BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > 9. szezon, Válogatott

9. szezon, Válogatott (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Patai

This Post:
00
96451.51 in reply to 96451.50
Date: 7/14/2009 4:40:18 AM
Overall Posts Rated:
4545
A taktikát nem sikerült eltalálni sajnos.

Remélem a mostani 21 évesekkel, jövőre a vigaszági VB-n sikeresebbek leszünk..

Message deleted
From: Arsene

This Post:
00
96451.53 in reply to 96451.1
Date: 7/22/2009 11:34:35 AM
Overall Posts Rated:
00
Valamit írhatnál az utolsó két meccsről!

From: bragalyi

This Post:
00
96451.54 in reply to 96451.53
Date: 7/27/2009 8:55:18 AM
Overall Posts Rated:
33
Tehát elutaztam két hétre, alig-alig volt net hozzáférésem, ezért nem irogattam a fórumokba sem ide, sem kívülre, de azért a csapatot igyekeztem mindig kezelni, így sikerült.

Israel elleni meccs ugye sorsdöntő volt, volt két fontos sérültünk és a legjobb irányító is akkor gyógyult fel, rossz formában. TIE-TIE-be nem ment bele a menedzser, de nem ez lett a baj, Normal-Normal-ban játszottunk. Még az U21-től is kölcsönkértem Szentmiklósit, de ő sem tudott segíteni. Sajnos Israel eltalálta a védekezést (a játékosok formái alapján nem volt nehéz) én viszont nem (sokkal magasabbak voltak a formák náluk). Szerintem nem volt több a meccsben az adott helyzetben, de lehet, hogy Ti máshogy látjátok.

Poland ellen bele kellett kapaszkodni az utolsó szalmaszálba, ezért CT vs. Normal lett, sajnos a két sérült továbbra is hiányzott. Ez lett belőle, tippeltem a védekezésnél (vicces volt, mert az Israel-i manager is segített, mert neki is jó lett volna, ha nyerünk), de nem jött be.

Ma England ellen TIE lesz, mert a továbbjutás ugye már elszállt, akkor legalább a barátságosokra legyen jobb a csapatszellem, hátha tudunk felfelé lépkedni a ranglistán.

Egyébként a mai meccs után tervezek egy hosszabb összefoglalót írni a teljes sorozatról, aztán természetesen várom a véleményeket, kritikákat.

From: Pitie

This Post:
00
96451.55 in reply to 96451.54
Date: 7/27/2009 11:48:44 AM
Overall Posts Rated:
11

Az összefoglaló után megkapod:)

This Post:
00
96451.56 in reply to 96451.1
Date: 7/28/2009 11:52:51 AM
Overall Posts Rated:
33
Világbajnoki selejtező értékelés

Végetért a világbajnoki selejtező sorozat, sajnos végső eredményünk (5. hely a csoportban) elmaradt a várakozásoktól.

A történteket elemzem és értékelem az alábbiakban, kérlek minél többen nyilvánítsatok véleményt róla.

1. forduló:
Laza hozzáállással simán vertük Islandot, ahogy az várható volt.
Kipróbáltuk a Gyors támadásos játékot, a mérkőzés legjobbja Ladó volt a 30 pontjával.
Bedobó poszton Geller és Hurst játszott, látszott, hogy nem ők a jók erre a posztra.
Csoport: papírforma eredmények, Poland verte Romániát, ami azért nem volt könnyű.

2. forduló:
Laza hozzáállással sajnos kikaptunk Sakartvelo-tól, ez nagyon nem volt tervezve.
Hibát követtem el a támadó taktika megválasztásánál (illetve meg-nem-választásánál), illetve nem vettem elég komolyan az ellenfelet.
A mérkőzés legjobbja Májer volt 38 ponttal és 19 lepattanóval.
Bedobó poszton Kindét és Fejér-t próbáltuk ki, ők sem tűntek jó választásnak.
Csoport: Románia megverte Israelt, ami meglepetésnek számít. A többi papírforma.

3. forduló:
Normál hozzáállással, nagyon szoros meccsen megvertük Romániát, ami jó eredménynek számít, bár szerintem a statisztikák alapján simábban kellett volna nyerni.
Belül támadtunk a jó formában lévő magas emberek miatt, a mérkőzés legjobbja Fábry volt (mint arról már annak idején is írtam).
Bedobó poszton (a belső támadásnak megfelelően) két belső embert, Kócziánt és Barnabást játszattuk, nem is vallottak szégyent.
Csoport: papírforma eredmények.

4. forduló:
Sérült: Raksányi.
Laza hozzáállással nagyarányú győzelem Azerbajcan ellen, ahogy várható volt.
Ismét gyors támadás, hogy a pontkülönbség minnél nagyobb legyen, hátha számít a végén. A mérkőzés legjobbja Lajos 21 ponttal és 17 lepattanóval.
Bedobó poszton ismét Kóczián, valamint Fejér szerepelt és kiderült, hogy Kóczián belső ember létére nem belső támadásnál is jó erre a posztra.
Csoport: Románia megverte Angliát is, még jobbnak tűnik a mi győzelmünk ellenük. Poland megszenvedett Sakartvelo ellen TIE vs. CT miatt, de behúzta a meccset.

Folyt. köv.

This Post:
00
96451.57 in reply to 96451.56
Date: 7/28/2009 11:59:48 AM
Overall Posts Rated:
33
Folyt.:

5. forduló:
Sérült: Fábry, Ladó. Raksányi felépült, de alacsony a formája. Az egész csapatnak alacsony a formája sajnos.
Sorsdöntő mérkőzés, vereséggel gyakorlatilag nem marad esélyünk.
Normal hozzáállással, belső támadással kikaptunk a sokkal jobb formában lévő Israel-től (ők eltalálták a védekezést, én nem). U21-től kölcsönkértük Szentmiklósit, de ő sem volt elég. Szerintem nem hibáztam, ennyi sérülttel és ilyen formában ez volt benne. A védekezés lutri volt, lehetett volna CT esetleg. A meccs legjobbja Kinde, aki belső támadás ellenére a legtöbb pontot szerezte dobóhátvédként.
Bedobó poszton ismét a Kóczián, Barnabás kettős szerepelt a belső támadás miatt, sajnos levédekezték őket.
Csoport: Furcsa, hogy azonos hozzáállással Poland éppen hogy verte Angliát.

6. forduló:
Sérült: Fábry, Ladó. A formák tovább romlottak, 9-es csak a frissen behívott Kapuvárinak volt és a 10 játékosba 6-ossal is be kellett rakni 2 embert...
Utolsó szalmaszál, hátha két vereséggel is lehet még továbbjutni...
Crunch Time hozzáállással, gyorspasszos játékkal (várható volt, hogy belül védekeznek), belső védekezéssel megszorongattuk a sokkal jobb formában lévő Poland-ot, de ez kevés volt. Szerintem ennyi volt benne (az izraeli manager is belső védekezést tippelt, segített, hátha... :-)), a védekezés lutri volt, a támadást jól választottam. A mérkőzés legjobbja Hurst a 25 perc alatt 23 ponttal.
Bedobó poszton Hurst és Fejér nem vallottak szégyent (Kóczián kellett centernek, mert Fábry még mindig sérült, Szentmiklósit pedig visszaadtuk U21-nek).
Csoport: Israel győzelme Laza-Normállal szerintem szerencse England ellen.

7. forduló:
Sérült: nincs, de persze a felgyógyultak formája alacsony. Ismét csak két 9-es van és a 10 játékos közé kerül 7-essel 4 ember.
Laza hozzáállás (úgyis mindegy, legalább a csapatszellem javuljon), gyorspassz. Kétszeri hosszabbításban kikaptunk England-tól, akik valamiért CT-t játszottak!!! A meccs legjobbja Kinde a 34 pontjával és az egyik hosszabbítást kiharcoló 3 pontosával.
Kipróbáltuk Juhászt, akinek legalább 7-re felkúszott a formája, nem jött be.
Bedobó poszton Kóczián és Geller rendben volt.
Csoport: Israel megverte Poland-ot (szerintem megkapta a meccset, bár jól választott taktikát), ezzel továbbjutott.

Összefoglaló:
Továbbjutott Poland (várható volt) és Israel (szerintem több szerencsével illetve segítséggel...).
A Románok a vártnál jobban szerepeltek, győzelmünk ellenük döntötte el a kiesésüket.
Sajnos elkövettem egy nagy hibát (Sakartvelo ellen) és kétszer rosszul tippeltem meg a védekezést.
Rosszkor jött 3 kulcsjátékos sérülése, amely hosszú volt, tehát később is hatása volt a formákra.
Általában nagyon alacsony volt a játékosok formája, ez is igazolja a farm program minél hamarabbi beindítását nem csak az edzés miatt, hanem a formák miatt is.

Keret:
13 játékossal indultunk, ebből Juhász a formája miatt kiesett, Fenyohazi, Geller és Hurst keveset játszott.
3 játékost hívtunk be, Szentmiklósit 1 meccsre, Kapuvári jó döntés volt, Barnabás formája sajnos onnan kezdve esett, nem tudtuk igazán használni.
Minden meccsen csak Lajos volt kezdő, minden meccsen játszott még (sérülést kivéve): Raksányi, Kóczián és Májer.
Legjobb rating-et Szentmiklósi hozott össze (az egyetlen meccsén 15.5), a több meccsesek közül Fábry 15.2, Lajos 14.6, Kapuvári 14-es átlagot csinált.
Legtöbb pontot Kinde (115), Ladó (100) és Lajos (95), legtöbb lepattanót Lajos (106), Fábry (52) és Kóczián/Májer (49-49) szerezte.
PPG: Ladó 25, Kinde 19.2, Fábry 15.75
RPG: Lajos 15.1, Fábry 13, Kóczián/Májer (7-7)
APG: Raksányi 7.3, Takátsy 3, Kinde 2.3

Az év hátralévő részében igyekszünk erős csapatok ellen barátságos meccseket nyerni, ezzel javítani a világranglista helyezést, illetve kiprób

This Post:
00
96451.58 in reply to 96451.57
Date: 7/28/2009 12:11:42 PM
Overall Posts Rated:
11

Korrekt értékelés és az is korrekt hogy elismered hogy hibáztál éppen ezért nem is szeretném igazán boncolgatni már a dolgokat csak annyit jegyeznék meg hogy Izrael ellen nagyon rosszul meccseltél bár ott már elment a hajó:(

From: bragalyi

This Post:
00
96451.59 in reply to 96451.58
Date: 7/28/2009 12:42:14 PM
Overall Posts Rated:
33
Köszönöm, ezt az Izraelt azért kifejthetnéd, azon a meccsen nagyon sokat agyaltam, de nem találtam jobbat... Nem az utolsó, Angolok elleni meccsre gondoltál, mert ott már tényleg elment...

This Post:
00
96451.60 in reply to 96451.59
Date: 7/28/2009 12:53:09 PM
Overall Posts Rated:
11

Izrael ellen szerintem nagyon kockázatos volt a belső támadás és nem is jött be igazán...a kockázat a 3-2es zónára is igaz...azért mondom hogy itt már mind1 volt mert a 2. meccs ugye csúnyán elment:(

From: Rizzo

This Post:
00
96451.61 in reply to 96451.60
Date: 7/28/2009 1:47:29 PM
Overall Posts Rated:
00
Szerintem a Sakartvelo meccsen úszott el a dolog, onnan már nagyon nehéz lett volna a továbbjutás...és bár ezt Te is beismerted, én az ottani lazázást nagyon nagy hibának tartom. A többi vereség simán benne volt, a sérültek és a forma miatt, Angliát pedig simán vertük volna ha még van tétje...

Advertisement