BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Kosarka, analiza, taktika i diskusija

Kosarka, analiza, taktika i diskusija (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
235782.518 in reply to 235782.516
Date: 11/13/2013 3:35:14 AM
OKK Apatin
III.6
Overall Posts Rated:
171171
Hvala na objasnjenju iako statisticke podatke znam da izguglam, to ne znaci da ih ti neznas napamet da ne bude zabune...

Samo mi je cudna i dalje parola Makabijevih navijaca iako sam cuo mnoga objasnjenja zeleo bih i tvoju viziju...

This Post:
00
235782.519 in reply to 235782.513
Date: 11/13/2013 3:41:12 AM
Overall Posts Rated:
590590

Silb jeste dobar igrac, ali ne bih rekao Evropski dokazan.Ukoliko obratis paznju na njegovu karijeru, videces da su i ranije dolazili igraci, u Srbiju, sa boljim kosarkaskim CV-ijem.

Ovde ne mogu da se složim. Igrač koji odigra jednu odličnu sezonu u EL i nekoliko dobrih u jednom od najjačih prvenstava u Evropi, a Šilb to jeste uradio, sigurno jeste "evropski dokazan". Uzmimo primer malog Bogdanovića iz Partizana. Dečko je odigrao samo jednu sezonu u seniorskoj košarci i već jeste dokazan u evropskim okvirima. Pod tim "dokazan", podrazumeva se da je stekao određen renome u košarkaškim krugovima i da se o njemu "priča".
Chalon je prošle sezone imao skor 3-7 (videćemo hoće li naši "velikani" uspeti da dostignu ovaj skor), osim Makabija u Tel Avivu niko ih nije "razbio", a Šilb je bio glavni igrač ekipe (Tchikamboud i Williams su ipak miljama ispod Šilba po kvalitetu, a nisu ni imali toliko dobru sezonu kao on - primera radi, Tchikamboud je imao jednu katastrofalnu utakmicu u EL prošle sezone, ne sećam se protiv koga, ali znam da je zabeležio indeks -10 (?!?) To se retko viđa) uz impresivnu statistiku od preko 15 poena, 4,5 skoka i 4 ast po utakmici, uz odličan šut iz igre od preko 50%.
Ne sećam se da je neko sa takvom statistikom u najvećem evropskom takmičenju ikada pre zaigrao za Zvezdu.

Pomenuo si i Freeman-a. On je bio sjajan igrač. Čovek koji se odlično snalazio na više pozicija i po toj sposobnosti jeste sličan Šilbu, ali mislim da je klasa ispod njega i nekih drugih stranaca u našoj košarci (Bo, Lazme...)

This Post:
00
235782.520 in reply to 235782.514
Date: 11/13/2013 4:10:10 AM
Overall Posts Rated:
590590
Kolega Markoviću, drago mi je da ste se oglasili
I ja bih voleo da grešim kada je u pitanju Mitrović. Dobra četvorka je stub svake kvalitetne ekipe i jedan takav igrač bi nam bi preko potreban u reprezentaciji nakon što se Novica povredio i za sada nema nagoveštaja kada (i da li) će biti onaj stari. Ipak, ovo što sam do sada video mi ne uliva poverenje. On može da napravi solidnu karijeru, da odigra nekoliko sezona na "velikoj sceni", ali nikako u glavnoj ulozi. Već sam naveo njegove loše strane i to je nešto što će teško ispraviti (osim šuta, koji mora biti mnogo sigurniji i pre svega sa eksplozivnijim izvođenjem). Za sada mi deluje kao nešto čvršća kopija Đekića. A takav neće uspeti.
Ono što me je iznenadilo u tvom postu je poslednja rečenica. Da li zaista misliš da u ABA i Super ligi nema tima koji može da se suprotstavi Zvezdi? Bez obzira na njen progres i napredak? Možda Zvezda ne kraju osvoji titulu (jednu ili obe), ali se dosta pita Partizan. Iako Zvezda ima renomiraniji sastav, dosta iskusnih pojedinaca i čak četiri kvalitetna stranca koji nose igru Zvezde, dosta je prednosti na strani Partizana. Pre svega na klupi - ipak je Dule klasa za Radonjića. Zatim, timska odbrana Partizana. Takođe, šuterski potencijal spoljne linije, koji će povratkom Bertansa za F4 i Super ligu biti na najvišem mogućem nivou (ako ste primetili, za razliku od prošle sezone i Jo je počeo često da šutira za tri - dosta rade sa njim na tom segmentu igre). Naravno, tu je i skok koji je Partizanov zaštitni znak. Tu se spisak ne završava.
Ipak, Zvezda jeste favorit, ima više igrača u rotaciji trenutno, nije bilo problema sa povredama, dosta je uloženo u tim, ali reći "da im se nema ko odupreti" je, u najmanju ruku, pretenciozno. Uostalom, zar vas istorija nije ničemu naučila?!?

