BuzzerBeater Forums

BB Srbija > NBA fantazy - liga BB Srbija

NBA fantazy - liga BB Srbija

Set priority
Show messages by
This Post:
00
264194.52 in reply to 264194.51
Date: 4/8/2015 8:08:21 AM
Overall Posts Rated:
590590
Racunajte i na mene!

This Post:
00
264194.54 in reply to 264194.53
Date: 4/8/2015 10:24:34 AM
Overall Posts Rated:
3535
Može može.

This Post:
00
264194.55 in reply to 264194.54
Date: 4/8/2015 11:19:05 AM
Overall Posts Rated:
2828
ja sam za

From: Matya
This Post:
00
264194.56 in reply to 264194.55
Date: 4/8/2015 2:11:24 PM
GGakovo
II.1
Overall Posts Rated:
109109
Liga je kreirana, za početak je potrebno da napravite nalog na sajtu:

http://www.fantasypostseason.com/

Svi koji su se prijavili kad mi pošalju PP da su napravili nalog dobiće podatke kako da pronađu ligu koju sam napravio kako bi mogli da kreiraju tim (ID lige, ime lige i šifru). U slučaju da bude više od 8 prijavljenih timova prednost će imati oni koji su bili redovni na NBA fantaziju (nameštali su postave).

A sad malo o pravilima:
- DRAFT - biće poluautomatski, svako će moći da poslaže listu igrača od najpoželjnijih prema manje poželjnim i dodatnu listu nepoželjnih koji ne mogu da završe nakon drafta u vašem timu. Dakle nije LIVE draft kao na NBA fantaziju jer tu mogućnost imaju vlasnici liga koji su platili (mislim da je 10$). Na draftu će svaki tim dobiti 10 igrača i moće da ih menja koliko hoće dok ne počne prvi meč plejofa (to je kompenzacija za to što nije live draft pa u slučaju da dobije neki tim previše igrača na nekoj poziciji da to malo ispegla). Vreme drafta je podešeno za 17.april pa bi do tad trebalo da svako podesi svoje liste želja, a prvi meč plejofa igra se 19.aprila.
- Sastav tima - kao što sam pomenuo gore svaki tim će imati 10 igrača, ali kao u NBA fantaziju samo 6 svako veče može da vam donese poene pa treba malo paziti na raspored jer će se znati koje utakmice će se igrati kojim danima bar u prvom krugu doigravanja. Igrači su podeljeni u 3 grupe (G - F - C) a pozicije koje vam donose poene svako veče su:
G x2
F x2
C x1
Flex x1
- isto kao Util pozicija na NBA fantaziju može bilo koji igrač na ovu poziciju.
Bench x4 - igrači ostaju na klupi tog dana
- Izmene - biće dozvoljeno 10 izmena tokom celog plejofa, najčešće će se izmene vršiti kad neka serija završi i bude poznato koji NBA tim je eliminisan i samim tim ako imate igrača iz tog tima logično je da ga zamenite jer vam on neće doneti više poena. Ima tu malo i taktike nekad da pokupite FA igrača koji je dobro odigrao ili vam se neko povredio, pa i da budete brži od ostalih da pokupite igrača pre njih.
- Sistem takmičenja - slično kao u NBA fantaziju, samo sad cela postsezona traje 8 nedelja, dakle igra svako sa svakim duele stim da je poslednja nedelja rezervisana za finale 2 najbolje plasirana tima nakon prvih 7 kola.
- Bodovanje
* svaki postignut poen = 2 poena
* skok = 2 poena
* asistencija = 2 poena
* ukradena lopta = 3 poena
* blokada = 3 poena
* izgubljena lopta = -2 poena
* bonus od 10 poena ako vam igrač ima 50 ili više % šut iz igre i to samo ako je uputio ka košu više od 8 šuteva (ovo je mala kompenzacija jer nema negativnih poena za promašen šut, pa da se nagrade igrači koji šutnu 6/8 naspram onih recimo 6/21)
...

This Post:
00
264194.57 in reply to 264194.55
Date: 4/8/2015 2:11:30 PM
GGakovo
II.1
Overall Posts Rated:
109109
...

Evo i par novina:
<> nema trejdova, ima opcija ali mislim da je bolje bez
<> postoje klonovi - šta to znači? Svaki igrač ima svog klona, dakle postoje 2 LeBrona, 2 Hardena... znači 2 ekipe će imati istog igrača, ovo je uvedeno zbog konkurentnosti i što plajof bude dalje odmicao sve će manje igrača biti u ponudi.
<> Waiver - to je pravilo koje će verovatno biti i u NBA fantaziju od naredne sezone, nisam hteo da komplikujem sa njim na prvu loptu ali evo šta je Waiver, onaj ko bude imao lošu sreću da bira poslednji na draftu imaće Waiver broj 1 i to znači da ima prednost u izboru igrača sa FA liste. Evo primer: za nekog FA igrača prijave se 4 tima, a tog igrača nema niko, dakle dobiće ga 2 tima sa najnižim veiver brojem. Kad recimo tim sa weiver brojem 3 dobije nekog igrača sa FA liste a neko je još ga hteo on je iskoristio svoj niski weiver broj i neće imati više broj 3 nego ige na začelje (8) a svi ostali se pomeraju jedno mesto ka vrhu. Sve to izgleda konfuzno ali u tabeli ima posebna kolona za weiver i uvek se može videti.

