BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
158823.50 in reply to 158823.46
Date: 10/10/2010 12:25:09 PM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Külföldi esetén:
Ha tényleg esélyes játékosról van szó, akkor nyilván nem olcsón vette meg, ergo, ha van egy kis esze, edzeni fogja. A gond inkább az, hogy 1 poszton is kapja az edzést.
Megkérdezném tőle, hogy szeretne-e válogatott játékost. Persze elmondanám, hogy ígérni semmit nem tudok, max. azt, hogy ha nem úgy edzeni a játékost, ahogy a scout-ok kérik, tutira nem fogja megütni a szintet. Ütős érv még az is, hogy egy válogatott játékosért (pláne, ha egy nevesebb országban van) sokkal többet adnak, mint egy hasonló, de nem válogatottért.
A lényeg, hogy helyzetbe kell hozni őket.

A másik ...

Mindkettőnek: Fogadd meg a scout tanácsát!

IR-t edzőnek: Ne spórolj a védekezés edzésen, mert a csapatodon is sokat segít és a játékosnak is nagyon kell!

C-t edzőnek: Ne ess abba a hibába, hogy túl sok lepattanózást edzel csupán azért, mert azt két poszton lehet!

This Post:
00
158823.51 in reply to 158823.45
Date: 10/10/2010 3:24:40 PM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Erre mondtam, hogy a Mentor Programot is be lehetne valahogy vonni a válogatott körzetébe.

From: JoeBlack

This Post:
00
158823.52 in reply to 158823.51
Date: 10/10/2010 4:09:04 PM
Overall Posts Rated:
411411
állok a rendelkezésetekre.láttam a blogon is meg említetted.jó lenne felpörgetni a dolgot.de ahhoz, azért mentorok is kellenek majd még egy kicsivel több.

From: Precki

This Post:
00
158823.53 in reply to 158823.52
Date: 10/10/2010 4:32:53 PM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Rendben, köszi! Mint már említettem, hogy a választás után visszatérünk rá, amennyiben lesz rá lehetőségem. Persze nem tudom, hogy Patai mit gondol erről, hogy az ő győzelme esetén mi legyen ezzel a résszel.

This Post:
00
158823.54 in reply to 158823.53
Date: 10/10/2010 6:41:47 PM
Overall Posts Rated:
55
Először is annak nagyon örülök, hogy két ilyen 'nagy kaliberű' kapitány jelöltünk van, annak viszont nem örülök, hogy választanom kell kettőtök között. Az biztos, hogy mindkettőtökkel szívesen dolgozok együtt a továbbiakban is, persze, ha igényt tartotok rá.
Egyre nagyobb az igény a multis játékosokra, ráadásul a bevezetendő új taktikánál is (box and one), előtérbe kerülnek az olyan játékosok, akik kint is és bent is jól védekeznek (zavaró ember), a jelenlegi U21-es követelmények az alacsony bedobókra ideális, mert a belső skillekre támasztott össz pontokat akár belső edzés nélkül is teljesíthető (2p+Bv+Le=14), a külső skillekért pedig keményen meg kell dolgozni (fő: Td+Dt+Kv=29, kieg.:Tch+Lv+Pa=24). Egy ideális magasságúnak mondott bedobóval (201cm) nehezen lehet teljesíteni, U21-re szinte esélytelen. Úgy néz ki a válogatottunk, hogy vannak a 188cm alattiak és a 211cm felettiek (nagy válogatott is). Valószínűleg meg van az oka ennek, hogy a bedobók inkább hasonlítanak egy multisabb dobóhátvédekhez, gondolom a korábbi meccsmotor miatt alakult ez így.
Tehát rövidebben, szüksége van az U21-es válogatottnak a 200cm körüli játékosokra, ill. gondoltatok valamilyen más elérendő követelmény rendszert a számukra?
A másik dolog, ami érdekelne, hogy több országban korosztály szerint vannak elosztva a segítők, szerintetek mi ennek az előnye, ill. a hátránya?

This Post:
00
158823.55 in reply to 158823.54
Date: 10/10/2010 7:00:43 PM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Régebben, mikor még scout voltam, fogalalkoztam hasonló témával, asszem vendaballal beszéltünk akkor erről (bár ez nem biztos). Én úgy gondolom, hogy U21 terén nagyon nehéz multis játékosokat kihozni. Pl. én Barisic-ot IR-nek edzve nem tudtam multisra, mert akkor lemaradt volna és az U21 közelében sem lenne. A BD poszt volt számomra is mindig a kemény dió, mert egy BD valamilyen szinten mindig multis kell legyen, viszont acélos is a főskillekben. Ha jól emlékszem volt / van is ilyen játékos a fiatalok között, de hogy ki, azt most hirtelen nem tudom. Úgy gondolom, hogy a 200 cm körüli BD-nél (főleg, ha alapból multis kicsit és a potenciálja is jó) meg lehet azt játszani, hogy kívül belül jó védekező legyen, jó 2 pontossal rendelkezzen és társuljon hozzá tempódobás is, dobótávot kicsit hanyagolva. Egy ilyen játékos például az U21-nél nagyon jó lehet BD-nek egy belső támadáshoz, illetve külső védekezéshez. Ha úgy tetszik nevezhetjük ezeket a játékosokat multis (vagy kívül védekezős) ECS-nek is, a különbség csak annyi lenne, hogy a lepattanóját nem vinnénk olyan sokáig. Szerintem minden korosztályban van 1-2 olyan játékos, akivel ez kivitelezhető lenne, a keretbe ennyi bőven elég, hogyha szükség van rá. Viszont azt ilyen játékosok elhelyezése nagyon fontos, nem árt, hogy 6-os (netán 7-es) edzővel kapnák a tréninget.
Ha magas a tehetsége a játékosnak az még jobb, mert utána tovább lehet edzeni a nagyválogatott számára, de ez már más hatásköre ...

