Ένα αρχειάκι για τους ρόλουςΑπό τις παρακάτω διευθύνσεις μπορεί κανείς να κατεβάσει το αρχείο για τους ρόλους.
(http://www.uploadmb.com/dw.php?id=1365859340) (open office)
(http://www.uploadmb.com/dw.php?id=1365859350) (excel)
Ας γράψω εδώ κάποιες οδηγίες για το πως πρέπει να χειριστούμε το παραπάνω αρχείο.
Ποια παιχνίδια πρέπει να μπαίνουν;Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιλέγουμε ανταγωνιστικά παιχνίδια. Δεν πρέπει να βάζουμε παιχνίδια στα οποία έγινε blow out.
Πρέπει να συγκρίνουμε ρόλους μόνο σε παιχνίδια με ίδια τακτική. Δεν βάζουμε για παράδειγμα παιχνίδι που εμείς παίξαμε look inside και ο αντίπαλος MtM μαζί με ένα παιχνίδι που εμείς παίξαμε look inside και ο αντίπαλος 3-2. Εάν δυσκολευόμαστε να μαζέψουμε αρκετά παιχνίδια τότε και μόνο τότε μπορούμε να βάλουμε παιχνίδια μαζί που είχαμε παρόμοια επιθετική τακτική (π.χ look inside με low post). Εάν παίζουμε παραπάνω από μία τακτικές πρέπει να συμπληρώνουμε διαφορετικά αρχεία.
Πρέπει να έχουμε τουλάχιστον την ίδια αρχική πεντάδα στα παιχνίδια προς σύγκριση.
Τα αποτελέσματα αποκτούν αξία προς ανάλυση σε ένα σχετικά μεγάλο δείγμα παιχνιδιών.
Οδηγίες συμπλήρωσηςΣτα χέρια σας έχετε ένα ήδη συμπληρωμένο αρχείο. Να δούμε τώρα πως θα συμπληρώσετε το δικό σας. Θα αναφερθώ εδώ αναλυτικά για την θέση του PG , για τις άλλες θέσεις ισχύουν τα εντελώς ανάλογα βήματα και νομίζω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
Στις στήλες A,B,C,D και E μπαίνουν (ξεκινώντας από την γραμμή 3) τα λεπτά , εύστοχα σουτ, σουτ πεδιάς, ασίστ και λάθη αντίστοιχα. Όπως βλέπεται είναι ήδη συμπληρωμένα με τα δεδομένα της ομάδας μου για αυτό πρέπει να σβήσετε τα δεδομένα των στηλών Α,Β,C,D και Ε από την γραμμή 3 έως και 26 ώστε να περάσετε τα δικά σας.
Προσοχή! Τα κελιά
F28 και
G28 θέλουν ειδικό χειρισμό
Εάν πατήσετε επάνω στο κελί F28 θα δείτε το όρισμα STDEV(F3:
F26). Αυτό είναι το σωστό όρισμα μόνο για την δική μου ομάδα που έχω περάσει παιχνίδια από την γραμμή 3 έως και την γραμμή 26.
Όπως ήδη θα φαντάζεστε εσείς μπορεί να έχετε περάσει παιχνίδια της ομάδας σας από την γραμμή 3 έως για παράδειγμα την γραμμή 20. Θα πρέπει να προσαρμόσετε το όρισμα στο κελί F28 και να το αντικαταστήσετε με την εντολή STDEV(F3:
F20)!!!
Το ανάλογο πρέπει να πράξετε και για το κελί G28!Τα ακριβώς ανάλογα βήματα πρέπει να γίνουν για τις θέσεις των SG , SF, PF και C αντίστοιχα.Last edited by GM-sarithin at 4/13/2013 9:56:46 AM
Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές