BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő V.

Kérdés és csevegő V. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
113683.517 in reply to 113683.513
Date: 11/29/2009 8:27:36 AM
Overall Posts Rated:
106106
Én egyetértek a a premizálási ötleteiddel, az edzőmeccses és részvényes dologgal viszont nem.
- a bari meccs nem barátságos mérkőzés, hanem edzőmérkőzés. Szólsz a szomszéd Pistának, hogy "hé haver, gyertek le a sráccokkal a holnapi edzésünkre(!) és játszunk egyet. Majd mi is megyünk hozzátok."
- a részvényes dolog szerintem nem illik ebbe a játékba

Azt viszont külön kiemelném, hogy roppant egyoldalú a megközelítésed. Értsd.: valamiért csak a bevételi oldalra koncentrálsz (és nem csak te) :)

Én nagyon is hiányolom a játékból, hogy:
- nincsenek pl. fenntartási költségek (pl. stadion üzemeltetés). Valószínűleg a szomszéd Mari fizeti a villanyszámlát, fűtést, meg fizeti a takarítókat, jegyeladókat, biztonsági őröket, stb. Csak mert akkora fan :)
Ráadásul a stadion soha nem használódik el. Egyszer felépíted és onnantól, nem mennek tönkre a székek, nem kell festeni, blabla.
- csak a menedzser tudja felbontani a játékosok szerződését. Tehát egy játékos sohasem veszhet össze az edzőjével és bonthatja fel magától a szerződését (pl. a csapat legjobban fizetett játékosa és "keveset" játszik)? Év közben több fizetést akar, mert egy másik csapat többet ajánlott neki és megéri felbontani a szerződését?
- Netalántán felvetném azt is, hogy amikor leigazolunk egy játékost jó eséllyel nem határozatlan idejű szerződést kötünk vele, hanem 1-2-3-5 éveset (mint a valóságban). És ha nem tudunk utána, közben megegyezni (vagy mert sokat kér, vagy mert szarul játszik), akkor eligazol magától.
- idegenbeli meccsek költségei: utazás, étkezés, csapatbusz fenntartása (metrózás után szerintem kicsit más a játékosok formája meccsen, mint egy kényelmes saját sofőrös buszon való utazásnál). Elszakadó mezek, eltűnő labdák, stb.

Van még hova fejleszteni :)

This Post:
00
113683.518 in reply to 113683.515
Date: 11/29/2009 8:29:04 AM
Overall Posts Rated:
350350
Szia!

Igen, jó ötlet lenne ez a kölcsönadásos dolog :) Az a bosszantó, hogy felnevelek egy remek jtékost és nem tudok emiatt a csapatra koncentrálni, hogy ők is fejlődjenek. Ergo nincs komoly eslyem feljebb jutni, pedig a 8. szezonban döntőztem..
Feljutás nélkül cidrizhetek, hogy életben tarsam gazdaságilag a csapatot. most még tudok minimális nyerseéget termelni 10-15 kiló/hét de jövőre már vastagon mínuszban leszek Kenesei miatt (kb 90k lesz a bére) és ezt már sajnos nem fogom elbírni. csak kölcsön kéne adni őt :)

Miért van ez pénzt kvenni dolog a játékban? Mennyivel másabb lenne a szitu, ha mindenkinek legalább 8-10 millája lenne/lehetne és azt kéne beosztani. Másik hokis játékban most emelték a szezonvégi díjakat és ugyan ott megugrott az infláció, de biztonságot ad az embernek, hogy szezononként 25-40 millával több jön be. jó lenne, ha nem kéne félni a csőd rémétől itt sem!

From: Precki

To: Dawa
This Post:
00
113683.519 in reply to 113683.517
Date: 11/29/2009 8:48:44 AM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Valóban, a stadiont a "szomszéd Mari" tartja fent. :-) Ha kéne ezért is fizetni, valóságosabb lenne és ráadásul, ha emellé az általam említett egyéni szponzoros dolog is megvalósulna, a nagyobb csapatoknál (általában ott nagyon a stadion ugye), nem is jelentene talán különösebb anyagi változást az egész ... hangsúlyozom, hogy ha mind a kettő megvalósulna.
Viszont a stadion fenntartási költségek bevezetését legalább 1 szezonnal előtte be kéne jelenteni, hogy legyen lehetőség bontani, ha szükséges ...