This Post:
00
235782.521 in reply to 235782.520
Date: 11/13/2013 7:21:22 AM
Overall Posts Rated:
110110
Pa sta treba da pravi po mecu, 25 poena i 15 skokova, da bi ispunio neku tvoju statistiku... I ti znas da li ce on postati dobar igrac ili ne... Za sada ono sto radi, radi dobro... I porediti njega sa Djekicem, pa to je smesno...

This Post:
00
235782.522 in reply to 235782.521
Date: 11/13/2013 7:25:24 AM
Overall Posts Rated:
590590
Vidim da si vrsni poznavalac košarke, pa ću te u sledećim obraćanjima konsultovati za mišljenje

This Post:
00
235782.524 in reply to 235782.518
Date: 11/13/2013 8:20:17 AM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
267267
Second Team:
Mount Doom
Hvala na objasnjenju iako statisticke podatke znam da izguglam, to ne znaci da ih ti neznas napamet da ne bude zabune...

Samo mi je cudna i dalje parola Makabijevih navijaca iako sam cuo mnoga objasnjenja zeleo bih i tvoju viziju...

Kao prvo, ne znas se pise odvojeno...

Znam da pratis Partizan, pa mi objasni onda, kako nisi ranije video taj isti transparent?
Seti se utakmice, kada je Partizan brejknuo Makabi u borbi za F4, isti taj transparent je bio na tribinama.
Sta ti to govori?
Dalje, naravno da ja ne pamtim sve statisticke podatke, mada ih vecinu znam.Pomno pratim kosarku, a verovatno i oni koji to slabije cine, znaju da, pomenuta dva kluba, zaostaju za Zvezdom u svakom mogucem smislu, osim finansijskom.
Stoga, nije mi jasno tvoje pitanje? Nacin na koji je postavljeno, meni barem izgleda zlonamerno, sto nikako ne prilici nekome ko nosi titulu mod, zar ne?
Koliko sam shvatio, kosarkaski si obrazovan, nisam sa tobom diskutovao na onom skupu, ali mi svakako ne delujes kao neko ko postavlja ovakva pitanja...stoga mi nije jasna tvoja floskula iz prethodnog posta.

This Post:
00
235782.525 in reply to 235782.519
Date: 11/13/2013 8:36:34 AM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
267267
Second Team:
Mount Doom

Silb jeste dobar igrac, ali ne bih rekao Evropski dokazan.Ukoliko obratis paznju na njegovu karijeru, videces da su i ranije dolazili igraci, u Srbiju, sa boljim kosarkaskim CV-ijem.

Ovde ne mogu da se složim. Igrač koji odigra jednu odličnu sezonu u EL i nekoliko dobrih u jednom od najjačih prvenstava u Evropi, a Šilb to jeste uradio, sigurno jeste "evropski dokazan". Uzmimo primer malog Bogdanovića iz Partizana. Dečko je odigrao samo jednu sezonu u seniorskoj košarci i već jeste dokazan u evropskim okvirima. Pod tim "dokazan", podrazumeva se da je stekao određen renome u košarkaškim krugovima i da se o njemu "priča".
Chalon je prošle sezone imao skor 3-7 (videćemo hoće li naši "velikani" uspeti da dostignu ovaj skor), osim Makabija u Tel Avivu niko ih nije "razbio", a Šilb je bio glavni igrač ekipe (Tchikamboud i Williams su ipak miljama ispod Šilba po kvalitetu, a nisu ni imali toliko dobru sezonu kao on - primera radi, Tchikamboud je imao jednu katastrofalnu utakmicu u EL prošle sezone, ne sećam se protiv koga, ali znam da je zabeležio indeks -10 (?!?) To se retko viđa) uz impresivnu statistiku od preko 15 poena, 4,5 skoka i 4 ast po utakmici, uz odličan šut iz igre od preko 50%.
Ne sećam se da je neko sa takvom statistikom u najvećem evropskom takmičenju ikada pre zaigrao za Zvezdu.

Pomenuo si i Freeman-a. On je bio sjajan igrač. Čovek koji se odlično snalazio na više pozicija i po toj sposobnosti jeste sličan Šilbu, ali mislim da je klasa ispod njega i nekih drugih stranaca u našoj košarci (Bo, Lazme...)

Uf bre,druze, kako je Sheldon Williams miljama ispod kvaliteta Silba?
Sheldon je bio 5ti pick prve runde, igrao je na zavidnom nivou u Netsima pre 2 sezone.
Covek je, izmedju ostalog, poznat i po tome sto je ozenjen sa Candace Parker, mozda i najboljom svetskom kosarkasicom.
Bila je prica da je zbog nje, tacnije zbog toga sto je uvek u njenoj senci, ili muz Parkerove, otisao preko bare.
Po meni,Sheldon je bio, mislim na proslu sezonu, u top 5 igraca svoje pozicije u EL,ako ne i najbolji.

