Türkiye 77-98 İspanya
Gruptaki en güçlü takımla oynadık ve boyumuzun ölçüsünü aldık. Maçın başında maç başa baş gidiyordu ve rakibe mola aldırmıştık. Acaba yenip İspanya'yı eleyecek miyiz diye düşündüm ancak 3. ve 4. çeyreklerde maç farklı bir hava aldı. Gruptan çıkma şansını son maça taşıyabilmek için İspanya çok büyük bir hırsla oynadı ve 21 sayılık bir galibiyet aldı. Mgh'ye rağmen çok yüzdeli hücum sergilediler. Biz ise hücumda üstünden oynamayı planladığımız Gökhan ve İsmail dışında neredeyse sayı bulamadık. Bunların üstüne de 14 top kaybı(rakibin 6) eklenince mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Faul problemli uzunlarına karşı koyduğumuz İsmail ve Gökhan ise rakiplerine 6 faul aldıramadı. Üstelik uzunlara karşı oynamalarına rağmen ikisi de 3 top kaybı yaptı, nedenini pek çözemedim.
Bu hafta için maçın en iyisi değil, en kötüsünü seçmek istiyorum. 0/7 ile 0 sayı, 8 ribaunt, 2 asist, 3 top kaybı ile Veli maçın en kötüsü oldu.
Grubun diğer önemli karşılaşmasında ise Macaristan bir kez daha çz çekerek Ruslara karşı galip geldi. Rusların gruptan çıkma şansı kalmadı. Son maçımızda iki maçtır çz çeken Macaristan ile oynayacağız. İspanya ise Rusya ile karşı karşıya gelecek. İspanyollar galip gelirse İspanya, yenilirse Ukrayna gruptan ikinci çıkacak gibi. Biz ise Macaristan karşısında rahat bir galibiyet alıp gruptan 1. çıkmayı planlıyoruz.
Gruptan 1. çıkarsak ikinci gruplardaki rakiplerimizden bazıları belli oldu. İtalya (Ev sahibi, favori), Fransa ve Çekya. Diğer iki takım ise son maçlardan sonra belli olacak.