Sok apróságra kitértél, ami költségekkel jár és jogosak is a felvetések, de úgy érzem, hogy ha ezeket bevezetnék olyan szinten bonyolódna a játék, hogy kevesebb lenne az aktív játékosok száma (ezt már másnál is említettem).

This Post:
00
113683.520 in reply to 113683.518
Date: 11/29/2009 9:07:22 AM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Úgy kell összerakni a csapatot, hogy ne menj csődbe. :-) Én pl. egyszer sem voltam még mínuszban.
Kenesei esetében meg szerintem 100k feletti fizura számíts (bár a skilljeit nem tudom pontosan) ... de ne is írd be ide, mert meglátják az U21-es ellenfelek. :-)
Nálam ebben a szezonban az voltm, hogy a nyereséget termeltem, mint a örült (heti 200k körül), csak annyi pénz nem jött össze, hogy igazán jó játékost tudjak venni és ezt a nagy költségvetést ki tudjam használni ... ha sikerült maradnom az élvonalban, akkor a köv. szezonban ez már teljesen máshogy lesz ...

Dawa ötletéhez még annyit, hogy a határozott idejű szerződés is részben megoldás lehetne a magas fizetésekre, mert akkor a játékos kiválaszthatja, hogy számára melyik a legmegfelelőbb az ajánlatok közül és az egyes csapatok határozhatják meg, hogy ők mennyit tudnak adni hetente az adott játékosnak. Ha meg valaki nagyon magasat ajánl, hozzá igazol és utána csődbe megy, annak meg úgy kell... :-) (Egy másik játékban hasonlóképpen megy ez, igaz csődbe nem engedi vinni a csapatot, mert nem enged annyit ajánlani.)

From: Mikhail
This Post:
00
113683.521 in reply to 113683.520
Date: 11/29/2009 9:26:30 AM
Overall Posts Rated:
188188
Hali

Magam így vélekedem az anyagi bőségről.

Barátságos mérkőzések anyagi oldaláról annyit, hogy szerintem azért nem kap az otthon játszó csapat pénzt a nézők után, mert abból van kifizetve a vendég csapat utazási, szállás és egyéb költsége.

Nem azon kellene gondolkodni, hogyan köthessünk határozott időre szerződést a játékossal, hanem azzal, hogy a saját nemzeti bajnokságunkba ne legyen annyi külföldi játékos. Valahogy azt kellene első körben szabályozni. Borzalmasnak tartom ezen a téren a helyzetet. Én inkább választok egy gyengébb vagy olcsóbb magyar játékost, mint egy külföldit. Jobban járna az összes magyar liga, ha inkább a saját nemzetünk játékosai erősödnének és azokat adnánk el esetleg kölcsönbe más külföldi csapatoknak. Ekkor nem volna gond kifizetni 100k fizetést egy Keneseinek sem.

A stadionok egyéb költségei kifizetésére meg a szurkolói shop bevételéből van kifizetve. Szerintem így gondolva logikus és nem kell külön számolgatni, meg fizetni. Ez egy kosárlabda menedzser játék és nem egy üzemeltetési vetélkedő.

üdv.
M.

From: Aboka

This Post:
00
113683.522 in reply to 113683.521
Date: 11/29/2009 9:42:00 AM
Overall Posts Rated:
00
Sziasztok!
Szerintem úgy lehetne megoldani a magas fizuju játékosok gondját, hogy ha mondjuk válogatott az illető, akkor a nemzeti csapat fizeti mondjuk a fizetése 1/3-át. Így meg is érné válogatott játékosokat tartani, mert amúgy szerintem tök felesleges, ha a játékosod válogatott, mert semmi hasznod belőle.