Po kuloarima je dovodjen i u vezu sa KK Zvezdom, verovatno novinarske patke, ali se, ipak, obreo u Kini.

Slazem se za Freemana, samo sam naveo tip igraca na koji me podseca Silb.Ne kazem da Silb nije kvalitetan, samo je pitanje kako nije nasao bolji angazman pored tako dobre statistike?
Silb jeste napadacki raznovrstan, ima sve kvaliteta da pokrije pozicije od 1 do 3, podjednako kvalitetno.
Medjutim, problem je u odbrani, a kosarka se igra u 2 smera.
Odbrana 1na1 mu je poprilicno losa, pricam o EL normi.Pretpostavjlam da zbog toga i nije nasao bolji angazman, iako je odlican na strani pomoci, mogu reci da je najbolji korektor, uz Radenovica, u Zvezdi.
Eto, moje neko misljenje, ne mora da znaci da je ispravno

This Post:
00
235782.526 in reply to 235782.520
Date: 11/13/2013 8:53:36 AM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
267267
Second Team:
Mount Doom
Kolega Markoviću, drago mi je da ste se oglasili
I ja bih voleo da grešim kada je u pitanju Mitrović. Dobra četvorka je stub svake kvalitetne ekipe i jedan takav igrač bi nam bi preko potreban u reprezentaciji nakon što se Novica povredio i za sada nema nagoveštaja kada (i da li) će biti onaj stari. Ipak, ovo što sam do sada video mi ne uliva poverenje. On može da napravi solidnu karijeru, da odigra nekoliko sezona na "velikoj sceni", ali nikako u glavnoj ulozi. Već sam naveo njegove loše strane i to je nešto što će teško ispraviti (osim šuta, koji mora biti mnogo sigurniji i pre svega sa eksplozivnijim izvođenjem). Za sada mi deluje kao nešto čvršća kopija Đekića. A takav neće uspeti.
Ono što me je iznenadilo u tvom postu je poslednja rečenica. Da li zaista misliš da u ABA i Super ligi nema tima koji može da se suprotstavi Zvezdi? Bez obzira na njen progres i napredak? Možda Zvezda ne kraju osvoji titulu (jednu ili obe), ali se dosta pita Partizan. Iako Zvezda ima renomiraniji sastav, dosta iskusnih pojedinaca i čak četiri kvalitetna stranca koji nose igru Zvezde, dosta je prednosti na strani Partizana. Pre svega na klupi - ipak je Dule klasa za Radonjića. Zatim, timska odbrana Partizana. Takođe, šuterski potencijal spoljne linije, koji će povratkom Bertansa za F4 i Super ligu biti na najvišem mogućem nivou (ako ste primetili, za razliku od prošle sezone i Jo je počeo često da šutira za tri - dosta rade sa njim na tom segmentu igre). Naravno, tu je i skok koji je Partizanov zaštitni znak. Tu se spisak ne završava.
Ipak, Zvezda jeste favorit, ima više igrača u rotaciji trenutno, nije bilo problema sa povredama, dosta je uloženo u tim, ali reći "da im se nema ko odupreti" je, u najmanju ruku, pretenciozno. Uostalom, zar vas istorija nije ničemu naučila?!?

Tek sad videh ovaj post.Vidim da volis kosarku i da istu pratis, pa da pokusam da ja iznesem svoje misljenje, opet:)

Kao prvo, neumesno je uopste porediti Djekica sa nekim kosarkasem, narocito sa nekim koji je, sa svojih 20godine, dobio poziv od jednog Dude, da bude clan A reprezentacije.
Taj isti Djekic, nakon odlaska iz Partizana, nije uspeo da obezbedi ugovor ni u MZT-u, doveden na probu jos kad nije znalo hoce li Gecevski nastaviti karijeru, te je prosledjen u tamosnji klub KK Strumica...
Luka je, prvenstveno, napadacki orijentisan, tako su ga forsirali u Vrscu.Jednostavno, Radonjiceva koncepcija polazi od odbrane i na istoj se zavrsava, otuda njegova mala minutaza.Doduse, kako vreme prolazi, ista progresivno raste.
Niko,u ovom trenutku, ne moze, sa sigurnoscu, da kaze hoce li on napraviti karijeru, koju su mu mnogi predvideli.
Ja nemam neko posebno misljenje, i uzdrzan sam kad je Luka u pitanju.Vidim da se decko bori, da gine na terenu, to mi je dovoljno.Ukoliko zaista poseduje kvalitet, kad tad ce isti isplivati...

