BuzzerBeater Forums

BB Hellas > ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ;

ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ;

Set priority
Show messages by
This Post:
00
215122.5 in reply to 215122.2
Date: 4/27/2012 11:47:10 AM
Aris b.c.t
II.3
Overall Posts Rated:
650650
μπραβο φιλε ενα μπαλακι και απο εμενα...τα διαβασα ολα με ιδιατερο ενδιαφερον και συμφωνω απολυτως

This Post:
00
215122.6 in reply to 215122.5
Date: 4/28/2012 4:09:38 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
III.1
Overall Posts Rated:
337337
Καλημέρα σας,

Σκοπός μου είναι απο δώ και πέρα να ανοίγω σοβαρά θέματα οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και ηθικής πραγματικότητας. Γιαυτό θέλω να υπάρχει διάλογος. Μου αρέσει η συζήτηση και γενικά τρελαίνομαι με τους δυνατούς συνομιλητές. Το επόμενο θέμα που θα ανοίξω θα είναι στις επόμενες μέρες, ώστε να προλάβουμε να ανοίξουμε την εδώ συζήτηση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ όσους-ες θα συμμετάσχουν στη συζήτηση. Τους είμαι ευγνώμων, διότι με βοηθούν να πλουτίσω το πνεύμα μου.

This Post:
00
215122.7 in reply to 215122.6
Date: 4/28/2012 6:02:17 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
III.1
Overall Posts Rated:
337337
Γενικά, η συνταγή της ακραίας λιτότητας, που επιθυμούν οι Γερμανοί δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Διαλύει την αγοραστική ικανότητα των ευρωπαίων πολιτών, άρα το επόμενο βήμα είναι το κλείσιμο, εκ πρώτοις, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ουσιαστικά ή ραγδαία αύξηση της ανεργίας, η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων (αφού πληρώνουν περισσότερα χρήματα σε επιδόματα ανεργίας) και η γενικότερη αποσάρθρωση της μεσαίας τάξης.
Ο χειρότερος συνδυασμός ήταν περικοπές-υπερφορολόγηση. Είχα προτείνει κάποτε δέσμη 30 οικονομικών, φορολογικών και αναπτυξιακών μέτρων για την βελτίωση της κατάστασης και μάλιστα την είχα στείλει και σε εκπρόσωπους κομμάτων. Πρώτο απ' όλα πρέπει να φορολογηθεί με τουλάχιστον 5% αυτό το 1 τρις €, που υπάρχει στην Ελβετία. Αποτέλεσμα; 50 ζεστότατα δισεκατομμύρια στα ταμεία του κράτους. Ποιό μνημόνιο και τρίχες μετά; Αλλά υπήρχαν πολλοί τρόποι να αντλήσεις χρήματα και να τελειώνεις μια και καλή με τα προβλήματα και τις κακές επιδόσεις της οικονομίας.

Message deleted
This Post:
00
215122.9 in reply to 215122.1
Date: 5/12/2012 5:56:08 PM
Spartakos
III.8
Overall Posts Rated:
5959
Second Team:
Coffee Junkies
Διάβασα προσεκτικά όλο το άρθρο σου και θα ήθελα να σου κάνω την εξής ερώτηση: το λάθος της εισόδου της χώρας μας στο ευρώ πρέπει να το ακολουθήσει το λάθος της εξόδου απο αυτό; Οξύμωρο το ερώτημα αλλά νομίζω ότι δίνει τροφή για σκέψη και συζήτηση

Last edited by PanG11 at 5/12/2012 5:57:58 PM

This Post:
00
215122.10 in reply to 215122.9
Date: 8/30/2012 8:15:52 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
III.1
Overall Posts Rated:
337337
Καλησπέρα,

Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Θα ήθελα, αν μπορεις και θες, να μου εξηγήσεις γιατί θεωρείς λάθος την έξοδο από το €. Θεωρείς ότι όπως πάνε τα πράγματα είναι καλύτερα από το να γυρίσουμε στη δραχμή; Απάντησε μου σε αυτό και θα σου απαντήσω και γώ στο αν είναι λάθος ή όχι η έξοδος από το € (πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη).

