BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Глупа питања ► четыре

Глупа питања ► четыре (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
259834.492 in reply to 259834.491
Date: 4/10/2016 11:28:47 AM
Overall Posts Rated:
590590
(http://www.mediafire.com/view/55a3jqwozsg9de6/prirucnik+z...)

Matya je uradio prirucnik jos pre par sezona, ovde je link. Verujem da je on najverziraniji za draft, pa ce sigurno napisati jos ponesto na ovu temu...

This Post:
22
259834.493 in reply to 259834.492
Date: 4/10/2016 10:15:50 PM
GGakovo
II.1
Overall Posts Rated:
109109
http://www.mediafire.com/view/55a3jqwozsg9de6/prirucnik+z...

Matya je uradio prirucnik jos pre par sezona, ovde je link. Verujem da je on najverziraniji za draft, pa ce sigurno napisati jos ponesto na ovu temu...

Da to je priručnik koji sam pravio samo ne pre par sezona nego pre par godina, od tada se desilo par bitnih promena:
- poboljčani su početni skilovi 19-to godišnjaka, sad mogu imati max 8 na bilo kojem skilu
- uvedeno 5 novih kartica od kojih svaka košta 10 poena i svaka otkriva 2 skila za svih 48 igrača na listi

Kako su 19-to godišnjaci poboljšani isplati se raditi POPRAVNI ZA PACERE, jer za 10 poena intervjuiše sve igrače sa početne one sive 1 i 2 loptice, što je u proseku nekih 20-tak intervjua. Meni su nekako sad bolja opcija 19-to godišnjaci, sezona manje mučenja oko treninga mladih igrača, sa tim ide i sezona manje plaćanja trenera, odmah dobijate boljeg igrača pa manje ispašataju rezultati tima.

Što se tiče ovih kartica i one otvaraju novi pristup tome na koji način skautovati igrače, evo jedan ideja:
prvo odraditi kartice odbrana na lopti i unutrašnja odbrana, saznaćete 4 skila (OD, SB, ID i DR) za svih 48 igrača, to jer je veliki problem kad ti trenirac ima veliku rupu na nekoj od odbrana. Na osnovu tih skilova se da naslutiti i da li je neki igrač 18 ili 19 god, jer ako ima neki skil 8 sigurno je 19god, pa na osnovu tih skilova skautiš i intervjuišeš igrače sa dobrim skilovima. Mana ovog pristupa ali i svakog drugog dok ga ne intervjuišeš nema šanse da znaš najbitniju stvar POTENCIJAL, jer džabe da su svi skilovi 8 ako je slab potencijal.

Ovo je samo jedan primer, svako treba da se opredeli za neki svoj pristup, kad bi svi radili po istom šablonu ni to ne bi valjalo jer bi svi skautovali iste igrače a verovatno bi ostao neki ekstra igrač ne skautovan. Neki vole i dokazano je da igrači sa dobrim HA dosta brzo treniraju ostale spoljašnje skilove, možete se fokusirati kao u priručniku samo na određenu visinu igrača ili godine... na vama je.

Ne bi bilo loše da se 2 tima iz iste lige sa visokim pikovima dogovore i podele igrače koje skautuju recimo po visini, ili recimo više timova da se dogovori pa svako odradi po neku karticu i tako se saznaju svi skilovi svih igrača za malo poena pa neće odlični igrači završavati u BOT timovima, samo poznajući nas Srbe i onu "da komšiji crkne krava" sumnjam da će dolaziti do mnogo ovakvih dogovora.

Srećno svima u potrazi za ekstra talentovanim klincima, pošto je izašla lista za ovu sezonu!

This Post:
55
259834.494 in reply to 259834.493
Date: 4/25/2016 1:50:44 PM
Overall Posts Rated:
21832183
1. Zašto moj igrač nije u U-21 kada ima 20+ skilova u odnosu na nekoliko igrača u rosteru, a 10+ skilova u odnosu na one koji igraju na istoj poziciji?

