Jak tak teraz patrzę na skład Legii to tam można dwie jedenastki wystawić, które pewnie byłyby w stanie wygrać ligę. Z tym, że wyraźnie widać, że działacze Legii nie patrzą tylko na ligę, a swoim wzrokiem sięgają już następnego sezonu i pucharów. Inaczej nie robiliby aż tak szerokiego składu. Poza tym coraz to nowi młodzi zawodnicy z akademii naciskają. Podejrzewam, że Legia będzie promować grajków i sprzedawać po 2-3 co sezon z dobrym zyskiem by dawać szanse kolejnym młody bo to zaplecze ma naprawdę mocne. Tak obserwuję sytuację polskich klubów od wielu lat i czegoś takiego jak się dzieje teraz w Legii dawno nie widziałem. Klub ma niesamowite perspektywy. To postawienie na akademię piłkarską było strzałem w dziesiątkę. Kiedyś co prawda Wisła była bardzo mocno i po tym 3:1 z Panathinaikosem w pierwszym meczu już myślałem, że w końcu polska drużyna awansuje do LM, ale widać że bez dobrej akademii i stawianiu na wychowanków daleko się nie ujedzie. Teraz Legia pachnie profesjonalizmem i bardzo dobrze się zapowiada w perspektywie walki o LM. Oby tym razem się udało....ale najpierw trzeba dograć ten sezon;-)
Dokładnie się z tym zgadzam. I bardzo dobrze, że młodzież naciska doświadczonych zawodników do ciężkiej pracy, bo dzięki niej zespół staje się mocniejszy i pewniejszy.
Tylko jeszcze została druga runda walki o MP i wtedy możemy spokojnie powalczyć o LM. Tylko najgorsze jest to, że w Polsce jest trochę za długa przerwa sezonowa co może spowodować spadek formy... W tym widzę przyczynę, kiedy zespół po długiej przerwie ma zacząć walkę o LM czy LE i przegrywają.