Já to myslel spíše jako obecnou radu než v souvislosti s reprezentací. Podle mne hráči s potenciály 0-2 nejdou prakticky rozumně vytrénovat, u potenciálu 3 to nebude o mnoho lepší. Však máme z U21 zkušenosti, že perimetroví hráči s potenciálem 4 nebo podkošoví s potenciálem 5 se zasekli v tréninku už ve 20 letech. Takže můj odhad je, že ty 0-3 se zaseknout už v 19, ty nejnižší možná už v 18 a to podle mne opravdu nemá smysl, protože takový hráč týmu ani nepomůže herně, ani na něm prodejem moc tým nevydělá. Takže to považuji jen za nouzovou variantu max. na pár týdnů, než sežene klub někoho vhodnějšího na trénink. Osobně bych už doporučil trénovat třeba 20-21 letého hráče s trochu lepším potenciálem, než 18-19 s potenciálem 0-3.
Jinak pokud se bavíme o hráčích, kterým je nyní třeba 18-20, tak pro seniorskou reprezentaci budou potřebovat potenciál minimálně 8 na perimetru a 9 pod košem, nižší potenciály už jen těžko mohou pomýšlet ve svém dospělém věku na reprezentační dres, těžko budou výkonností překonávat hráče se stejným potenciálem, kteří už jej naplnili dnes.
Last edited by rwystyrk at 6/2/2010 6:34:55 AM