BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > NBA

NBA

Set priority
Show messages by
This Post:
00
267847.52 in reply to 267847.51
Date: 3/26/2015 3:12:24 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
608608
Second Team:
Berlin BC
Seveda je sposoben, sam pa bolj čakam na prihodnjo sezono da bomo vidl pravi obraz Dragiča.. če ostane al pa gre kam drugam, treba mu je dat off-season da se uigrajo z ekipo, nism gledu zdele končnice (razn zadnih 10 sekund) ampak če je res kot si reku, da se je zaštriku z birdmanom, je to tudi posledica neuigranosti. Seveda gre it tekme v tekmo bolje, ampak vseeno igra mu ša ni "v krvi" Je pa kar prov da se mu pusti pa magar zgubijo kšno končnico pa da se navadi prevzemat odgovornost, da ne bo Miami skos samo od Wade-a odvisn (kar je verjetno tud bil namen tuki). To sezono prvaki itak ne morjo bit, najbol da čimveč nardijo kar jim bo pomagal prihodno sezono (ko bojo pa res močni ko se vrne Bosh).

This Post:
00
267847.53 in reply to 267847.52
Date: 4/19/2015 5:56:44 AM
Overall Posts Rated:
202202
Tako. Končnica NBA se je začela. Nad rezultati nisem presenečen (ne, niti nad Washingtonovo zmago). Že danes so na vrsti 4 nove tekme (Brooklyn:Atlanta, Cleveland:Boston, Memphis:Portland, Clippers:San Antonio). Zame, kot navijača Spurso, bo najzanimivejši dvoboj, seveda, LAC:SAS. Tekme (tekem) se kar malce bojim, saj Spursi nimajo court advantega, LAC je v naletu (dobra forma), ni Spliiterja... :O Poleg te tekme bo zanimiva še tekma med MEM:POR, kjer pa mislim, da bi mogli zmagati Grizliji.

Kaj menite?

This Post:
11
267847.54 in reply to 267847.53
Date: 4/19/2015 11:07:20 AM
Overall Posts Rated:
116116
LAC:SAS bo epski dvoboj. Spursom so mlade in atletske ekipe pogosto delale težave (recimo OKC, ko je bil Harden še z njimi). Brez Splitterja proti Griffinu in Jordanu bo težka, ampak...Pop vedno neki pogrunta. Zanimivo bo videti, če se Griffinu odpre met iz polrazdalje, katerega je celo sezono toliko vadil.

Za ekipo, katero navijam (Houston) pa bom kar prilepil komentar, ki sem ga objavil na rtvslo...

Gledal tekmo Dallas - Houston, ki ni niti najmanj razočarala. Verjetno tudi zato, ker jo je sodil Joey Crawford, eden najslabših sodnikov zadnjega desetletja. Čudi me, da ima sploh še službo. Zelo malo sodnikov ima tako dvojna merila.

Prva četrtina sanjska za Houston, žal sem jo prespal. V drugi je Dallas ujel priključek in v tretji še konkuriral Houstonu, v zadnji četrtini pa je na sceno stopil Corey Brewer s tremi trojkami v kratkem razmaku, s katerimi je Dallasu razblinil upe o tesni končnici.

To je kratek potek tekme glede na rezultat. Glavni razlog, zakaj se je Dallas lahko večino časa držal tako blizu Houstona, so bili fantomski fauli nad Howardom, ki je večino tekme presedel na klopi in prebil na parketu le 17 minut. Premikanja v bloku je bilo včeraj kar nekaj, vendar so to klicali samo Howardu. Na njemu je tudi Dirk dvakrat zelo lepo flopnil, kar je izkoristil s prostimi meti.

Vsakič, ko je šel Howard na klop, je trpela notranja obramba Houstona, T.Chandler pa je kraljeval pod obema obročema. S Howardom na igrišču je to predvsem obrambno povsem druga ekipa.

