BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] - Sezona 40

[REP] - Sezona 40

Set priority
Show messages by
This Post:
00
290258.5 in reply to 290258.4
Date: 10/16/2017 4:19:08 PM
Overall Posts Rated:
335335
Za nami sta dve prepričljivi zmagi nad "eksoti" iz Tajske in Japonske, na katerih smo si lahko dvignili razpoloženje za prihodnje obračune. Težko je kaj več napisati o teh tekmah, ker so nam bile omenjene reprezentance popolnoma nedostojen tekmec. Nestrpno čakam sedaj na naše naslednje nasprotnike, da vidimo kaj lahko pričakujemo od nadaljnjih tekem.

This Post:
00
290258.6 in reply to 290258.5
Date: 10/17/2017 5:12:58 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
Wow. Žreb je na prvi pogled kar malo neverjeten in realno mislim da lahko potiho upamo tudi 6 zmag na 6 tekmah. Seveda ne bo lahko, ampak za nasprotnika nimamo nobene od "top" ekip, ki bi bile že vnaprej nepremagljive. Ukrajince smo že prejšno sezono izločili v neposrednem boju (pustimo zavzetost) in proti njim igramo doma, Latvijci zgledajo močni (predvsem pod košem), ampak bi se dalo z njimi igrat (čeprav bojo imel domač teren, tako kot tudi Švedi), Švede pa smo "potipali" v predsezoni, vendar smo odigrali "breztaktično" z osnovnim napadom.

Skratka, nič nepremagljivega, ampak vseeno ne bo lahko! Več pa bo povedu selektor po podrobnejšem vpogledu v nasprotnike. (upam da nisem zavajal haha).

Bo pa vse odvisno tudi od pripravljenosti.. se že veselim, lahko bi bilo slabše!

This Post:
00
290258.7 in reply to 290258.6
Date: 10/17/2017 5:49:23 AM
Overall Posts Rated:
335335
Pozdravljeni. Kot je dejal že Rn5ho smo na prvi pogled dobili ugodne nasprotnike v nadaljevanju tekmovanja. Veseli dejstvo, da smo se izognili težkokategornikom, proti katerim bi težko igrali a po drugi strani razen Savdske Arabije tudi nimamo več nobenega "outisderja" proti kateremu bi bila zmaga zagotovljena in bi si lahko "nabijali" koš razliko, ki v tem tekmovanju tudi veliko pomeni, saj je vedno več ekip z enakim razmerjem zmag in porazov.

Reprezentance Danske, Argentine, Švedske, Ukrajine in Latvije so premagljive, vendar tukaj bo pomembno vlogo igrala tedenska pripravljenost reprezentantov. Če pride tukaj do prevelike razlike je lahko tekma izgubljena že pred začetkom, saj razlike v kakovosti niso velike. Vsaka reprezentanca ima nekaj vrhunskih igralcev, pri nekaterih je ta spisek daljši pri nekaterih krajši. Naš žal ni pretirano dolg, tako da bo veliko odvisno od tega v kakšni formi bodo naši nosilci. Od vseh nasprotnikov smo trenutno najvišje rangirani na svetovni lestvici, ampak to veliko ne pove o kakovosti. Mi smo podobno kakovostni kakor smo bili v začetku prejšnje sezone pa smo bili 35. na svetu. Uspel nam je velik uspeh na EP z uvrstitvijo v drugi krog kar prinaša lepo število točk za odigrane tekme v drugem delu.

Verjamem, da nam lahko uspe uvrstitev v končnico tekmovanja, kar je tudi osnovni cilj, za ta dosežek si lahko privoščimo zgolj 2 ali 3 poraze, je pa moja želja, da predtekmovanje končamo čim višje, da bomo nosilci v končnici. Če nam vse dodeljene nasprotnike uspe premagati, verjamem da se nam obeta še dodaten skok po svetovni lestvici, saj imamo veliko dobro rangiranih nasprotnikov, ki niso eksoti, in bi nam zmage prinesle lepo število točk. Top 10 je s tem realno dosegljivih, kar bi bil fenomenalen dosežek za našo malo skupnost.

Upam, da je to še dodatna motivacija za vse vas, ki imate slovenske reprezentante, da prednostno skrbite za njihovo pripravljenost, ki bo ključnega pomena v tako tesnih obračunih. Uspešna sezona nam lahko prinese najboljšo uvrstitev v zgodovini naše reprezentance na svetovni lestvici, in takšne priložnosti kot jo imamo sedaj, morda ne bomo imeli kar nekaj sezon, saj bo prišlo do menjave generacije, ki pa je prikrajšana glede talenta. Tako, da bo za kaj podobnega verjetno zopet potrebno počakati kar nekaj sezon.

Kot vedno, se bom trudil iz naše reprezentance iztržiti maksimum. Moja želja je, da bi prišli daleč v končnici, upam da ne bo kakšnih usodnih poškodb, da veteranom ne bodo pretirano padale sposobnosti, ter da bodo ključni igralci redno v formi. S tem bodo naše možnosti za uspeh večje.

Lep pozdrav

This Post:
44
290258.8 in reply to 290258.7
Date: 10/29/2017 4:32:41 PM
Overall Posts Rated:
335335
Pozdravljeni, jutri se za našo reprezentanco Tolažilni turnir "začne zares". Po treh lahkih zmagah proti nižje rangiranim reprezentancam nas tokrat čaka obračun z reprezentanco Danske. Imajo kakovostno moštvo z dosti širine tako da bodo odločale malenkosti. Sem zelo zadovoljen s pripravljenostjo naših zunanjih igralcev a bistveno manj s pripravljenostjo naših visokih igralcev pod obročem. Baraga in Jakovac sta tako slabo pripravljena, da nanju očitno še lep čas ne bom mogel računati, tako da smo pod obročem še bolj tanki kot smo že sicer in bomo morali igrati s tem kar imamo. Tekma bo ena prvih pokazateljev, kaj lahko dosežemo to sezono. Gremo na zmago, kot vedno!

This Post:
00
290258.10 in reply to 290258.8
Date: 10/30/2017 9:47:52 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
Srečno danes, verjamem da boš našel recept za uspeh!

This Post:
00
290258.11 in reply to 290258.1
Date: 10/30/2017 12:52:37 PM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
Uff, 35 točk prednosti po 3 četrtinah Zdej po bitki bit general, ampak vseeno škoda za višjo zavzetost, zgleda smo veliko močnejši od njih kot pa izgleda na prvi pogled! Čestitke

This Post:
33
290258.12 in reply to 290258.11
Date: 10/30/2017 1:22:49 PM
Overall Posts Rated:
335335
Uff, 35 točk prednosti po 3 četrtinah :) Zdej po bitki bit general, ampak vseeno škoda za višjo zavzetost, zgleda smo veliko močnejši od njih kot pa izgleda na prvi pogled! Čestitke :)

Ja res je. Sem imel že prvotno nastavljeno, da igramo z nižjo zavzetostjo pa si nekako nisem upal tvegat. Zdaj bi bilo seveda lepo to tekmo gladko dobiti tudi z nižjo zavzetostjo, ampak lahko bi nasprotnik igral z višjo zavzetostjo in mi nižjo pa bi bila tekma manj enostranska, čeprav bi vseeno prepričljivo zmagali tudi v tem primeru, ampak tega žal nisem mogel predvideti. Danci niso eksoti, na pripravljalni tekmi ob koncu prejšne sezone so nas premagali, čeprav za tisto tekmo sem slutil da so imeli bistveno višje razpoloženje saj selektor ni opravil nobenih vpoklicem po koncu tekmovalnih tekem, medtem ko jaz sem in smo imeli razpoloženje 1. Težko je bilo tako oceniti koliko smo dejansko boljši od njih. Danes se je izkazalo da precej, kar me zelo veseli. Upam, da na eni izmed naslednjih 2 tekem uspemo odigrati in tudi zmagati eno tekmo z nižjo zavzetostjo, da nekoliko zadržimo to visoko razpoloženje tudi za playoff. Upam, da bodo igralci odlično pripravljeni, da si bomo to lahko privoščili.

Rezltat 4. kroga Tolažilnega turnirja:

Slovenija : Danska 130:91
F.Berlak 22 točk, 8 skokov, 3 podaje; M.Klavc 21 točk, 3 skoki, 2 podaje, T. Felc 16 točk, 15 skokov, 3 podaje

Lp :)

This Post:
11
290258.13 in reply to 290258.12
Date: 10/31/2017 1:45:06 AM
Prekmurje Storks
III.3
Overall Posts Rated:
162162
Second Team:
Prekmurje Farmers
Čestitke ob zmagi

This Post:
44
290258.14 in reply to 290258.13
Date: 11/6/2017 3:21:04 PM
Overall Posts Rated:
335335
5. krog Tolažilnega turnirja:

Slovenija : Argentina 124:98
F.Berlak 22 točk, 5 podaj; M.Klavc 15 točk, 7 podaj; C.Gril 15 točk, 13 skokov; D.Lovrek 15točk, 8 skokov

Nova sijajna zmaga, tokrat nad kakovostno reprezentanco Argentine! Zopet sem pričakoval bistveno tesnejši obračun, dovolj tesen, da si pred tekmo nisem upal fantom ukazati naj odigrajo to tekmo "z levo roko". A glede na razplet bi si tudi na tej tekmi to lahko privoščili. Vendar pred tekmo pripravljenost naših ni bila na takšnem nivoju, da bi bilo igranje z nižjo zavzetostjo samoumevno. Imeli smo zgolj 3 igralce na odlični pripravljenosti, od tega zgolj Klavc od tistih naših ključih igralcev, medtem ko so Argentinci imeli 4 odlično pripravljene igralce, od tega vsi nekako standardni člani prve peterke. Tako da nova visoka zmaga glede na razmere res dviguje našo samozavest in nam vliva upanje, da morda to sezono zopet dosežemo kakšen odmeven rezultat. (y)

Trenutno me najbolj skrbi za pripravljenost naših reprezentantov, večina je v lasti tujih uporabnikov, in nekateri so zares izjemno slabi skrbniki. Najbolj mi živce para lastnik Jakovaca, Kitajec, kateri se ne odziva na moje pozive glede omejitve tedenske minutaže ter navodil za trening, pišem mu v angleščini in prevajam mu celo v kitajščino s pomočjo google translatea. A naš biser bo kot kaže zavozil ves svoj potencial pri omenjenem lastniku, saj ne napreduje kot bi si želel in njegova trenutna pripravljenost je na stopnji nezadosten, kar je naravnost katastrofalno in se sprašujem, če bom to sezono sploh lahko računal nanj. Morda ob koncu sezone, če ne bo igral celo na vseh prijateljskih tekmah. Obupno pripravljenost ima tudi veteran Baraga, a pri njem se s tem nekako še lahko sprijaznim, saj je v zatonu kariere in svoja najboljša leta je dal reprezentanci maksimalno. Vsekakor pa bi še lahko pomagal, če bi bi bil primerno pripravljen. Vse to je še toliko bolj boleče, ker smo tanki pod košem oba omenjena igralca pa bi nam še kako prav prišla. Upam na najboljše. Tisti slovenski uporabniki, ki imate naše reprezentante pa se še naprej pridno trudite, da bodo ti vrhunsko pripravljeni, imamo lepo priložnost, da tudi v tej sezoni dosežemo odmeven rezultat. (y)

Advertisement