Arkadaşlar selam.
U21 takımlarında başarının nedenlerinden biri olarak gördüğümüz gözlemcilik konusunda birkaç bilgilendirme sağlamak istedim. Öncelikle göreve geldiğimiz dönemde ilk antrenmanlar umarım verimli geçmiştir. Gözlemci ekibi olarak, geçmiş dönem ekibin sağladığı veri tabanını yeterli bulamadığımızdan yeni bir veri tabanı yaratma kararı aldık. Konu ile ilgili oyun içerisinde bulunan 700 Türk oyuncu (21 yaş grubu hariç) içerisinden yapmış olduğumuz elemeler ile (pot durumu, geçmiş sezon antrenman durumu) 250 oyuncu takibimizde bulunmaktadır, bu sayı gelecek sezonlarda draft durumlarına göre artacak özellikle son dönemde yaşadığımız uzun problemi için yakın temas halinde olacağız. Bu konuda son 3 gündür gecesini gündüzünü katan, büyük emek sarf eden başta İlker hocamıza ve tüm gözlemci ekibine çok teşekkür ederim. Veri tabanı kurulumu sonrasında oyuncu sahipleri ile iletişim önceliğimiz olup, temas kurmaya yoğun bir şekilde başladık. Antrenman vermeyi düşünüp elinde oyuncu bulunmayan arkadaşlar bizlerden yardım isteyebilir, ekonomik durumuna göre oyuncu bulma ve listeleme konusunda yardımcı olmaya çalışırız.
Gelelim bir diğer konuya. Özellikle tecrübesiz ve alt liglerde bulunan yeni arkadaşlar oyunun heyecanı ile takımlarında gereğinden fazla genç, antrenman alabilecek oyuncu bulunduruyorlar. Konu hakkında gözlemci ekibi olarak antrenman programlama ve oyuncu gelişimi konusunda güzel bir makale sunup sizlere paylaşacağız. Şuan için milli takım seviyesinde oyuncu yetiştirmek isteyen arkadaşlarımız takımlarında tek mevki antrenmanlar için 2, çift mevki antrenmanlar için de 3 oyuncu bulundurmaları yeterlidir. Konu hakkında yayınlanacak olan makalede detaylandırmayı yapacağız.
Herkese keyifli, sakatlığın olmadığı, gençlerimizin bol bol antrenman aldığı bir dönem diliyorum.
Sevgiler.