BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > U21 Milli Takım

U21 Milli Takım (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
290828.513 in reply to 290828.512
Date: 7/8/2021 3:19:43 AM
Efes Pilsen Crabs
III.2
Overall Posts Rated:
2323
Hocam, u21 ve milli için pozisyona göre olması gereken özelliklerle ilgili bi liste vardı sanki ama bulamadım forumda. Böyle bir tablo var mı?

This Post:
11
290828.514 in reply to 290828.513
Date: 7/8/2021 4:24:21 AM
Sakarya Devil's
III.3
Overall Posts Rated:
221221
Hocam U21 gözlemci iletişim başlığında koçluğum dönemimde u21 için beklenen özelliklerin olduğu başlığın linki aşağıdadır.
(https://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...)

Last edited by Melih at 7/8/2021 4:25:17 AM

This Post:
00
290828.515 in reply to 290828.514
Date: 7/8/2021 11:49:26 AM
Efes Pilsen Crabs
III.2
Overall Posts Rated:
2323
Saolun hocam, böyle bi şey arıyordum ben de, iyi oldu.

From: T-Mac1
This Post:
55
290828.518 in reply to 290828.517
Date: 7/9/2021 5:05:09 AM
Çevik Adamlar Basketbol
III.9
Overall Posts Rated:
225225
Arkadaşlar selam.

U21 takımlarında başarının nedenlerinden biri olarak gördüğümüz gözlemcilik konusunda birkaç bilgilendirme sağlamak istedim. Öncelikle göreve geldiğimiz dönemde ilk antrenmanlar umarım verimli geçmiştir. Gözlemci ekibi olarak, geçmiş dönem ekibin sağladığı veri tabanını yeterli bulamadığımızdan yeni bir veri tabanı yaratma kararı aldık. Konu ile ilgili oyun içerisinde bulunan 700 Türk oyuncu (21 yaş grubu hariç) içerisinden yapmış olduğumuz elemeler ile (pot durumu, geçmiş sezon antrenman durumu) 250 oyuncu takibimizde bulunmaktadır, bu sayı gelecek sezonlarda draft durumlarına göre artacak özellikle son dönemde yaşadığımız uzun problemi için yakın temas halinde olacağız. Bu konuda son 3 gündür gecesini gündüzünü katan, büyük emek sarf eden başta İlker hocamıza ve tüm gözlemci ekibine çok teşekkür ederim. Veri tabanı kurulumu sonrasında oyuncu sahipleri ile iletişim önceliğimiz olup, temas kurmaya yoğun bir şekilde başladık. Antrenman vermeyi düşünüp elinde oyuncu bulunmayan arkadaşlar bizlerden yardım isteyebilir, ekonomik durumuna göre oyuncu bulma ve listeleme konusunda yardımcı olmaya çalışırız.

Gelelim bir diğer konuya. Özellikle tecrübesiz ve alt liglerde bulunan yeni arkadaşlar oyunun heyecanı ile takımlarında gereğinden fazla genç, antrenman alabilecek oyuncu bulunduruyorlar. Konu hakkında gözlemci ekibi olarak antrenman programlama ve oyuncu gelişimi konusunda güzel bir makale sunup sizlere paylaşacağız. Şuan için milli takım seviyesinde oyuncu yetiştirmek isteyen arkadaşlarımız takımlarında tek mevki antrenmanlar için 2, çift mevki antrenmanlar için de 3 oyuncu bulundurmaları yeterlidir. Konu hakkında yayınlanacak olan makalede detaylandırmayı yapacağız.

Herkese keyifli, sakatlığın olmadığı, gençlerimizin bol bol antrenman aldığı bir dönem diliyorum.

Sevgiler.

