Bravo Dock, fina analiza Zvezdinog tima! Ipak, dopustićeš mi da se ne složim sa svim što si napisao. Odmah ću napomenuti i da sam veliki Partizaovac (ali ne od onih zaslepljenih), ali da redovno gledam i Zvezdu, Megu i, nešto ređe, Radnički.
Neću se držati tvoje podele igrača po pozicijama, jer mislim da to nije baš najbolji put za analizu ovog sastava Zvezde.
Idemo pojedinačno:
Nelson - verujem da je on, uz Šilba, glavni igrač ove ekipe. Fenomenalne atletske sposobnosti mu dozvoljavaju da bude koristan za ekipu na više načina. Ne bih se složio sa komentarom da je igrao loše na početku. Ako govorimo o EL, igrao je jako dobro protiv Lokomotive i Makabija, odlično protiv Laborala. Jedino je podbacio protiv Panatinaikosa. Odlična odbrana, dobra visina za pleja, čvrstina, dobar ulaz, nesebičnost - to su njegove pozitivne strane. Jedina mana mu je šut za tri poena.
Cvetković - potpuno van igre, mislim da je vreme da ode iz Zvezde.
Dženkins - jako dobar šuter. Mislim da je greška što ga Radonjić koristi i na pleju, jer ne može da doprinese timu kao na dvojci. Iscrpljuje se organizacijom, što utiče na njegovu produktivnost. Igra čvrstu odbranu, ume da ukrade loptu, ali mislim da mu je visina nedostatak. Videćemo kako će Zvezda braniti kada u Derbiju Partizan bude napadao Dženkinsa pod košem.
Blažić - igrač koji ume da ekspolodira. Odličan u tranziciji, ali ga često "ponese" lopta. Solidan šuter i dobar prodor igrač. Agresivan u odbrani, ali često ume da "ispadne" zbog prevelike želje.
Lazić - igrač zadatka. Daju mu da čuva najopasnije protivničke igrače. U napadu limitiran. Po mom mišljenju, nema mesta u ovom timu Zvezde.
Šilb - stranac kakav nije igrao na našim terenima. Kao što je Dock rekao - point forward. Igrač tim. Odličan pregled igre, sjajna tehnika i instinkt za koš ga čine vanserijskim igračem. Ukoliko Radonjić uspe da uskladi ostale prema Šilbu - Zvezda može dosta ove sezone.
Simonović - po profilu trojka, ove sezone srazmerno često igra na poziciji KC - takozvani Cornerman. Ideja Radonjića sa Simonovićem kao lažnom četvorkom je dobra, ali za sada nije bila baš uspešna. Ako ste primetili, Simonović je na četvorci uvek u paru sa Bobijem. Širi igru i cilj je kažnjavanje (šutem za tri) svakog udvajanja Marjanovića. Kao što rekoh - ideja je dobra, ali za sada Simonović loš.
Mitrović - nažalost, mislim da od ovog momka neće postati veliki igrač. Suviše nežne konstitucije za poziciju kC, a opet nedovoljno brz i okretan za poziciju tri. Dobija dosta prostora, a iznenadilo me je kako je dobro sačuvao Noćionija. Ova sezona mu može biti presudna za karijeru.
Radenović - pouzdan igrač. Retko će razočarati na terenu i uvek daje veliki doprinos ekipi. Dobar u odbrani, u napadu čeka svoju priliku. Najveća mana mu je skok igra.
Katić - njegova lošija igra je posledica jače ekipe ove sezone. Mislim da će Radonjić prvog njega menjati ako mu se ukaže prilika. Ima dobru igru 1 na 1 i solidan šut sa poludistance, ali je previše sebičan. Defanzivno loš u branjenju 2 na 2 i jako slab u skoku.
Bobi - igrač koji može biti najveća prednost i najveća mana Zvezde. Dominantna figura, ali često velika "rupa" u odbrani. U odbrambenoj igri 2 na 2 ne postoji. Ono što veži za Šilba u napadu, važi za Bobija u odbrani - ako Radonjić napravi odbranu po modelu Bobija, biće ok. U suprotnom, može da bude dosta problema pod košem i u branjenju igre 2 na 2.
Zvezda je nesumnjivo dosta kvalitetnija nego prošle sezone. Pre svega na centru i trojci. Na četvorci su tu negde, na beku su nešto dobili (čvršću odbranu i veću rotaciju), nešto izgubili (odličnog strelca kao što je Rakočević nije lako zameniti), a ne slažem se sa Dockom da je zvezda slabija na pleju. Odlazak Radivojevića nije gubitak za Zvezdu, Šilb i Dženkins mogu kvalitetnije da iskoriste te minute na pleju od njega, a Nelson će biti bolji nego p
Last edited by Zvone Kralj at 11/12/2013 7:53:46 AM