Dakle kad slažete igrače na listi pogledajte malo kostur doigravanja, probajte da predvidite koji timovi će doći do same završnice, dakle odigraće i više mečeva a stim i veće su šanse da će vam igrač iz tog tima doneti više bodova, ima tu još mali milion sitnica, recimo ja obično izbegavam igrače iz timova od kojih očekujem da počiste protivnika, volim da rizikujem i biram igrače iz gustih serija a tako i više mečeva odigraju, samo to je kocka da ne ispadnu. Nekad i svesno biram igrače od kojih se očekuje da rano njihov tim ispadne kako bi iskoristio izmenu i pokupio nekog zanimljivog sa FA...

This Post:
00
264194.58 in reply to 264194.57
Date: 4/9/2015 6:46:36 AM
OKK Apatin
III.6
Overall Posts Rated:
171171
Hvala na cestitkama ali ovo doigravanje cu da propustim. Druzimo se sledece sezone ponovo i srecno svima!

This Post:
00
264194.59 in reply to 264194.58
Date: 4/14/2015 2:41:07 AM
GGakovo
II.1
Overall Posts Rated:
109109
Sakupili smo se, taman na vreme, jer večeras i sutra se igraju odlučujuće utakmice u NBA i tad će se znati ceo kostur plejofa. U prvoj BB sezoni postseason fantazija učestvuju:
- matya - GGakovo
- ZvoneKralj
- Nemac - nexa88
- Marko Marković - markezZ
- Ivko (World U21 Champion) - Ivko
- Charlottee - Monaah
- Lale
- Nemanjal87

Kako je i 8-mi član pristupio, kopletirao sam listu učesnika i zavrteo bubanj pa je komp izbacio random redosled biranja na draftu. Sve informacije o draftu se nalaze na Draft Information, tu piše datum, vreme, čak i odbrojava svaki sekund, tip drafta i naravno redosled biranja. Evo i redosleda kojim će se birati igrači prve runde:
1. Monaah
2. GGakovo
3. Nemanjal87
4. nexa88
5. Lale
6. Ivko
7. ZvoneKralj
8. markezZ
Kao i na yahoo fantaziju svaka sledeća runda obrnuti redosled (takozvani zmija ili Snake Draft), pa tako Marković koga baš hoće poslednje pozicije na draftu ima poslednji pik prve runde (8), pa prvi pik druge (9), pa ponovo poslednji pik treće runde (24) i tako dalje. Treba napomenuti da svi igrači imaju svog klona pa tako poslednji pik prve runde je kao da biraš 4-ti ne 8-mi, jer max 3 igrača mogu biti pokupljena pre tebe po 2 puta.

Draft je podešen za 17.april u 20h po našem vremenu, ali bar 10min pre toga morate završiti sa vašim listama želja, dakle u 19:50 će liste biti zaključane i neće se moći vršiti promena redosleda.

League Activity Log
ovde se mogu pronaći sve promene koje se dese u ligi, to je kao istorija svih događaja, trenutno pišu samo moja podešavanja pravila lige i kad se ko od vas priključio, ali pisaće svaka FA izmena koja se napravi i što to baš sad pominjem piše kao poslednja promena The commissioner has randomly set the draft order. nema laži nema prevare komp je nasumično izbacio redosled biranja na draftu.

A sad malo o tim listama:
* Pre-Draft Information ovde možete skinuti Excel fajl sa svim igračima ako vam je lakše i preglednije tako, svaka kolona ima mali znak na vrhu, to je filter i tu možete da skratite listu samo na igrače nekog tima ili da brzo pronađete nekog igrača po imenu i prezimenu dole ispod, treba malo vremena da se prilagodite nije baš sve pregledno kao na yahoo ali radi posao. Tu možete videti predviđanje sajta koliko će ko poena doneti, sa koje pozicije se koji igrač najčešće birao u do sad odrađenim draftovima ove sezone. Mala napomena ovde se trenutno nalaze svi timovi i njihovi igrači koji imaju šanse za doigravanje ali neće biti mesta za sve, samo 16 timova će učestvovati u plejofu a ostali će biti obrisani kad izgube šansu, pa je možda najbolje sačekati još dan dva.
* Pre-Draft Information ovo je trenutno najbitnija stranica, ovde su dve liste, ova levo je trenutno ista ko gore pomenuta i nju podešavate tako što kliknete na igrača kome želite da promenite poziciju i vučete do željene pozicije. Ova druga lista desno je trenutno prazna i tu stavljajte igrače koje ne želite da vam komp izabere na draftu, bilo zbog povrede bilo zbog vaše procene da igrači recimo tog tima neće daleko dogurati ili samo vaše subjektivno mišljenje da će on podbaciti u doigravanju. Kako podesiti listu, vođen prethodnim iskustvima to bi trebalo da bude kombinacija igrača koji će daleko da doguraju i par onih koji su zvezde svojih timova ali će brzo da završe takmičenje. Sad se verovatno pitte zašto, pa liga je head2head treba vam više poena od protivnika svake nedelje kako bi ga pobedili i imali šanse za finale, a u tom finalu će igrati samo igrači iz NBA finala. Pa tako ako izaberete samo igrače iz recimo ta 2 tima koji će učestvovati u NBA finalu mogu da vam garantujem da nećete imati dovoljan broj pobeda da budete u finalu lige. Najbolji način je da pokušate da predvidite koji timovi e igrati neizvesne serije u prvoj rundi doigravanja i iz njih pokupite superstarove a kasnije ih zamenite igračima iz timova koji će ići do samog kraja kad oni budu eliminisani.

