Zavrsena je i nasa prva utakmica na ovom Evropskom prventstvu. Nazalost, ocekivano, poraz od Ukrajine. Kada sam vidjeo nas raspored prije desetak dana, planirao sam da ako postanem selektor idem na pobjedu u ovoj prvoj utakmici.
Ipak, uoci ovog meca imali smo par pehova, pa je ta ideja ubrzo pala u vodu. Losa forma Ognjanovica, Dzeverdanovica, uz gubitak Gusica su sve stvari koje nam nisu isle na ruku. A kada sam vidjeo formu ukrajinskih igraca bas sam izgubio sve nade o eventualnom trijumfu.
Sama utakmica je ipak bila jako neizvjesna, na poluvremenu smo cak i vodili, i bili u igri sve do samog kraja kad su nasi poceli da sutiraju trojke i tako izgubili sve sanse. Ono sto je meni najvise smetalo jeste previse suteva krila Orahovca i s druge strane premalo suteva krilnog centra Kosaca. Ovo je jedan problem koji cemo imati i koji cu pokusati da rijesim nekim taktickim varijantama jer mislim da ovaj tim moze jos bolje. Napadacki rejtinzi danas su nam bili jako dobri, u odbrani slabiji, ali ocekujem i tu poboljsanje vec od naredne nedjelje.
Nastavicu da saljem poruke kako bi imali sve igrace na raspolaganju i uspjeli da poboljsamo svoju poziciju na NT rang listi.
Ako imate nekih pitanja, samo izvolite.
Pozdrav, Dacho.