Én Asceric-et küldtem volna el, és nem varrtam volna ezt az egészet a játékosok nyakába (nálam a keret szinte teljes kicserélése ezt jelenti). Meg lehetett volna ezt sokkal értelmesebb kommunikációval is oldani, amiben jókora adag önkritika van, nem pedig bedobni egy sajtó rövidhírt, amely szerint "mehetnek a következők...". Az új csapat építése is kicsit furcsa nekem, mert az előző szezonban össze-vissza igazoltak, még szezon közben is.
Akármennyire is volt fáradt vagy sérült ez a szolnoki keret a szezon végefelé, ilyen hosszú paddal a 6-7 alapemberrel és rajtuk kívül nagy jóindulattal favágókkal kiálló többi magyar csapatot 15-tel kellett volna átlagban alázni nullára nyerve minden párharcot. Ezzel szemben középszakasz bukta, kupadöntő bukta és gyakorlatilag kiestek a bajnoki elődöntőben (a mai napig nem értem, hogy verhette meg így magát az ASE az ötödik meccsen). Aztán bajnokság bukta.
Azt, hogy Sehovic-ot melyik játékosmegfigyelő ajánlotta be, nem tudom, de ha még az állásában van, akkor nem jósolok túl nagy jövőt a gárdának ezután sem, főleg akkor, ha a nemzetközi szintű légiós kifejezés elhangzik a vezetők szájából.
Edző úrról pedig annyit, hogy aki azt nyilatkozza egy (vesztes) meccs után, hogy szerinte az ellenfél nem tiszteli kellőképpen a csapatát, nekem nem éppen a szakmaiság jut eszembe. Ez a sorozatos baklövései (például Kalve teljesen értelmetlen mellőzése) után a döntő 5. meccsén be is igazolódott. Azért ha azt látja, hogy a csapata egy félidőn át 100-ból 1 hármast dob be, akkor egy NB II-es edző is rutinból rászólt volna a játékosokra, hogy ezt akkor most talán hagyjuk pár percig srácok, nézzünk mást...
Csak azért néztem végig a Szolnok szezonját, mert a tavalyi Trotter, Nikolov stb. csapat sokkal szerethetőbb volt, egyszer-egyszer még egy-két szép volt fiúk is kicsúszott a számon, pedig nem vagyok Szolnok drukker. Az idei teljesítményt látva nem sok illúzióm maradt, még úgy is mondom ezt, hogy az Adria Ligában volt egy jó széria.
Amúgy a többi magyar csapat előtt le a kalappal abból a szempontból, hogy még véletlenül sem feltartott kézzel mentek ki a Szolnok ellen a pályára, úgy tűnik, hogy a trónfosztási lehetőség inkább tüzelte a többieket.
A válogatottat pedig jobb, ha hagyjuk, Ivkovic kinevezésével és ezzel a kerethirdetéssel részemről ennyi... Kuka...