This Post:
1818
290828.520 in reply to 290828.519
Date: 7/22/2021 4:26:38 PM
Overall Posts Rated:
287287
Avrupa şampiyonasında ilk 2 maçta kötü taktikler sonucu mağlubiyet ile başlamamıza rağmen koçtan hiç ses çıkmaması beni oldukça şaşırtıyor doğrusu.. Bir önceki mesajında gruplar bitimine kadar mesaj atmayacağım demişsiniz ama bu mağlubiyetleri de eleştirmeye hakkımız vardır diye düşünüyorum. Kadrolara baktığımızda güle oynaya çıkacağımız gruptan hüsran ile ayrılacağız gibi duruyor. Son yıllardaki en kötü taktik seçen koç olduğunuzu söylemeden geçemeyeceğim. Sebeplerine gelirsek;

1- İlk Almanya maçımızda pivot oyuncumuz vasat formda olmasına rağmen neden oynattık? Hadi oynattık diyelim topu götür gibi hem uzunların hem kısaların kullanıldığı taktiği neden seçtik ? Çözümü oldukça basitti aslında. Bu kadro ile çıkacaksak hareketli gibi pivotun az kullanıldığı bir taktiğe başvurarak dış oyuncularımızı kullanacaktık. Zaten pivotumuz taktik ve formu sayesinde 6 top kaybı yaparak maçı rakibe vermemizi sağladı. Üstelik biz bu maçta efor üstünlüğü olan taraftık. Yazık oldu.

2- Bu haftaki Sırbistan maçı tam bir fiyasko. Bizden kötü bir rakibe nasıl yenilmeyi becerdik eforlarımız aynı olmasına rağmen ? Onun da sebebini açıklayayım. Kısalarımızın yarısı iyi formda. Uzunlarımız güçlü- becerikli. Bu maçta da biz topu götür seçmişiz. Onun yerine uzunlarımız iyiyken içeri oynayarak rahat bir galibiyet alırdık bana kalırsa. Bu da böyle bir fiyasko.

Birde kulağıma çalınan kondisyon olayı var. 21 yaşının başındaki oyunculara sezon başı kondisyon vermeleri için mesaj atmışsınız. Eski bir u21 koçu olarak deneyimlerime dayanarak konuşuyorum. Diğer ülkelerin oyuncuları kendilerini en verimli yaşlarında geliştirirken bizim oyuncuların kondisyon alıcak olması oyuncu özelliği olarak bizi turnuvalarda geride bırakır. İkinci tura kalsak bile eksik antrenman ile ondan sonrasını göremeyiz. Herkes oyuncusunun kondisyonu yüksek olsun ister ama drafttan iyi seviyede gelmemişse en verimli çağlarında kondisyon antrenmanı da verdirmek sağlıklı bir yönetim şekli değildir. Onun yerine kondisyonu düşük oyuncular yedekte başlatılıp kısa sürede en etkili nasıl oynayacağının analizi yapılıp ona göre bir antrenman şekli seçilmelidir.

Yanlış anlamayın size düşman değilim. Tanımıyorum bile sizi. Daha iyi yönetmeniz ve taktikler konusunda dikkat etmeniz için bu mesajları atıyorum. Belli ki yardım almanız gerekiyor birilerinden. Oyunu gerçekten bilen arkadaşlara danışmanızı acilen tavsiye ediyorum.

Last edited by ÖmerHayyam at 7/22/2021 4:53:06 PM

From: ÖmerHayyam

To: ard
This Post:
55
290828.522 in reply to 290828.521
Date: 7/22/2021 6:11:57 PM
Overall Posts Rated:
287287
Eleştiri yapmak ne zamandır provokatörlük oldu ? Ne zaman bir şey yazsam suçlamalarla karşılık veriyorsun. Eleştiriye bu kadar kapalı ve saldırgan olman senin yaşındaki birine yakışmıyor doğrusu. Ama yıllardır gördüm ki sen böylesin. Bir de sorum sana değildi koçaydı. Gözlemciler ile ilgili bir şey sorarsam o zaman cevap verirsin. Muhattapları karıştırmayalım lütfen.

Ortada alınan kötü sonuçlar var ve düşündüklerimi yazmak istedim. Koçun taktikleri gözlemci ekibiyle mi yoksa tek başına mı aldığını bilmiyorum. Gözlemci ekibinde de takip ettigim kadarıyla oyunu bilen, taktikleri-motoru baya çözmüş, rakip analizini iyi yapabilen insanlar var ( hepsi olmasada). “ Oyunu bilen birilerini” sözünden kastım aslında onlardı. Yanındakilere daha fazla danışmasını tavsiye etmiştim. Belli ki eksik olan noktalar var.

Advertisement