From: TonyG
This Post:
00
113683.523 in reply to 113683.522
Date: 11/29/2009 9:56:44 AM
Overall Posts Rated:
00
Én úgy gondolom,hogy először is az összes olyan játékost aki ebben a szezonban játszott de már nem,mert kirúgták vagy be botult a menedzser az átadóra kellene rakni ezzel az árak csökkennének,azon kívül szerintem ha már a 2.helyért kapnak kupát vagy minek mondjam szóval meg jelenik alul egy ezüst kupa a támogatós csapatoknál,akkor nem ártana ha ezért fizetnének is és szerintem a 3.helyért is jó lenne ha lenne meccs nyilván ha lenne akkor pénz díjjal kellene jutalmazni őket!Jah és az jó lenne ha mielőtt bevezetnének valamit legalább egy szezonnal az előtt szólnának,hogy ez és ez lesz a következő szezonban,és így nem lenne akkora keveredés és nyilván az árak is valamennyivel kiszámíthatóbb lennének!Vagy ti máshogy gondoljátok?

This Post:
00
113683.524 in reply to 113683.521
Date: 11/29/2009 10:07:17 AM
Overall Posts Rated:
2020
Igen, ez egy tökéletes meglátás az üzemeltetési vetélkedőről. A határozott idejű szerződésekről annyit, hogy igazolásnál ki határozná meg, hogy mennyi időre igazol a játékos? Az eladó? a vevő? de melyik vevő? Mert mi van, ha a legmagasabb árat kínáló vevő pl. 3 évre kötne vele szerződést, a 2. legmagasabbat kínáló meg 5-re? akkor a játékos választ? Ugyan. Tudomásul kell venni, hogy ez egy játék, és vannak korlátok. Az szerintem nem megy, hogy év közben csak úgy gondol egyet a játékos, és eligazol. És mennyit kap akkor érte a korábbi csapata. Azt ki határozza meg? Talán bele lehetne programozni a játékba, hogy igazolásnál már a magasabb fizut kapja, amit most is lehet látni a Buzzerbusteren, de akkor ezt a vevőnek is látni kell, mielőtt leigazolja a játékost. Ha nem vagy képes eltartani egy játékost, akkor akár el is adhatod. Nem kell erőn felül vállalni a játékosok fejlesztését. Lehet, hogy számodra fontos a magyar nemzeti csapat, és ezért tényleg egy játékost edzel folyamatosan, de akkor azt is tudomásul kell venni, hogy a többiek lemaradnak. Ezért nem csupán egy menedzser játék ez, hanem stratégiai is, hogy megtaláld a közbülső utat, ami még jó a nemzeti csapatnak is, de nem visz téged csődbe. Ha pedig azt mondod, hogy számodra a nemzeti csapat érdeke az első, akkor tudomásul kell venni, hogy a bajnokságban nem leszel olyan sikeres, mert 1 jó játékossal már nem lehet bajnokságot nyerni magasabb osztályokban. Vagy legalábbis nehéz. Tudod, valamit valamiért. Nekem is van olyan ismerősöm, aki nem csak egy embert edz, hanem folyamatosan az egész csapatát, előrébb is jár a csapatépítésben, mint én. De ő is mondta, hogy majd pár év távlatából kiderül, hogy melyik taktika válik be, az övé, vagy az enyém, aki egy csapatrész fejlesztésére fordítottam minden figyelmet. Majd meglátjuk.

Az adott országban játszó játékosok arányának emelésére vonatkozó javaslatról egyezik a véleményem egy korábbi véleménnyel. Gondolj bele Andorra helyzetébe. Van 3-5 aktív játékosuk. Ők honnan a csudából igazoljanak jó játékost, ha csak ennyien vannak? Ráadásul saját nemzetbelit??? Nekik aztán abszolút nem lenne esélyük igazolni. Meg ez egy amerikai ötlet, ott sincs semmi meghatározva. Mindent a piac dönt el.