This Post:
00
158823.56 in reply to 158823.54
Date: 10/11/2010 8:07:34 AM
Overall Posts Rated:
4545
1. Szükség van. Azonban ahogy írtad, nincs sok idő arra, hogy minden skilljét egyforma arányban eddzük. Én taktikától függően kétféle bedobótípust tudok a válogatott számára elképzelni. Az egyik az a benti támadásra összpontosító taktikánál használt bedobó, míg a másik a kinti támadásnál használt bedobó, egyszerűség kedvéért kinti és benti bedobó.

Első variáció:benti bedobó erős belső skillek, akár mondjuk összesen 36, és említésre méltó tempódobás, és külső védekezés: kb 10,10. Mivel ezek az értékek nagyon magasak, arra már nem jut idő, hogy a többi skillt (dobótáv, stb) fejlesszük, de azt is figyelembe kell vennünk, hogy ezek a az edzeni nem kívánt képességek egy bedobó esetén, már viszonylag szép értékekről indulnak. Ezek a játékosok nyilván magasabbak is, mint a védekező bedobók. Tehát szükség van a 200cm fölötti bedobókra is, azt azonban tudni kell, hogy az ilyen játékosok nagy részét a rendszer a draft során PF-ként sorolja be. Ezeket később megfelelő potenciál esetén a válogatott számára PF-nek tovább lehetne edzeni.

Második variáció: kinti bedobó: Ezeknél a játékosoknál pont fordítva pedig a legfőbb 3 külső skillre fordítunk nagy figyelmet, míg a belső skilleket úgy 27-re kéne eljuttatni, de a lepattanó, a 9-es szintnél akár alacsonyabb is lehet. Az ilyen típusú játékosok nagy részét pedig sokszor SG-ként is draftolhatják. Ezért gondolom úgy, hogy a draft után, mikor a játékosok képességeit megtudják, a scoutok úgymond egymás között cserélgessenek, tehát ha mondjuk egy játékos PF-ként draftolódik, de kiegészítőskillei és magassága inkább SF-ként predesztinálják, akkor jelen esetben én adjam át neked, és vice versa.

Emiatt van nagy jelentősége annak, hogy mondjuk neked az adatbázisban ne csak a SF-ekhez, hanem a SG-khez, és a PF-khez is lehessen hozzáférésed.

2. Szerintem a korosztályok szerinti elosztás itt nálunkfelesleges, mert 1100 felhasználós ország vagyunk, tehát én mondjuk el tudtam látni az összes C/PF-et. Nyilván vannak előnyei is, de annyit - úgy vélem - nem ér.

From: Patai

This Post:
00
158823.57 in reply to 158823.53
Date: 10/11/2010 8:08:08 AM
Overall Posts Rated:
4545
Rendben, köszi! Mint már említettem, hogy a választás után visszatérünk rá, amennyiben lesz rá lehetőségem. Persze nem tudom, hogy Patai mit gondol erről, hogy az ő győzelme esetén mi legyen ezzel a résszel.

mindenre nyitott vagyok.

This Post:
00
158823.58 in reply to 158823.54
Date: 10/11/2010 8:16:30 AM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
A korosztályok szerinti elosztásra elfelejtettem válaszolni. Szerintem kicsit túlbonyolítaná a rendszert ... Az előnye az lenne, hogy mindenkire még jobban lehetne figyelni, illetve az egyes korosztályokat figyelők szinte fejlből tudnák, hogy kit, merre, hogyan. Hátránya viszont, hogy vagy a korosztályokat kéne cserélgetni (tehát mindenki végigvisz 18-tól 20-ig egy adott korosztály állományt), vagy a játékosokat a scout-ok között. Szerintem nincs annyi játékos, hogy ezt érdemes legyen bevezetni.

This Post:
00
158823.59 in reply to 158823.56
Date: 10/11/2010 11:05:09 AM
Overall Posts Rated:
8181
Kicsit off leszek, nem ebbe a topikba való, de a témához kapcsolódik:
az én idei draftoltam pont ez a kategória... Erőcsatárként draftoltam, de 201 centisként inkább bedobót kellene csinálni belőle. Ha a közeljövőben (1-2 szezonon belül) elkészül a konkrét terv erre a külső-belső bedobós témára, már van is egy tesztalany :) Mindenesetre idén bentre fogom edzeni.

This Post:
00
158823.60 in reply to 158823.59
Date: 10/11/2010 2:37:17 PM
Overall Posts Rated:
411411
üdv a klubban.én is egy 203 cm magas ecs-t fogok multis bedobónak edzeni.én kint fogom kezdeni.meglátjuk ki hova meddig jut.

Advertisement