BuzzerBeater Forums

BB Bulgaria > Говорилник

Говорилник

Set priority
Show messages by
From: Penko

This Post:
00
295402.491 in reply to 295402.490
Date: 5/19/2023 3:17:40 PM
B.C Pleven
II.3
Overall Posts Rated:
108108
Да, така е. Не знам доколко масата сънародници го съзнават, за мен лично граничи с фантастиката ,че Българин е номер 1 в Европа в колективен Спорт! Както казаха по една телевизия, това е сравнимо може би единствено със златната топка на Стоичков от 1994...респект!

From: nikito

This Post:
22
295402.493 in reply to 295402.488
Date: 5/19/2023 4:15:21 PM
BALKAN Botevgrad
II.2
Overall Posts Rated:
137137
Second Team:
BALKAN Botevgrad II
Само ще оставя това тук: (https://www.tiktok.com/t/ZGJ9F2dkB/?t=1)

Когато си се класирал на финал в Евролигата,но Балкан ти е по-важен

From: ogrizko
This Post:
00
295402.494 in reply to 295402.11
Date: 5/20/2023 2:36:46 AM
B.C. Ambidexter
II.1
Overall Posts Rated:
7070
Везенков след финала ще го коментирам :) остава 1 мач, да видим там какво ще направи...

иначе пазарът е луднал нещо! вчера цял ден дебнех за играчи уж да се подсиля за новата дивизия ... и до един момент са по около 100к, но в края на трансферния срок всички почват да наддават като ненормални и цените почват да летят над 500к.... на мен обаче почва да ми свиди като станат много големи цените, че ми трябва за седалките и се отказвам ..ама ме хваща яд, че цял ден дебна там и се озръщам и накрая нищо

така че ако ме видите, че съм биднал ме оставете да си взема 2-3 играчи и не ме надцаквайте, иначе почвам да слагам менажери в черния списък в тефтера си!!

This Post:
00
295402.495 in reply to 295402.490
Date: 5/21/2023 3:07:27 PM
B.C. Ambidexter
II.1
Overall Posts Rated:
7070
ето ..по най-тъпия начин се издъниха на финала :) и си личеше, че ще го загубят мача с лежерния си подход последната минута и усещането, че са спечелили вече мача...

иначе браво на Везенков, но по-важна е отборната титла, а не индивидуалните според мен... трябваше титлата да спечелят! дано отиде в Сакраменто, че искам българин в НБА пък ако ще да не е нищо особено там :)

This Post:
00
295402.496 in reply to 295402.495
Date: 5/21/2023 3:41:28 PM
Blade of darkness
II.2
Overall Posts Rated:
2727
Second Team:
Coach Carter
Гледах целият финал и за жалост последните 1-2 минути им изиграха лоша шега. Със сигурност Реал не заслужаваха да спечелят, но топка е върти се.

В Сакраменто вярвам ще отиде ако му предложат този път много милионна оферта, а не както миналата година.
Не знам дали си играл този спорт или някой друг професионално, но за един професионален спортист е много важно да играе. Не вярвам от MVP на Европа да иска да търка пейката в Сакраменто, но там вече той сам трябва да се пребори за нещо повече.

This Post:
00
295402.497 in reply to 295402.496
Date: 5/21/2023 3:58:40 PM
B.C. Ambidexter
II.1
Overall Posts Rated:
7070
професионално не съм играл ..а и като малък бях плашлив :) а и до 9 клас бях 154см ....по-скоро на волейбол отидох да се пробвам, но нещо не му допаднах на треньора и не ми даде шанс, може заради височината да е било ..или пък щото отидох в залата с очилата, не съм сигурен :) както и да е.. няма да говоря за себе си повече да не излезе, че нещо се хваля...

изигра им лоша шега, когато поведоха и решиха, че са спечелили и аз ги усетих какви са ми едни такива отпуснати вместо още повече да се мобилизират и да изиграят срещата до край, за да си гарантират успеха ...просто като им прочетох езика на телата и бях уверен, че реал ще ги обърнат в последните секунди или ще им трябва много късмет последните секунди :) просто няма как да си позволиш да загубиш мобилизация точно като се решава мача ...олимпиакос сами се биха за мен и няма оправдание никакво... последната минута беше трагична, а трябваше да е най-силната! дори 10 точки да водеха нямат право да се отпускат като противника е мобилизиран и продължава да играе... ако реал м се примирят и вече видят, че нямат шанс и спрат да играят е друга работа... ама такива глупости много ме дразнят, така че напълно заслужено си паднаха ..въпреки че бяха по-добри :)
по-странното е, че не съм професионален спортист и не съм играл финали ...обаче знам, че мачовете трябва да се играят до последния съдийски сигнал, а не да решаваме предварително, че сме спечелили едва ли не.. ;)

ами аз отдавна не съм гледал НБА, така че не знам ...знам, че там е различен баскетбола и ще видим как ще се впише ..то и аз искам да играе, но самия факт да е там и да попива за мен си е вече успех, защото после може да се върне и да го предаде на други подрастващи от България ..ако има някой по-талантлив да му помогне и той да стигне до там ..може да е мотивиращо за някой младеж и той да върви по неговите стъпки :) НБА си е НБА... най-добрите баскетболисти са там, така че не очаквам да е някаква голяма звезда там ..но дано да е полезен и да намира достатъчно възможност да се изяви на терена

This Post:
11
295402.498 in reply to 295402.497
Date: 5/22/2023 1:01:34 AM
Blade of darkness
II.2
Overall Posts Rated:
2727
Second Team:
Coach Carter
Истината е, че за баскетбола в БГ мога да говоря много, но няма полза.

