Silb jeste dobar igrac, ali ne bih rekao Evropski dokazan.Ukoliko obratis paznju na njegovu karijeru, videces da su i ranije dolazili igraci, u Srbiju, sa boljim kosarkaskim CV-ijem.
Ovde ne mogu da se složim. Igrač koji odigra jednu odličnu sezonu u EL i nekoliko dobrih u jednom od najjačih prvenstava u Evropi, a Šilb to jeste uradio, sigurno jeste "evropski dokazan". Uzmimo primer malog Bogdanovića iz Partizana. Dečko je odigrao samo jednu sezonu u seniorskoj košarci i već jeste dokazan u evropskim okvirima. Pod tim "dokazan", podrazumeva se da je stekao određen renome u košarkaškim krugovima i da se o njemu "priča".
Chalon je prošle sezone imao skor 3-7 (videćemo hoće li naši "velikani" uspeti da dostignu ovaj skor), osim Makabija u Tel Avivu niko ih nije "razbio", a Šilb je bio glavni igrač ekipe (Tchikamboud i Williams su ipak miljama ispod Šilba po kvalitetu, a nisu ni imali toliko dobru sezonu kao on - primera radi, Tchikamboud je imao jednu katastrofalnu utakmicu u EL prošle sezone, ne sećam se protiv koga, ali znam da je zabeležio indeks -10 (?!?) To se retko viđa) uz impresivnu statistiku od preko 15 poena, 4,5 skoka i 4 ast po utakmici, uz odličan šut iz igre od preko 50%.
Ne sećam se da je neko sa takvom statistikom u najvećem evropskom takmičenju ikada pre zaigrao za Zvezdu.
Pomenuo si i Freeman-a. On je bio sjajan igrač. Čovek koji se odlično snalazio na više pozicija i po toj sposobnosti jeste sličan Šilbu, ali mislim da je klasa ispod njega i nekih drugih stranaca u našoj košarci (Bo, Lazme...)
Uf bre,druze, kako je Sheldon Williams miljama ispod kvaliteta Silba?
Sheldon je bio 5ti pick prve runde, igrao je na zavidnom nivou u Netsima pre 2 sezone.
Covek je, izmedju ostalog, poznat i po tome sto je ozenjen sa Candace Parker, mozda i najboljom svetskom kosarkasicom.
Bila je prica da je zbog nje, tacnije zbog toga sto je uvek u njenoj senci, ili muz Parkerove, otisao preko bare.
Po meni,Sheldon je bio, mislim na proslu sezonu, u top 5 igraca svoje pozicije u EL,ako ne i najbolji.
Po kuloarima je dovodjen i u vezu sa KK Zvezdom, verovatno novinarske patke, ali se, ipak, obreo u Kini.
Slazem se za Freemana, samo sam naveo tip igraca na koji me podseca Silb.Ne kazem da Silb nije kvalitetan, samo je pitanje kako nije nasao bolji angazman pored tako dobre statistike?
Silb jeste napadacki raznovrstan, ima sve kvaliteta da pokrije pozicije od 1 do 3, podjednako kvalitetno.
Medjutim, problem je u odbrani, a kosarka se igra u 2 smera.
Odbrana 1na1 mu je poprilicno losa, pricam o EL normi.Pretpostavjlam da zbog toga i nije nasao bolji angazman, iako je odlican na strani pomoci, mogu reci da je najbolji korektor, uz Radenovica, u Zvezdi.
Eto, moje neko misljenje, ne mora da znaci da je ispravno