Last edited by Matya at 4/14/2015 8:08:51 AM

This Post:
00
264194.60 in reply to 264194.59
Date: 4/14/2015 4:06:53 AM
GGakovo
II.1
Overall Posts Rated:
109109
Umalo da zaboravim, morate sačuvati svoje liste, klikom da crveno dugme SAVE ispod liste igrača svaki put kad nešto menjate slično kao kad podešavate drafta listu na BB inače vam ostaje prethodno sačuvana lista.

Pre-Draft Position ne preporučujem da se ovde podešavaju pozicije koje da se biraju u kojoj rundi, u mnogo situacija sam video da im komp izabere lošijeg igrača nego je trenutno pristupačan ali ne pokriva zadatu poziciju. Možda samo podesiti neku od poslednjih pozicija da vam izabere 1 centra ako niste sigurni da će vam zapasti ranije neki od boljih centara.

Svi imaju na raspolaganju 10 izmena tokom cele sezone, nema ograničenja koliko izmena može da se napravi po jednom kolu i nema ograničenja broja izmena nakon drafta pre početka prvog meča pleyofa, kako bi malo uskladili disbalans po broju pozicija ili rasporedu igrača. Kad sam kod rasporeda trebaće dobro paziti posebno u prvih par nedelja, jel recimo od 10 igrača vi imate svih 10 koji igraju istog dana, a onda sutradan nemate nikoga, verovatno ste osuđeni na poraz u toj nedelji ako protivnik ima koliko toliko usklađen raspored ma koliko bolji odabir igrača imali. Recimo nikako više od 4 centra ne bi smeli da imate a ja ne volim ni više od 3, jer svako veče mogu da igraju max 2 (na C i Flex). Što se tiče rasporeda obično kreće 4 meča prvog dana 4 drugog (to je vikend) a onda se smanjuje na 3 ili 2 meča dnevno, ali o tome kad izađe raspored prve runde.

Liga se sastoji iz 8 nedelja, tj 8 duela, samo prvi duel traje 9 dana (prva subota i nedelja i još cela sedmica) a svi ostali traju 7dana (od ponedeljka do nedelje). U dosta slučajeva sam video da oni koji krenu loše porazom u prve 2 nedelje teško izbore duel u finalu, pa je potrebno praviti kompromis i birati par igrača koji će igrati tesnu prvu rundu kako bi imali koga da stavite u drugoj nedelji (tu će odmarati timovi koji počiste protivnike). Recimo prethodne sezone je Miami počistio Charlote sa 4:0 i čekao je da se završi serija Toronto-Brooklyn koja je odlučena tek nakon 7 utakmica, vlasnici sa više igrača Miamija su bili hendikepirani u drugoj nedelji duela jer su im ti igrači doneli krompirić. Treba napraviti kompromis i zato mi se i sviđa ovaj format Head2head pre nego max poena tokom 8 nedelja.

Toliko za sada, nadam se da vas nisam samo dodatno zbunio, napisaću još par stvari kad bude poznat ceo kostur žreba i termini utakmica prve runde!

This Post:
00
264194.61 in reply to 264194.60
Date: 4/16/2015 2:21:23 AM
GGakovo
II.1
Overall Posts Rated:
109109
Završen je regularni deo NBA sezone, poznat je ceo kostur plejofa, aj malo da se igramo i prognoziramo kompletan žreb pre nego igre počnu. Evo ja ću početi sa svojom istina subjektivnom i navijačkom prognozom, juče sam navijao da SA pusti NO i izbaci OKC, ali i da MEM pusti IND kako bi se izbego susret u prvoj rundi 2 ekipe koje najviše gotivim. Očejujem da svi koji prate NBA bace svoju prognozu, da vidimo ko je najbolji poznavalac ili koga će baš da us*re!

ATL 2 4 GS
BKN 4 BKN 3 4 GS 0 NO

WAS 4 WAS 4 2 MEM 4 MEM
TOR 2 WAS 1 2 GS 1 POR

CHI 4 CLE 4 4 LAC 4 LAC
MIL 1 CHI 3 4 LAC 3 SA

BOS 0 CLE 4 1 HOU 2 DAL
CLE 4 4 HOU
CLE LAC
3 4

Last edited by Matya at 4/16/2015 2:38:31 AM

This Post: