego skorzystać.

Na sytuacje w naszej kadrze z urazami nie patrzyłem jakoś specjalnie, chodź wiem coś, że paru graczy miało kontuzję.

From: Wang
This Post:
00
8299.51 in reply to 8299.50
Date: 11/27/2007 8:41:39 PM
Overall Posts Rated:
22
a moze zagrac tak, aby w 1 piątce wystawić tak jak Ty chcesz młodych 18-19 lat i żeby grali a w drugiej starszych i bardziej doswiadczonych zeby trener ich wstawiał w koncówce i podtrzymywali wynik...

From: al_said

This Post:
00
8299.52 in reply to 8299.50
Date: 11/27/2007 9:02:56 PM
Overall Posts Rated:
88
Awful (high) to jest twoim zdaniem wysoki poziom? Ja w lidze wyciągam jak chcę/muszę mediocre (medium). Nie rozumiesz jednego co by nam dało nabicie zbiórek i obrony pod koszowej jakby zagrał r&g na poziomie z meczu z Włochami, rozstrzelałby nas jak kaczki rzutami za trzy i tyle.

Co do staminy i taktyk to nie zgodzę się, że jakaś poza oczywiście FCP zabiera więcej a inna mniej. Pace ma znaczenie na jakość wykonywanych rzutów, ale nie na kondycję jest to zresztą opisane przy okazji opisu silnika gry.

Czy Coach Picks from Depth Chart to taka dobra opcja? O ile rozumiem Depth Chart Until 4th (w 4 kwarcie zdarza się, że jakiś gracz ma 6 fauli, albo kontuzję), to pierwsza opcja którą zaproponowałeś jest dobra dla kogoś, kto nie wie jakich ma graczy i niezbyt umiejętnie ich ustawia. Poza tym już silnik bazuje na sztucznej inteligencji, może więc wystarczy i chociaż skład niech ustawi człowiek:).

Generalnie wszelkie spory uważam za czysto akademicką debatę, zwłaszcza że nikt poza Tripawem nie zna pełnych skili naszych graczy, ba my nawet nie wiemy jakie mają doświadczenie. Może nie przegrywamy li i jedynie kondycją ale też doświadczeniem?

Edyta dodaje, że połowa drużyn w twojej lidze nie zalogowała się ani razu, część straciła zapał na początku listopada, nie przenoś więc wyników swojej drużyny z przeciwnikami których skład ustawia automat do kadry którą prowadzą rozsądni, może poza Macedończykiem myślący nad taktyką ludzie.

Edited by al_said (11/27/2007 9:08:20 PM CET)

Last edited by al_said at 11/27/2007 9:08:20 PM

This Post:
00
8299.53 in reply to 8299.52
Date: 11/27/2007 9:21:42 PM
Overall Posts Rated:
2020
nie czytałem dokładnie ostatnich wypowiedzi ale na globalu wyczytałem takie coś, że najlepiej wystawić na początku zawodników ze słabszą kondycją do 1 składu, a tych z lepszą do rezerw. Kiedy zawodnicy ze słabą zmęczą się wejda za nich ci z lepszą i dograją do końca raczej, zauważcie że może zdarzyło się wam w klubie coś takiego: ja mam dobrego SG z najlepszą kondycją, dzisiaj był jako rezerwowy i zagrał 44 minuty (let coach decide)... więc jednak coś w tym jest, i trzeba to wypróbować

robiąc odwrotnie męczymy najpierw zawodników niektórych z dobrą kondycją, a później wchodzą goście ze słabą... gra się nie polepszy, prawda?

Edited by LA-Przemek (11/27/2007 9:22:42 PM CET)

Last edited by LA-Przemek at 11/27/2007 9:22:42 PM

This Post:
00
8299.54 in reply to 8299.53
Date: 11/27/2007 9:36:49 PM
Overall Posts Rated:
88
Koncepcja niezła, ale czy prawdziwa? Mam dwóch centrów o w miarę podobnych umiejętnościach jeden zagrał w tym tygodniu 47 a drugi 49 minut. Sęk w tym, że jeden ma staminę atracious a drugi average. Gdyby uwierzyć w teorię z kondycją dysproporcja powinna być większa. Zresztą patrząc na inne pozycje w moim składzie muszę stwierdzić, że bardziej decydują umiejętności niż stamina, różnice u podobnych graczy pojawiają się zazwyczaj gdy któryś z zawodników łapie dużo fauli.

Teraz zobaczyłem, że na innej pozycji gracz z atracious staminą zagrał o 8 minut więcej od gościa z respectable. Choć to wszystko mogą być tylko wyjątki potwierdzające regułę.

Edited by al_said (11/27/2007 9:38:56 PM CET)

Last edited by al_said at 11/27/2007 9:38:56 PM

This Post:
00
8299.55 in reply to 8299.54
Date: 11/27/2007 9:42:02 PM
Overall Posts Rated:
2020
zerknij tutaj: (7134.1)

e: źle link dałem

Edited by LA-Przemek (11/27/2007 9:42:23 PM CET)

Last edited by LA-Przemek at 11/27/2007 9:42:23 PM

This Post:
00
8299.56 in reply to 8299.55
Date: 11/27/2007 9:50:46 PM
Overall Posts Rated:
88
Zawsze ta spacja wskoczy:).

Wiesz chciałbym się z tym zgodzić ale nie mogę tak do końca, dla mnie oni za bardzo skupiają się na wpływie staminy na minuty. Ja choć uporczywie chcę oszczędzać mojego chińczyka to nie mogę, bo jest po prostu lepszy od swoich zmienników. A w staminie są praktycznie tacy sami (w zależności kto jest z nim na rotacji różnica wynosi 0-1 poziom).

This Post:
00
8299.57 in reply to 8299.56
Date: 11/27/2007 9:54:00 PM
Overall Posts Rated:
2020
ale można to dokładniej sprawdzić, nie mówię że to prawda choć dzisiaj SG z atrocious kondycją został zmieniony przez zawodnika ze strong kondycja w 5 minucie, a ten ze strong gdzie go nie dam to gra bardzo długo (ale fakt faktem jest najlepszy pod względem umiejętności)

This Post:
00
8299.58 in reply to 8299.57
Date: 11/27/2007 9:56:30 PM
Overall Posts Rated:
88
No właśnie jest najlepszy. Co do sprawdzania zgoda, teraz będziemy mieli mnóstwo okazji do test meczy w kadrze:).

From: tyr0x

This Post:
00
8299.59 in reply to 8299.52
Date: 11/27/2007 10:53:37 PM
Overall Posts Rated:
00
Chyba się totalnie nei zrozumieliśmy :)

Zobacz jaką taktyką grała Estonia, taką przy które reby i inside def się zmniejsza.
Oglądałeś jeden mecz Estoni czy wszystkie ? Też jet wielka różnica, nie wiem po co na sile starasz się wykazać większą wiedzą, dlatego że u mnie się nie logują ? :)
Rozstrzelał jak kaczki ? Dziwnie to tłumaczysz, pierw trzeba mieć flowa :)
Przeczytaj mój wcześniejszy wpis, pisałem o strefie 2-3 a nie o taktyce w ataku, r&g nei było głupią opcją.

Z paca'em pisałem że trzeba było by to sprawdzić. Moim zdaniem z obserwacji wynika różnie i też do końca nie mogę się zgodzić co, jak, dlaczego, po co ...
To jest tylko engine, dokładnie nikt Ci nie napisze jak działa, bo to byłoby za prosto, rozszyfruj to sam.

Coach Picks from Depth Chart tu chodzi o kondycję, nie o Twoje widzi mi się, albo byle jakie ustawienie zawdoników do meczu, chodzi o to żeby gracze z kondycją mogli grać więcej, a Ci z gorszą grali tylko tyle ile potrzeba.
Swoją drogą skład ustawia człowiek, wymagasz tylko tego od Siebie w buzzerze ?

Dziekuję, że według Ciebie nie myślę, obyś Ty robił to za Nas wszystkich.
Widzę, że bardzo uważnie przygotowujesz się na objęcie kadry, nie dajesz się we znaki managerowi i pokazujesz jaki jesteś ą i ę reszcie uczestników forum.
Napisałem wcześniej, że nie chce atakować, a pomóc, manager może przecież spróbować w lidze to co każdy z nas napisał.

Swoją drogą napisałem to do Tripaw'a więc On powinien ocenić co jest dobre a co złe, pisz do Niego, mi możesz pokazać jeśli chcesz jaki jesteś boski na maila, lub zrób oddzielny temat do tego, żeby mi tam nawrzucać.

Peace

Advertisement