2. Kod mene je dobio ≈ 30 skil ↑ dok je kod tunjavog prethodno ≤ 3.

3. Da li je jedini razlog to što nije "politički podoban", tj. zato što je kod mene?

4. Vidim da je tunjavko oglasio igrača koji ima TSP< od ovog mog vidno naglašavajući da je reč o vanserijskom talentu te me interesuje kako to da igrač koji je jasno u ovom trenutku bar za 3 koplja bolji nije zavredeo čak ni da se nađe među 12÷15 igrača u svojoj dobi? Treba li uopše spominjati da taj "vanserijski" nema PA, JR, RB, ID, BL ali zato ima za 50% veće sekundarce od primarnih skilova ID / (HA&DR). Naravno da taj isti tunj zna da se sekundarci najteže treniraju baš kao i da nikada ne skaču kada se trenira OD, JS, OS, PA, ID, 1-1, HA. Naravno da je baš na njegovom spisku igrača za praćenje. Suviše slučajnosti... Baš kao i kad mi svake nedelje skidaju pare (50k ili 100k) s BB računa - sigurno me prijavljuju ovi iz Tunisa, Jermenije, Dominikanske republike, Egipta, Gane, Libana, Kazahstana, Vijetnama, Ekvadora, Bahama, Južne Afrike, što ih ima manje zajedno no skauta i selektora u nas (a ako računamo i multiakaunte onda kao da se nalaze u tragovima).

┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉ ┉

p.s. Na kraju, iskoristio bih priliku da čestitam svim BOTovima to što žive u najnaprednijoj državi na svetu. Ne ljutite se na nas koji više nemamo ni za šerpe i lonce, četke i metle da vas lepo "otpratimo" u bolji život.
Mi smo bar imali šansu da kad završimo škole dobijemo adekvatan posao, ali naša deca je zahvaljujući vama neće imati. Razlog za to je što vi za kraće vreme nego što traje prosečna BB tekma možete da doktorirate zajedno i astrofiziku, genetski inženjering, nanotehnologije kao i data analitiku, i usput još naučite mandarinski, tamilski i bantu jezik, snimite projekat (po novom) i napišete sabrana dela. Treba li uopšte spominjati da gutate slova, izmišljate nove reči a postojeće akcentujete pogrešno, ne znate ni gde se pišu velika slova, tačka i zarez, a ostalo i da ne pominjem. Istini za volju digli ste naše upitne rečenice na pijadestal: "Koliko?" i "Kome?", te će vas slaviti potomci.
Džejms Fenimor Kuper je napisao jednu lepu knjigu o mohikancima, a čeka se neki naš autor sa sličnom tematikom. Možda još nije našao dovoljno veliku šljivu pod koju ćemo moći da stanemo svi mi poniženi najnovijim firerom.
Srećom za pametne još ima vremena. Nova ✠ Operacija Kolibri 卐 (noć dugih noževa) i kristalna noć još nije počela.
A da su vas uzeli na ⎉ (nišan ⊕) ─ jesu.
Pošto nemam para da emiratiram (nova reč inspirisana lepotanom SN(a)S Babićem, čitaj: emigriram) iskreno se nadam da sam glup i da će to na vreme uvideti AV-jugendi...

p.a. Da li ste primetili da su operacije čija imena deluju tako naivno, nežno, dobronamerno, u stvari krvave
(e.g.✧ Operation Noble Anvil [Operation Allied Force] ⇔ "Milosrdni anđeo" ✈ )

Last edited by jamais vu at 4/25/2016 1:51:22 PM

From: Lale

This Post:
44
259834.495 in reply to 259834.494
Date: 5/3/2016 9:24:02 AM
Overall Posts Rated:
136136
Iako sam mislio da ne pisem uopste ove sezone u vezi u21, na glupe komentare i vecne teorije zavere jednostavno moram.

1. Zašto moj igrač nije u U-21 kada ima 20+ skilova u odnosu na nekoliko igrača u rosteru, a 10+ skilova u odnosu na one koji igraju na istoj poziciji?

2. Kod mene je dobio ≈ 30 skil ↑ dok je kod tunjavog prethodno ≤ 3.

3. Da li je jedini razlog to što nije "politički podoban", tj. zato što je kod mene?

Kada vec pricamo o ovome, da otkrijemo i skilove na startu sezone:

tvoj igrac - 8 8 7 10 10 6 / 7 10 10 9 / 3 3

Miskic - 9 1 9 8 8 9 / 9 11 7 7 / 6 7

Lik je imao smesan OD i tu je u startu zavrsio kod mene dok to ne podigne. Ne mogu da igram sa njim motion jer nema PA, a i 8 8 JR JS nije dovoljno za motion sa njim na krilu. Nema PA i IS i opet ne mogu da ga stavim ni na LP. Jednostavno ga nismo mogli iskorisiti ni za jednu taktiku, dok je Miskic bio lepo koristen, ALI NIJE NAPREDOVAO TOKOM SEZONE. Tvoj igrac je sada daleko bolji, ali kada sam skontao koji je nacin da dobijemo Italiju i kada sam skontao da nam sledi neka neutralna ili spoljna taktika - stavio sam na krilo bekove sa 13-14 OD. Da li ti stvarno mislis da je on trebao da igra na krilu protiv Italije??? Sa svojih OD 8 bi bio napunjen samo tako jer su oni najboljeg sutera upravo i stavili na krilo. Sta mislis koliko poena bi primili preko njega? Ili je mozda trebao da igra pre Drobnjaka koji ima 10 skilova vise od tvog Negrua? Moras malo da razmisljas...toliko si na bb-u i opet pises neke stvari koje verovatno znaju i ovi sto su juce poceli da igraju.

Napises mi da ako Negru dobije skilove da ce biti u ekipi a onda ga ne uvrstis u nju?!

Ali je zato nula od igraca Miskic u njoj od samog pocetka sezone iako ima celih 10 skilova manje?!
Da prevedem to u pare -═► to je otprilike 300 - 500 000$ manje od reklamne robe.
Ma, bravo...

Onda mi napises ovako neku poruku...

Ja JESAM napisao da ako je napredovao dovoljno da ce biti uvrsten u ekipu, ali ako sam vec zakljucio da ide nesto spolja/neutralno koja je svrha da ga ubacim? I prodje utakmica, ti vidis da su odigrali RnG i da bi nam on na krilu bio najveci moguci problem za tu tekmu i ti opet insistiras sto nije ubacen?

A inace, nisi se udostojio da mi bar nekada javis kako napreduje vec svaki put cekas da te ja molim za skilove. Ja imam toliko obaveza i rekao sam da cu ove sezone samo postaviti standardnu postavu i ostaviti klince da igraju, ali opet nekako nadjem malo vremena pa se javim menadzerima, namestim taktiku i dovedem nas u drugi krug i mozda uz malo srece nas odvedem i u baraz.

JA SE NISAM KANDIDOVAO NA OVIM IZBORIMA i ovo radim iz neke dobre volje, a ti kad imas toliko primedbi...sto se nisi kandidovao kada nije bilo nikoga i ubacivao koga god ti hoces?

A ovo za reklamnu robu si toliko promasio da ne znam sta da ti kazem.

This Post:
00
259834.496 in reply to 259834.495
Date: 5/11/2016 9:01:55 AM
Overall Posts Rated:
590590
(http://www.buzzerbeater.com/player/6493633/overview.aspx)

Šta mislite?

Last edited by Zvone Kralj at 5/11/2016 9:06:33 AM

This Post:
00
259834.497 in reply to 259834.496
Date: 5/11/2016 9:49:47 AM
OKK Apatin
III.6
Overall Posts Rated:
171171
Sasvim realan transfer za takvog igraca... :D

This Post:
11
259834.498 in reply to 259834.497
Date: 5/11/2016 11:42:45 AM
besni psi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
2828
Dobro iskustvo, idealan za penal zavrsnice, a osim toga ima i bid.

This Post:
00
259834.499 in reply to 259834.496
Date: 5/11/2016 6:06:27 PM
Verovatno juri da potrosi pare, da ne bi placao one takse. :D

From: nemanjaIX

This Post:
00
259834.500 in reply to 259834.498
Date: 5/13/2016 6:16:36 AM
I B S
III.12
Overall Posts Rated:
166166
eeeee da sam imao tih $28M da ponudim, bas da vidim da li bi me neko prebidovao...

From: krdza

This Post:
00
259834.501 in reply to 259834.500
Date: 5/13/2016 6:58:58 AM
besni psi
Prva Liga
Overall Posts Rated:
2828
Ovaj bi. Resio je da ga dovede posto poto. Uklapa mu se u hemiju tima.

From: Dzi-Dzi
This Post:
00
259834.502 in reply to 259834.501
Date: 5/25/2016 11:02:19 AM
Svemirski Kosarkasi
II.4
Overall Posts Rated:
133133
Second Team:
Distopija
Sta znaci ovaj novi obracun plata ili bolje reci ponovljeni?
Nisam primetio neke promene.

Advertisement