Ja bih odmah potpisao da mi na kraju rokie sezone trenirac ima desetku, devetku, 3 osmice(4 sa slobodnima), 4 sedmice, blok 6 i izdržljivost 5.
Sa druge strane slažem se da to nije kvalitet kakav priželjkujem u mladoj repki, čak i ako do kraja sezone digne 4-5 skila.
Nažalost to je drugo najbolje krilo među 20godišnjacima. Opet iduće sezone će repka biti bolja nego ove.
Preko pola sadašnjih reprezentativaca će igrati i iduću sezonu. Ima još 5-10 interesantnih 20 godišnjaka, a mogao bi se naći i neki 19 godišnjak.
Sa druge strane mala samo zemlja sa 250ak igrača. Novih igrača nema puno, ozbiljnih novih igrača je još manje, a starijim igračima i nije neka motivacija trenirati igrače za mladu reprezentaciju. Za ČKS potencijale od 18 godina uvijek ima zainteresiranih, ali takvih imamo samo 3 godišnje. Dakle ako ta 3 ČKSa, dođu brzo kod onih koji ih misle pravilno trenirati, bit će dobro. Među sadašnjim 20 godišnjacima se desilo da ukupno gledajući sva trojica budu u koliko toliko dobrom treningu. Osim njih su i 2 MVPa (Bugarija i Vukovarac) od početka u kvalitetnom treningu. Sreća je htjela da sva petorica budu različite pozicije. Tako da imamo kostur ekipe. Što se ostatka tiče tu su Dujina 2 utopijca, ostalo će se popuniti strancima i godinu dana mlađima.
U sadašnjoj ekipi imamo Bubala(zvijezda) i Kudelića(superzvijezda) od MVP- potencijala u domaćem vlasništvu. Oba su članovi iste ekipe.
Po onome što mi jave scouti. Recimo da dobiju 8 igrača za pračenje, od 6 vlasnika neće dobiti odgovor, jedan će nešto filozofirati, a osmi je vjerovatno u vlasništvu iskusnog managera kojem ni ne treba scout. Doduše što se tiče ovogodišnjih rookie centara, stvari bi mogle biti malo bolje.
p.s. I ti i Jukić imate ČKSe i siguran sam da su u dobrim rukama. Uz te ČKSe bi svaki mogao trenirati po još jednog igrača nižeg potencijala, mladoj repki bi to jako dobro došlo. :D