Нямаме зали, нямаме публика, нямаме гледаемост по телевията, няма спонсори .... не от всеки бивш добър или среден баскетболист става треньор. Няма условия за децата. Децата пък от своя страна вече не са това което бяха.
Няма отдаденост, няма усърден труд. Вярно е трябва и талант, но .... все има по някое талантливо дете, но не ги развиваме правилно. Темата е мнооого обширна.

This Post:
00
295402.499 in reply to 295402.498
Date: 5/22/2023 2:12:59 AM
B.C. Ambidexter
II.1
Overall Posts Rated:
7070
липсва ти въображение значи ;)

аз си го представям така ..подписва многомилионен договор по 2 млн. на сезон за 4 години примерно това са 8 млн. долара да речем :) взема една зала в Ботевград и я стяга да има добри условия за тренировки на децата (едва ли ще е повече от 1 млн) ...казвам Ботевград, защото за тях питаше преди финала какъв е бил резултата ...а пък може и да се познава с Никито от играта и да е питал за мача на Балкан в бъзербийтър, но тук вече не съм съвсем сигурен за реалния резултат на Балкан ли се интересуваше или за резултата на Никито тук в играта :) може би няма да разберем, но както и да е...

като си вземе зала, а той показа, че една от мотивациите му е да дава пример на младите ..така че предполагам не му е мн далече тая мисъл... дори да не е най-добрия треньор, ще вземе някакви добри специалисти за треньори, а пък важното е просто да се мярка в залата и да служи за вдъхновение ..играч играл в НБА за Сакраменто Кингс ...сигурно няма да постигне такива успехи като в Евролигата с Олимпиакос ....ама на мен по-добре и по-мотивиращо ми звучи НБА и Сакраменто отколкото Олимпиакос примерно :) освен ако не реши да прави школа в Гърция, но според мен в България ще му е много по-интересно, защото едва ли ще му е по-лесно отколкото в Гърция ;)

и като се направи тая зала на Везенков в Ботевград за тренировки по баскет, децата ще искат да се запишат понеже ще има условия, ще има Везенков, ще имат пример, мотивация и вдъхновение.. Никито ако има деца ще ги прати да тренират в школата на Везенков, за да може и те да идат евентуално в НБА някой ден (а ако няма деца да си направи :) ) и така нещата ще се задвижат.... в противен случай нещата ще си останат както ги описваш ;) а аз вярвам, че Везенков в НБА може да донесе мн както описах...

This Post:
00
295402.500 in reply to 295402.499
Date: 5/22/2023 4:05:42 AM
Blade of darkness
II.2
Overall Posts Rated:
2727
Second Team:
Coach Carter
Не знам в коя сфера работиш или все още не работиш, понеже нз колко си голям, но.

Правенето на зала не е най - трудното. Да речем, че държавата построи нова зала. Както построи в няколко града, но те не се използват за спорт, а за концерти понеже няма как тази зала да се самоиздържа.

И ето там идва най - големият проблем на залите. Отопление, охлаждане, поддръжка, почистване, осветление, вода, бани, съблекални. Поддържане на всякакви промени по европейските стандарти за игрища, публика и т.н.
И от там почваме с персонал, заплати, екипи, топки, всякакви стойки и разни други неща необходими за тренировки.
Лагери, поне 2 лагера в годината на отбор. Състезания, автобус, хотели.

Това са разходи които няма как да се извадят от нечий джоб ей така. Това са десетки хиляди левове всеки месец, да не казвам и стотици. И отново опираме до държавата, че не създава нищо за спорта. Строи зали за конценрти и прочие, не мисли за спорта. Като не говоря за професионалните отбори, а за подрастващи, за децата на България.

Но това не е само в баскета, а във всички спортове.

Както казах темата е обширна и мога да говоря много, понеже много съм видял.

This Post:
00
295402.501 in reply to 295402.500
Date: 5/22/2023 6:26:59 AM
B.C. Ambidexter
II.1
Overall Posts Rated:
7070
ами да ...че е трудно - трудно е, но не и невъзможно :) според мен точно личности като Кубрат Пулев и Сашо Везенков ..или примерно Бербатов са способни да изискват държавата да им помогне и да подкрепи в някаква степен намеренията им :) примерно аз ако съм политик ...за БФС начело с Перуката няма да дам и левче - да се оправят тия корумпирани %$$%@@**, докато БФС начело с Бербатов може да го подкрепя финансово понеже не му е целта да прибира за ссебе си ;) точно такива спортисти могат да накарат държавата да ги подкрепи ..но и те ще трябва да вложат нещо от себе си разбира се

примерно като те слушам оставам с впечатлението, че си мислил над въпроса и може и да си пробвал да направиш нещо в посоката дето говориш.. само че ти не си Везенков така да го кажем ...както и аз не съм Пулев да речем или Бербо, така че за нас нещата може да се окажат невъзможни ;) но за човек играл в НБА и представял страната на най-високо ниво пред света може да има към него повече подкрепа и нещата да се случат!!! затова за мен е важно да иде в НБА... независимо там какво ще стане точно, все пак се надявам да не стане издънка де :)

Advertisement