This Post:
44
215122.11 in reply to 215122.10
Date: 8/30/2012 9:41:54 AM
Spartakos
III.8
Overall Posts Rated:
5959
Second Team:
Coffee Junkies
Αν και είχα ξεχάσει ότι είχα κάνει ποστ στο συγκεκριμένο νήμα, δεν έχω διαφοροποιήσει κατά πολύ την άποψή μου. Πρώτα να σου πώ ότι θεωρώ απόλυτα λάθος τη χρονική στιγμή που μπήκαμε στο ευρώ, υποτιμήσαμε κατά τη γνώμη μου πολύ περισσότερο απ' οτι θα έπρεπε το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος και αντίστοιχα υπερτιμήσαμε το "κακό" που μας έκανε ο πληθωρισμός εκείνης της εποχής. Όταν αναφέρομαι σε εποχή δεν εννοώ μόνο την χρονική στιγμή της εισόδου μας αλλά από τότε που μπήκαμε στο καλάθι των ισοτιμιών. Η Ελλάδα ποτέ μα ποτέ δεν είχε παραγωγική βάση, ποτέ δεν ασχολήθηκε με το ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, ποτέ δεν έκατσε κανένας πολιτικός και κανένα οικονομικό επιτελείο να πεί τί μπορούμε να παράγουμε βρε παιδιά. 1992 λοιπόν ψηφίζουμε το μάαστριχτ, "ξυπόλυτοι" και όσο η Ελλάδα έλεγε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μπούμε στο κοινό νόμισμα, ξαφνικά απ ' το πουθενά μόνο και μόνο απ' αυτό η αξιοπιστία μας ανέβηκε (απ τα λίγα πλεονεκτήματα για την Ελλάδα) και άρχισε ο μεγάλος χορός των δανεικών. Και αντί να βρεθεί κάποιος να πεί (αρκετοί τα έλεγαν κανένας δεν άκουγε) ότι μήπως με τα λεφτά αυτά που δανειζόταν με ευκολία η Ελλάδα είναι η ώρα να καλύψουμε μέρος απ ' το χαμένο έδαφος της μεταπολίτευσης μέχρι τότε ώστε να αρχίσει η οικονομία να παράγει, τι έκαναν συνέχισαν να κάνουν το δημόσιο γκοτζίλα, ισχυροποίησαν τους κομματικούς στρατούς, ουδεμία προσπάθεια για καταπολέμηση της γραφειοκρατείας, δάνεια σε φιλαράκια κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, φοροδιαφυγή και άλλα πολλά΄Οπότε απ το πακτωλό χρημάτων που πέρασε απ΄την Ελλάδα αντί να μας μείνει κάτι το οποίο να αποπληρώνει (το λέω απλοϊκά) τα δάνεια που πήραμε μας μείνανε μόνο χρέη, όσοι βλέπανε που πήγαινε το καράβι την κάνανε απ΄την Ελλάδα. Να θυμίσω ότι αν και τα μέτρα σύγκλισης του Μάαστριχτ είναι υφεσιακά απ τη φύση τους , η Ελλάδα γνώρισε περίοδο ανάπτυξης δυστυχώς όμως εικονικής. Το λάθος λοιπόν έγινε, γιατί τώρα η έξοδος θα είναι και πάλι λάθος, για τον απλό λόγο ότι εκτός του ότι θα κουβαλάμε τα αρνητικά του παρελθόντος θα αποκτήσουμε και νέα αρνητικά απ' την απώλεια των πλεονεκτημάτων ενός νομίσματος σαν το ευρώ. Για παράδειγμα επαναφορά του συναλλαγματικού κινδύνου, δεν επενδύει που δεν επενδύει κανένας στην Ελλάδα θα τους αποθαρρύνουμε ακόμα πιο πολύ. Η επαναφορά στη δραχμή δεν εγγυάται ότι θα έρθουν επενδύσεις επειδή το νόμισμα θα είναι "φτηνό", ένας επιχειρηματίας(σοβαρός) το πρώτο που θα κοιτάξει είναι η γραφειοκρατία, η χρηματοδότηση-ρευστότητα και τη φορολογία. Αν δει ότι στην Ελλάδα ο Φ.Π.Α από το 2005 μέχρι σήμερα απ' το 18% έχει φτάσει στο 23% σε λιγότερο από 10 χρόνια αυτόματα δυσανασχετεί (όχι για το μέγεθος αλλά απ' τη ρευστότητα του περιβάλλοντος) και δεί ότι έχει αλλάξει και νόμισμα δυο φορές θα αλλάξει σελίδα. Αν ήμουν στη Ιταλία θα έλεγα ότι η λιρέτα δε είναι τόσο κακή επιλογή. Η επιστροφή στη δραχμή λοιπόν με την απουσία έστω μια αξιοπρεπούς παραγωγής για μένα θα είναι καταστροφική, θα φτωχύνουμε ακόμα πιο πολύ απλώς δεν θα το νιώθουμε θα είμαστε μέσα στη νοβοκαϊνη . Αυτά τα λάθη μας, να πιάσουμε τώρα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Κάνεις ένα νόμισμα κοινό χωρίς μηχανισμούς στήριξης και χωρίς ένα τρόπο ανακύκλωσης των πλεονασμάτων και περιμένεις να πετύχει, συγγνώμη αλλά είστε ηλίθιοι (μάλλον κουτοπόνηροι γιατί ήξεραν τι ήθελαν) είναι χαρακτηριστικό ότι απ το 2001 ως τώρα αν δείς τσαρτ με τα εμπορικά ισοζύγια είναι αντιδιαμετρικά των βορείων με αυτά των νοτίων γιατί; γιατί πολύ απλά αν κύριε δεν επιτρέπεις μια χώρα να έχει έλλειμμα και υποβάλεις κυρώσεις έτσι πρέπει να κάνεις και για το πλεόνασμα να σου πώ εγώ μετά αν θα έχει πλεόνασμα η Γερμανία και τα τσουτσέκια οι Φινλανδοί που τώρα μας κουνιούνται, αλλιώς είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. Δυστυχώς όμως και επανέρχομαι η Ελλάδα το λάθος το έκανε τότε, στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι στη σύσταση ενός νέου ευρώ με σωστές βάσεις. Για να τελειώσω πιστεύω ότι είτε μείνουμε στο ευρώ όπως είναι τώρα και το τονίζω το "όπως είναι τώρα" είτε γυρίσουμε στη δραχμή θα δεινοπαθήσουμε.

