BuzzerBeater Forums

Türkiye - II.1 > 32. Sezon

32. Sezon

Set priority
Show messages by
From: sleepflymm

To: arda
This Post:
00
272513.51 in reply to 272513.50
Date: 10/17/2015 5:49:36 PM
Overall Posts Rated:
6161
Sen ne oyundan ne de II. 1 lig den kopabildin zaten : )

This Post:
00
272513.52 in reply to 272513.51
Date: 10/17/2015 5:58:03 PM
Overall Posts Rated:
66
Şöyle bir ekleme yapayım. Bundan 10-15 sezon önce 5 tane genç oyuncu alıp yetiştirmeye kalktım.Ozamanlar 3. ligde olduğum için oyuncular yavaş gelişse bile ligin oyuncu seviyesi düşük olduğu için şampiyonluğa oynayabiliyordum.Şimdi düşünüyorum,ben o oyuncuları bu ligde geliştirmeye kalkarsam maçlarda kullanamam.O kadar masrafın yanında birde as takım kurmam gerekir? Bu nasıl bir mantıktır. Resmen 3. ligin yukarısı oyuncu geliştirmesin diyor oyun bize.

Ha ne oldu? O oyuncuların herbirinden iyi miktarda gelir elde ettim,kazandığım paraylada canavar oyuncular alıp 2. lige çıktım.
Ama işler burda öyle yürümüyormuş,1 tane oyuncu geliştiremedim buraya çıktığımdan beri.

This Post:
00
272513.53 in reply to 272513.52
Date: 10/17/2015 6:23:19 PM
Overall Posts Rated:
6161
Bu seviyede oyuncu yetiştirmek için biraz şanslı olmak gerekiyor. Şanstan kastım fikstür şansı. Oynadığın konferanstaki iddialı takım sayısı fazlaysa, zaten işin zor. Ama birkaç sezon nispeten iddiasız takımlarla aynı konferansa düşersen, bu sayede lig düsmeden bir şekilde sıyırmayı başarıyorsun. Benim bi kaç sezondur yaptıgım bu, şimdiye kadar paçayı sıyırdım ama böyle gitmeyebilir = )

Ben İsmail i milli takıma yetiştiriyorum o yüzden aslında fena durumda olmasa da verdiğim antrenman çeşidinden dolayı 5 pozisyonda da oynadığı oluyor. Performans açısından sıkıntılı bir durum evet, çok da yavaş gelişiyor boyu vs dolayısıyla.

Ama hiç şikayetçi değilim. 1-2 sezona kadar 2si de hazır olunca artık ben de iddialı takımlar arasına gireceğim. Kasayı da doldurduk bi nebze, TBL ye merhaba diyebiliriz inşallah 3-4 sezon içinde.

O zamana kadar çıkan çıksın, sonra sıra bende : )

From: arda

This Post:
00
272513.54 in reply to 272513.53
Date: 10/18/2015 9:44:22 AM
galatasaray suns
TBL
Overall Posts Rated:
275275
Second Team:
galatasaray suns II
sanırım haklısın her 2 konudada

@emre;Oyuncu geliştirme işine gelirsek hocam 5 tane oyuncu geliştirip kafaya oynamak zaten çok zor sadace oyuncunun 6 faul alıp çıkma ihtmali bile bunun önünde büyük engel(sakatlık, rotasyon gibi şeyleri katmıyorum bile) ama 2 tane oyuncu geliştirebilirsin. Ben buradan ayrılrken elimde (30736058) (29663732) 2 tane oyuncu vardı bunlara antreman vererek ben çıktım 1.lige çıktıktan sonra istediğim gibi geliştiremedim evet ama oyuncuyu geliştirebilirsin bence doğru maçları kazanma yolunu seçerekten bu konuda da örnek olarak 24-26-27.sezonlardaki düşük bütçeli takımımla ligi küme düşme potasından uzak bitirebilmişim.

Daha ileri çıkmak için bazen geri adım atmak gerekebilirki nitekim buradan çıkarken de üstüste 3 finalden sonra seni yenerek çıkmıştım hatırlarsan:) neyse konuya dönecek olursak oyuncu geliştirebilirsin hocam linkini verdiğim 2 oyuncudan hatırı sayılır bir para kazanacağım. Bunu 2.ligte 3.ligteki kadar rahat yapamayız evet ama 2.ligte de hedeflerini küçük tutarak gerçekleştirebilirsin:)

From: emre1512

To: arda
This Post:
11
272513.55 in reply to 272513.54
Date: 10/19/2015 10:04:20 AM
Overall Posts Rated:
66
Hocam haklısın 2 oyuncu yetiştirilebilir zaten,ama 2 oyuncu yetiştirmenin yine "oyunun dengeleriyle" ilgili olarak efektif olmadığını düşünüyorum.2 oyuncu yetiştirince açıkçası verdiğin emeği,maaşları,o paraya alınabilecek oyuncuları düşündüğümüz de pek mantıklı gelmiyor bana.5-6 oyuncu yetiştirip satmak gerekiyor.Bunun nedeni de yine dediğim gibi oyunun dengelerinden dolayı.Antrenman hızlı olsa 2 oyuncu yetiştirdiğimiz sürede 4 oyuncu yetiştiririz,O zaman bu problemde ortadan kalkmış olur.

Ayrıca dün öylesine bir arama yaptım: Dış özellikleri (3 tanesi) heybetli seviyesinde veya daha yukarıda oyuncuları getir dedim. Maaş seviyesine falan dokunmadım.