Sto se tice odnosa snage Zvezde i Partizana, ne znam odakle ti da je Zvezda kvalitetnija?
Partizan je zadrzao kostur tima, u odnosu na prethodnu sezonu, svi ti igraci su, sada, godinu dana stariji i iskusniji.Takodje, ne treba zaboraviti Kinsija.Eto, njega sam zaboravio kad je bila rec o Silbu.
Kinsi ima jaci pedigre nego Silb, daleko bogatiju karijeru i, slobodno mogu reci, kvalitetniji je igrac.Mene ovde zanima jedna stvar, odakle Partizanu novac da dovede ovako zvucno pojacanje?Nije tajna da je isti igrac primao 950k prosle sezone...
Sa druge strane Zvezda je dosta promenila tim, okusnica ekipe,Rakocevic, je napustio klub, sto u mnogome menja stvari.
Jeste, Vujosevic je sigurno iskusniji i kvaliteniji trener od Radonjica, samo ja ne bih, ni pod tackom razno, potcenjivao Dejana, niti bih tu davao veliku prednost Partizanu.
Dejan je covek koji zivi za kosarku!Recimo, letos je, dok je bio na odmoru, poveo Zvezdine omladince Ristica,Tejica,Gudurica,Rebica,Djukanovica i Cvorovica u Budvu, gde je individualno radio sa svakim od njih.
Reci mi, koliko bi to trenera danas uradilo?

This Post:
00
235782.527 in reply to 235782.525
Date: 11/13/2013 9:37:24 AM
Overall Posts Rated:
590590
Možda sam malo preterao za Williamsa. Nisu u pitanju milje, ipak pre kilometri
Šalu na stranu, Williams jeste kvalitetan igrač, ali ipak mislim da je Šilb bolji od njega. Imao je Williams odličnu sezonu, ali je prečesto bio potpuno van igre. Šilb je igrao dobro u kontinuitetu. Nesumnjivo da je Williams bolji defanzivno, Šilb ofanzivno. Ipak o Williamsu dosta govori to što je poznatiji po ženi
Ono sa čim se slažem je da Šilbu fali bolja odbrana, tačnije brži rad nogu i slažem da je dobar na strani pomoći.

Što se tiče Luke, nisam ga poredio u igračkom smislu sa Đekićem, već sam napisao "da meni deluje (vizuelno) kao čvršća kopija Đekića". Nemam ni najmanje loše mišljenje o ovom momku, sasvim solidno koristi svoje minute na parketu i nema sumnje da poverenje koje mu ukazuje Radonjić dosta znači. Ipak, nisam prepoznao kod njega kvalitet o kome se toliko govori. Nije jedino relevantno merilo to što je dobio poziv za A reprezentaciju, pogotovo što čak ni u ovako okrnjenom sastavu (a baš je najviše igrača falilo na njegovoj poziciji) nije bio ni blizu prvih 12. Ponavljam, voleo bih da grešim, ali mi njegovi nedostaci ne dozvoljavaju da komentarišem drugačije.

Na kraju, pomenuo si Kinzija i njegov kvalitet u odnosu na Šilba. Nema sumnje da je Kinzi kvalitetom u rangu Šilba, ali su ipak drugačiji tipovi igrača. Kinzi je eksplozivniji, brži, probojniji, dosta dobar u odbrani, ali... Znam da će mi mnogi navijači Partizana zameriti, ali meni se baš i ne dopada što je on u timu. Previše lopti završi u njegovim rukama, a njemu je "povratni pas" mislena imenica. U EL ima samo jednu asistanciju na četiri utakmice, dok otprilike svaki treći napad Partizana završi upravo on. Dakle, ovde poredimo kreativca sa odličnim osećajem za asistenciju i koš (Šilb) i igrača koji je klasičan poenter (Kinzi). Možda je to stvar "košarkaškog" vaspitanja, ali ja sam uvek na strani kreativca.

Što se tiče odnosa snaga Partizana i Zvezde, već sam izneo svoje mišljenje. O trenerima, ipak ne bih. Radonjić mora još dosta toga da prođe i da napravi da bi ušao u iole ravnopravnu trku sa Vujoševićem. Dakle, ne potcenjujem Radonjića, ali ne bih potcenjivao ni Vujoševića da sam na tvom mestu Ljubav i strast prema košarci gajimo i ti i ja, ali smo ipak menadžeri samo na BB-u...

U svakom slučaju, poštujem tvoje mišljenje i uvek rado pristajem na kvalitetnu razmenu košarkaških stavova. Pogotovo kada je argumentovano kao u tvom slučaju. Činjenica je da je tako nešto retkost i da većina počne da "mlati" po oponentu bez ikakvih skrupula. Stoga ti se zahvaljujem na uloženom trudu i razložnoj raspravi.

Last edited by Zvone Kralj at 11/13/2013 9:39:03 AM

Advertisement