This Post:
00
215122.12 in reply to 215122.11
Date: 8/30/2012 10:33:58 AM
Overall Posts Rated:
302302
μπορει να ηταν σεντονι αλλα ηταν ενα σεντονι με επιχειρηματα και μπραβο γιατι το διαβασα πολυ ευχαριστα πανω σε λογικες βασεις.

μπαλιτσα απο εμενα +1

From: kouklos

This Post:
11
215122.13 in reply to 215122.11
Date: 8/30/2012 10:51:09 AM
ΠΑΟΚ ΚΑΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
IV.6
Overall Posts Rated:
663663
Μπαλίτσα και από εμένα ...ξέρεις εσύ!
Εάν και προτιμώ το ακαριαίο θάνατο (δραχμή) από το να είμαι διασωληνωμένος (ευρώ) και φυτό!

This Post:
00
215122.14 in reply to 215122.12
Date: 8/30/2012 10:57:43 AM
Spartakos
III.8
Overall Posts Rated:
5959
Second Team:
Coffee Junkies
Ε αφού δε θα δούμε απ' τη πανάθα φέτος σεντόνι να γράφουμε κανένα να μη ξεχνιόμαστε!

From: PanG11

This Post:
00
215122.15 in reply to 215122.13
Date: 8/30/2012 11:06:46 AM
Spartakos
III.8
Overall Posts Rated:
5959
Second Team:
Coffee Junkies
Έλα ρε ΠΑΟΚΙ τι γίνεται πως πάει η III, μια χαρά σε βλέπω άρχοντας άρχοντας. Καταλαβαίνω τι λες αλλά υπάρχει η περίπτωση να βρεθεί η θεραπεία και εμείς να έχουμε "πεθάνει", ή να θέλουν κάποιοι να τραβήξουμε τον σωλήνα και μετά να πάρουν αποφάσεις και να μην ευεργετηθούμε απ' αυτές. Ελπίζω ότι το δεύτερο δεν θα γίνει και ότι δεν θα αποδειχθούν τόσο κωλοπαιδαράδες. Το επόμενο κομβικό σημείο είναι οι εκλογές στην Αμερική μετά θα ξεκαθαρίσει το πράγμα

Advertisement