Tudi

From: Precki

This Post:
00
113683.525 in reply to 113683.524
Date: 11/29/2009 10:36:38 AM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Én a határozott idejű szerződést jó ötletnek tartom. És hogy ki döntene? Hát a "játékos" ... erre kell írni egy képletet ... Sőt mindjárt kettőt, mert ugye két verzió lehet: vagy lejárt a játékos szerződése az klubjánál és szabadlistára kerül, vagy kivásárolják a jelenlegi csapatából (utóbbi esetben a kivásárlási árat a jelenlegi klubja határozná meg ugye).
Szabadlistás játékosnál a számára megfelelő ajánlatot a következők alapján választhatná ki pl.:
- ajánlott fizetés nagysága / szerződés időtartama (ezt mindenképp együtt kell kezelni, mivel a fiatal játékosok értéke nő, az idősebbeké csökken folyamatosan)
- ajánlatot tevő csapat helyzete (hol és hányad osztályban játszik)
Kivásárlásnál ezek mellett figyelembe venné a "játékos", hogy az ajánlatot tevő csapat számára előrelépés lenne-e (mondjuk magasabb osztályban játszhatna), majd ha a játékos és az érdeklődő tulaj megegyezett egymással, akkor kapcsolatba léphet egymással a két menedzser és megbeszélhetik, hogy lehet-e szó átigazolásról és ha igen, akkor mennyiért.
Ezek mellett persze lehetne szerződést is hosszabbítani, hogy szabadlistára kerülés ne legyen egy adott játékosnál.

Van olyan játék, ahol ez (nem teljesen így, de hasonlóképpen) működik és szerintem itt is beválna ... Képletet meg lehet írni mindenre, még arra is, hogy a játékosnak legyenek érzései ... :-)

This Post:
00
113683.526 in reply to 113683.525
Date: 11/29/2009 10:49:51 AM
Overall Posts Rated:
9999
Képletet meg lehet írni mindenre, még arra is, hogy a játékosnak legyenek érzései ... :-)

Ha ez ilyen egyszerű lenne....

Az én véleményem az egésszel kapcsolatban csak annyi, hogy a premizálás részben most is jelen van, hisz a feljutó csapatok kapnak pénzt. Ezt lehetne bővíteni.

A másik dolog, hogy ha már el akarunk menni kicsit a nacionalizmus felé (aminek bár semmi értelmét nem látom), akkor azt kéne tenni, mint ahogy más menedzserjátékokban is van, hogy ha egy játékos, nem a saját országában játszik, akkor x%-al magasabb lenne a fizetése. Ennél nagyobb korlát felesleges véleményem szerint.

A határozott idejű szerződések, meg a játékosok döntésének leprogramozása meglátásom szerint olyan bonyolult, erőforrás igényes lenne (erre egy példát tudnék mondani, bár nem túl népszerű a játék, nyilván nem ok nélkül, persze nem a szerződéses dolog miatt), hogy azt a jelenleg infrastruktúrával felesleges lenne bevezetni.

A pénzügyek szerintem így is elég engedékenyek, az hogy nincs stadion fenntartási költség, sokat lendít a dolgon. Egyszerűen fel kell mérni hogy meddig ér a takarónk. Nem kell 15+ játékost tartani, ha nincs pénz, nem kell válogatottat nevelni, ha nincs pénz, stb. Pont ez a lényeg, menedzselni kell a csapatot, úgy hogy az sikeres is legyen és csődbe se menjen. Ha mindig mindenre lenne pénz, akkor nem igazán lenne értelme a játéknak.

Last edited by RTFM-urimate at 11/29/2009 10:55:49 AM

This Post:
00
113683.527 in reply to 113683.526
Date: 11/29/2009 10:57:21 AM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Nem azt mondtam, hogy egyszerű rá képletet alkotni, viszont nem lehetetlen ... Abban viszont igazad van, hogy ez nagyobb erőforrást is igényelne és azt gondolom ez itt a legnagyobb probléma egy hasonló dolog megvalósításánál.
Viszont nem példa nélküli ... van egy basketballzone nevezetű online manager játék és ott is valami hasonló van, legalábbis a játékosok döntenek az ajánlatok alapján. Bár az igaz, hogy az a játék messze nem olyan népszerű, mint a Buzzerbeater, így - egyelőre legalábbis - nincs szükség akkora erőforrásra, mint amilyenre itt szükség lenne ...

Advertisement