Gelen oyuncuların %10 u falan 30 yaşın altındaydı.Geriye kalan oyuncular 30-37 yaş arası? :D:D
Böyle iş mi olur arkadaşlar. :D:D Transfer listesinde 30 yaşın altında oyuncu yok?

Artık oyuncu yetişmiyor çünkü.Benim gibi zamanında yetiştirmiş ve üst lige çıkınca bunun mümkün olmadığını görmüş insanlar bırakıyor yetiştirmeyi.Bazıları 1-2 tane geliştiriyor, o da 4-5 sezondan aşağı sürmüyor.Haksız mıyım hocam.

Neyse,yine dediğim gibi :D antrenman hızı,antrenman hızı...

Last edited by emre1512 at 10/19/2015 10:08:12 AM

This Post:
00
272513.56 in reply to 272513.55
Date: 10/19/2015 12:56:40 PM
Overall Posts Rated:
77
1-Transfer listesine bakıp oyuncu yetişmediğine karar vermek ne kadar doğru bilemiyorum.
2-oyun kurallarıyla oynanarak oyuncu yatiştirmeyi daha cazip hale getirecek denilerek konulan'' aşırı büyüme vergisi'' yetiştirilen oyuncuların kadroda tutulması halinde rakiplere karşı avantaj oluşturduğundan transfere genç oyuncu değil ihtiyarlar konuluyor.
3-Mevcut draft sistemi reel (gerçek NBA sistemiyle uyuşmuyor) değil.bu nedenle para ayıran kulüp az ve bunların çoğu alt liglerde.Gelen iyi oyuncular ehil olmayanlar tarafından heder edilmekte.Bence Draft sisitemi düzenlenmeli.Draft ile gelen oyuncuların içerisinde yetekli olanlarının sayısını artırılması.(3-4 sezondur gelen oyuncuların yarısını kovuyorum)
5-Transfer tamamen sebest hale gelmeli (beklemeden oyuncu satışında değer düşüşleri daha makul olmalı.Bazı sorunlar var diyerek yapılan her değişiklik oyunda 1-2 sezon sonra öngörülmeyen sorunlar yaratmakta.
6-Kurallarla çok sık oynanmamalı.
Bence tek çözüm daha yasaksız daha kısıtlamasız daha bağımsız daha müdahalesiz ve daha özgür kuralları daha sade bir oyun.Yasak kısıtlamalar ve her sezon yapılan müdahalelere son verilmeli.

Last edited by METALLKOPAT at 10/19/2015 1:10:10 PM

This Post:
00
272513.57 in reply to 272513.56
Date: 10/19/2015 1:06:34 PM
Overall Posts Rated:
77
Başka bir konu daha;

Ne işe yaradığını ve amacının ne olduğunu anlamadığım UCUBE bir değişiklik de Maç günü hazırlığı....Güya rakibin oyun taktiğini doğru tahmin edersen sana avantaj veriyor.Zaten taktiği rakibe göre yapmazsan (seçilen oyun taktiklerinin birbirine göre avantaj ve dezavantajları var) oyun motoru tarafından değerlendirilmekte.Maçların ve hocaların çoğunluğun kullanmadığı bu sistem kaldırılmalı.

This Post:
00
272513.58 in reply to 272513.56
Date: 10/19/2015 1:16:50 PM
Overall Posts Rated:
77
Bizim forumda başlatılan bu düzeyli tartışmalar daha faal arkadaşlar tarafından genel forumlara taşınabilirse daha çok katılımcının fikirlerini duyurma imkanı olur ve belki birileri tarafından değerlendirilir.Tartışma ve fikir alışverişi genel forumlara taşınması halinde burada link verilerek paylaşılırsa daha ses getirir diye düşünüyorum.Benim yazılarımı da buralarda herkes paylaşabilir.
başarılar dilerim maçlarda ve saha mücadelerinde.

This Post:
00
272513.59 in reply to 272513.56
Date: 10/19/2015 4:51:00 PM
Overall Posts Rated:
152152
Transfer listesi önemli bir kıstas, yetişen oyuncu sayısını görmek için. Ayrıca oyunun en tepesindeki takımların kadrolarına bakarsan da çoğunun yaşlı olduğunu görürsün, yani oyuncu yetişmiyor evet.
Draft olayının farkı kura çekilmemesi, onun dışında derecesi en kötü olan takımdan başlayıp, en iyi olana doğru gidiyor. Yetenekli oyuncu sayısını artırılması konusunda katılıyorum ama.
5.madde sadece al-sat yapan takımların işine gelir, ki bunu yapmak bahsettiğin gerçekçi basketbol mantığı açısından ne kadar doğru, bunu takdirini de sana bırakıyorum:)

Kusura bakmayın ligin forumuna dahil oldum ama bizim lig forum konusunda baya baya ölü:( Ben de başka ligleri dolaşıyorum.

This Post:
00
272513.60 in reply to 272513.59
Date: 10/20/2015 5:32:36 AM
Overall Posts Rated:
66
Bizim bura da ölü uzun zamandır. Şu antrenman hızı konusu çıktığı iyi oldu.

Bu arada dediklerine katılıyorum.Oyuncu yetişmediği çok açık.Bunu sadece şuanki transfer listesine bakarak söylemiyorum.Bundan 15 sezon önce de transfer listesine bakıyorduk :D Ozamanlar 30+ yaş oyuncu bukadar çok yoktu.Son 3 4 sezondur 30 yaşındaki oyuncuya bakıp "hah genç oyuncu buldum" der oldum.Listede daha genci yok ki :D

Message deleted
Advertisement