Pozdrav zajednico!
Ostvarena je velika pobeda nad Nemačkom! Ovom pobedom naša mlada reprezentacija je 99% osigurala ono što svi čekamo već nekoliko sezona, a to je medalja! Svetsko prvenstvo sledeće sezone je takođe gotovo sigurno, ali svakako da je medalja mnogo lepša. Do kraja druge faze igramo još sa Španijom i sa Rusijom protiv koje očekujem sigurnu pobedu, tako da sa skorom 4-1 ili eventualno sa 5-0 mi smo prvi u grupi gde se ukrštamo sa Italijom najverovatnije. U duelu sa Italijom je sve moguće i na tom meču idemo na pobedu. To vam već sad mogu reći. :) Ali da ne brzamo... Još ima da se igra, a kojim sjajom će naša medalja sijati nebitno je, jer je jedino bitno da smo ponovo jedna od najboljih reprezentacija na svetu! :)
Sama utakmica protiv Nemačke je protekla dosta mirno. Nadmudreni protivnik je promašio oba fokusa i bilo je jasno da nemaju velike šanse u ovom meču. Mi smo stekli ranu prednost koju su Nemci stigli sredinom meča. Do konačnog rešavanja meča došlo je ipak pred sam kraj. Ušlo se u penal završnicu i na kraju je tih očekivanih 10 razlike dostignuto.
Najbolji na meču po postignutim poenima je kapiten ekipe Lazar Vulikić koji je imao sjajno šutersko veče. Ali nije bio raspoložen samo u napadu već i u odbrani i u potpunosti je zaustavio protivničkog beka. Izdvojio bih još i naše krilo Smiljka Kozomoru koji je odigrao perfektan meč u odbrani. Nemačko krilo je imalo šut iz igre 4 od 18 i 3 izgubljene lopte.
Generalno gledano, jedna dobra utakmica i u napadu i u odbrani. Na kraju sigurna pobeda rezultatom 92-81
(44319)