BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Golemi plati, i otpustanje....

Golemi plati, i otpustanje....

Set priority
Show messages by
This Post:
00
223962.5 in reply to 223962.2
Date: 8/20/2012 4:36:08 AM
Overall Posts Rated:
2727
Da, ne se vo bot timovi, no eve ti primer: http://www.buzzerbeater.com/player/13277142/overview.aspx
ovoj igrac nema nitu edna ponuda do momentot dodeka ja pisuvam porakata, a ne veruvam deka i nekoj ke ponudi, timot koj go poseduva momentalno e od treta liga od Filipini, znaci prihodite sto gi ima toj tim se mnogu mali, a da moze da go isplaka poveke, cisto sumnjam, ako ne vednas po istekot na transferot, no po nekoj den igracot ke bide otpusten. A ima sega 26 godini, koga ke go otpusti moze ke bide 27 godini, i toa li pravilno vo igrava i dobro.

Last edited by Hell and Heaven at 8/20/2012 4:37:26 AM

This Post:
00
223962.6 in reply to 223962.5
Date: 8/20/2012 4:50:36 AM
Overall Posts Rated:
203203
Играта е жива и само-одржлива. Скиловите на овие џиновски играчи не ги направија администраторите туку самите менаџери, така што и нивната судбина е одредена од менаџерите. Има промени и менаџерите треба да бидат во тек со новите времиња. Еволуција, јебеш диносауриси.

This Post:
00
223962.7 in reply to 223962.1
Date: 8/20/2012 5:57:15 AM
Overall Posts Rated:
5555
Целосно се согласувам со тебе, истото и јас го пишував пред неколку месеци, крајно е нелогично ама тоа е, мораме да се прилагодуваме спрема условите кои постојат во ББ. Се надевам дека со зголемувањето на минималната плата ќе се направи некоја промена која ќе донесе и поголеми ТВ права па со самите поголеми приходи ќе има повеќе простор за вакви играчи кај квалитетните тимови. Само како што кажа РакијаДете поголемиот дел од примерите ти се несоодветни, играчи со плати под 190К не се некој голем проблем да се имаат, проблем се тие над 250К, особено над 300-400К.

П.С. Ти беше преведувач во некои други игри па што не го искористиш твоето познавање на англискиот да го напишеш ова на соодветната тема на глобалниот форум, тука уште 100 поста да напишеш џабе ти е.

This Post:
00
223962.8 in reply to 223962.7
Date: 8/20/2012 7:55:27 AM
Overall Posts Rated:
1313
Се согласувам и јас со бобан.. Навидум таквите *џиновски* играчи се направени од самите менаџери.. Впрочем кај поголемиот дел од нив, тоа им е всушност и тактика за тимски план, особено тоа се однесува на центрите..
Пример:: Центри (21-22*) годишни со плата да речеме од 70-80к притоа во сезоната ќе ги истренираат на внатрешните скилови колку што можат повеќе, а да речеме моменталната плата тогаш на центрите може да изнесува дури и до 200к, ама платата ќе се зголеми дури од наредната сезона , а тие моментално ја користат сегашната , а спротивно имаат многу силни центри кои им носат и успеси..

-Како што кажа дадимо, отвори ја темава на глобалните форуми, таму ќе имаш повеќе мислења и одговори околу оваа тема, овде само ние ќе си даваме мислења

This Post:
00
223962.9 in reply to 223962.3
Date: 8/20/2012 11:29:36 AM
Hip Hop Macedonia
II.1
Overall Posts Rated:
7575
, ama mnogu dobro pamtam deka Hip Hop, koga go kupi bese vo prva liga, i za nekolku dena go prodade, se plakase deka ne mozel da go drzi poradi pregolemata plata.

Како прво, лошо се сеќаваш :D Џинот го купив само ради Гемиџии Велес бидејќи ми се погоди у втора лига у Купот...
http://www.buzzerbeater.com/match/29039294/boxscore.aspx еве го натпреварот. Го купив пред овој меч, и одма го ставив на ТЛ бидејќи бев свесен дека ако му платам на тоа чудовиште плата ќе отидам у многуу голем минус. Па така, играта го немаше (тоа време) тоа правило што го има денес за да неможеш да го ставаш одма на ТЛ и затоа само што го купив одма го ставив на ТЛ и кај мене беше 3 или 4 дена :D :) Тоа е тоа. За тоа ми беше пресметано све до најмал процент, кога го зимам, со каква форма го зимам (мислам дека беше во 8 или 9 форма тогаш), одма го ставаш и до недела се продава и си го ладиш :)
Како второ, бев втора лига и тогаш немав ништо само ОГРОМНА желба да го победам Бобанот во Купот, и бев многу борбен и ми се идеше да го изненадам гадно и мислев дека ќе го изненадам ама ништо од бизнисот...
И пред се, кажа Бобан, играчите се такви какви што ние посакуваме да бидат :) Е сеа дали ти сам ќе си го сјебеш играчот за да неможеш да го исплаќаш си е сосема трета работа :) Мора вакви работи да има..

Поздрав!

This Post:
00
223962.10 in reply to 223962.9
Date: 8/20/2012 7:44:40 PM
Pelister Bitola
II.1
Overall Posts Rated:
1818
Не знам какви промени имаат направено во пресметувањето на платите на играчите но сепак очигледно е дека ги има. Повеќето од играчите добија помала плата од очекуваната односно од пресметаната со Salary calculator-от кој до сега беше доста прецизен. Исто така голем дел од играчите имаат помала плата од таа што ја имаа претходната сезона иако ги имаат истите сколови како и порано. Сепак ова е добра вест и можеби е една промените кои се прават за да се зечуваат играчите со ОГРОМНИ плати.

This Post:
00
223962.11 in reply to 223962.10
Date: 8/20/2012 8:07:40 PM
Overall Posts Rated:
66
Дефинитивно има промена во платите и тоа баш онаква како што сакав да пишам дека е потребана да се напраиви мал рез особено во ситуации кај што еден или два скила ја прават преголема платата на одреден играчи и го прават невреден за тие пари како и да е ми се свиѓа што промената е на позитивно