A ja za to powiem Ci coś zupełnie innego - akademia jest super, i do tego da się na niej zarobić. Ja odkąd mam akademię wyciągnąłem już około 16M za wypromowanych z niej zawodników. Ale żeby osiągać sukcesy w akademii trzeba pamiętać o kilku rzeczach.
Po pierwsze - trzeba być cierpliwym i pamiętać, że prawdziwy talent trafia się rzadko - jeden na sezon, czasem jeden na dwa sezony. To z tych najlepszych jest rzeczywista kasa.
Po drugie, jak już się taki talent trafi, to trzeba całą akademię ustawić pod tego grajka. Ja trenowałem rozgrywanie, nawet sprzedałem jednego grajka za 5M, ale jak tylko trafił się 15-latek z szansą na znakomitą skuteczność, od razu zmieniłem trening. Opłaciło się - wziąłem za niego 7M - tyle kosztuje utrzymanie akademii przez 6 sezonów.
Po trzecie - warto promować jak najwcześniej - ludzie się zabijają o takich w wieku 17 lat i 0 dni.
I wreszcie po czwarte - musisz poeksperymentować. To, że skaut powie, że grajek jest kiepski w defensywie, to nie znaczy, że nie jest dobry w rozgrywaniu. Czasem to trwa kilka tygodni, zanim ocenisz przydatność takiego kogoś, ale można też trafić na kogoś przyzwoitego (nawet jak to nie jest wielki talent, to trzeba kogoś trenować w przerwach pomiędzy talentami).