Kiedyś gadałem z takim gościem, nicka nie pamiętam, czy oglądanie meczy ma wpływ na wynik. Kategorycznie zaprzeczył i zdaje się, że faktycznie tak jest. Ale jakby się tak zastanowić, co przecież sprzyjałoby zamierzeniom twórców gry, żeby brać pod uwagę ilość logowań, czas spędzony w grze, czas poświęcony ustawieniom składu, pisanie komentarzy, jak wspomniałem otwieranie różnych zakładek statystycznych przeciwnika, zawodników przeciwnika etc. to z teoretycznego punktu widzenia premiowanie takich zachowań miałoby głęboki sens. Moja refleksja jest taka - obserwacja - że jak przysypiam, czyli olewam bardziej tą grę od razu wyniki mi siadają. Mało tego, bo jestem tak nawet skłonny przypuszczać odnośnie do szybkości trenowania zawodników. To pewnie temat na głębszą jest dyskusję, to tylko nie sprawdzona moja i pewnie nie tylko moja koncepcja, ale z teoretycznego punktu widzenia o tyle prawdopodobna, że to się opłaca grze żeby sukcesy odnosili najaktywniejsi, a nie tylko ci którzy kupią najlepszych graczy. Zresztą to mógłby być tylko jedna ze składowych brana pod uwagę przez silnik, przy którym ewidentnie coś grzebali bo nagle bloki odgrywają dużo większą rolę i nie wiedzieć czemu taktyka base offense przybrała na mój wgląd na sile :)))