Hardna je Dallas večino tekme zelo dobro pokrival. Že do žoge je težko prišel; ko je hotel prodreti, pa sta bila na njemu takoj dva igralca, dostikrat tudi trije. Zato se je bolj osredotočil na podaje ter razigraval soigralce, kar je bila zelo pametna poteza glede na to, da mu met ni šel preveč dobro.
Vseeno je bil agresiven in si nabral toliko prostih metov, kot na drugi strani cela Dallasova ekipa. Treba je priznati, da zna zelo dobro in teatralno izkoriščati svojo moč in tehniko v prodoru. Po drugi stran so ga Dallasovi igralci včasih faulirali, še preden je sploh prišel do dvokoraka, zato da ne bi dobil "And 1" ali pa da preprečijo podajo prostemu igralcu.

Josh Smith je bil poleg odsotnosti Howarda drugi razlog, zakaj se je Dallas lahko sploh približal - njegovi nerezonski meti in izgubljene žoge so parale živce vsem navijačem. Na srečo na koncu njegova igra ni bila usodna, poleg tega pa je kar veliko delo opravil v obrambi.

Parsonsa so verjetno prehitro poslali v ogenj, saj je opazno šepal in imel manj odriva kot sicer. Dirk je poleg flopanja celo na Prigioniju pokazal odlično igro, vendar je imel zelo malo pomoči soigralcev. Še posebej Ellis in Stoudamire ostajata velika dolžnika.

Kljub Hardenovim 24 točkam bi rekel, da so najzaslužnejši za zmago bili Ariza, Brewer in Terry. Ariza je skakal, podajal, zadeval trojke in igral odlično obrambo. Brewer je zadnjo četrtino skoraj sam držal Houston na dovolj veliki razdalji, Terry pa je za svoje trojke izbiral trenutke, ki ne bi mogli biti bolj primerni za Houston oz. boleči za Dallas.

Komaj čakam torkovo tekmo. Harden verjetno ne bo več dobil toliko prostih metov, upam pa, da tudi Howard ne faulov. Ellisu tako slabo ne bo šlo dvakrat zapored in če Rondo obdrži formo iz prve tekme, ko je bil poleg Dirka najboljši Dallasov igralec, bo tekma zelo zelo težka.

From: Mr.X

This Post:
00
267847.55 in reply to 267847.54
Date: 4/25/2015 8:21:41 AM
The Return
SKL
Overall Posts Rated:
6464
Navjiač sicer Lakersov in bom tudi ostal , ampak vse skozi obožujem Spurse , ko jih vsi odpišejo , pride končnica in tam dominirajo.Stavim na ponovitev uspeha iz lanske sezone.Zmago jim lahko prepreči le Memphis , mogoče tudi GSW, ampak ne vrjamem.V finalu pa 90% zmaga ekipa iz zahoda.

From: Fichalada

To: Mr.X
This Post:
00
267847.56 in reply to 267847.55
Date: 4/28/2015 8:20:33 AM
Overall Posts Rated:
122122
E, jaz sem pa letos skoraj prepričan v zmago Warriorsov. Ekipe, ki ima toliko talenta in vseeno igra tako kolektivno košarko nismo videli že zelo zelo dolgo (če kdaj) in zares težko je zaustaviti ekipo ki ima 2 TOP šuterja v Curryu in Thompsonu, 2 slasherja v Iggyu in Barnesu ter pod košem še Boguta in all-around igralca Draya Greena, ki je lahko vselej jeziček na tehtnici s podajami, skoki, ukradenimi, blokadami (vse doda ekipi)... Pa še dolga klop z Barboso, Speightsom, Holidayem,..

This Post:
00
267847.57 in reply to 267847.1
Date: 5/17/2015 2:56:40 PM
Overall Posts Rated:
202202
No, da malo osvezimo forum! Spursi so na zalost izpadli :( In v tej seriji se je vidlo pomankljivost Spursov: nimajo dominatnegan centra... Se Splitter je bil tik pred tem poskodovan... No zdej sm pa za Atlanto in GSW... Skoda za Bullse... Se cez pol ure pa HOU:LAC. Psihicna prednost na strani HOU, vendar dajem vec moznosti LAC.

This Post:
11
267847.58 in reply to 267847.57
Date: 5/31/2015 4:25:48 AM
Overall Posts Rated:
122122
Zdaj ko je najpomembneje pa je ta nitka tiho?!

Kaj pravite, bodo prvaki Warriorsi ali bodo prvaki Warriorsi zanesljivo? :D
V času svojega kratkega življenja še nisem spremljal ekipe, ki bi takšno kvaliteto kot jo imajo bojevniki pospremila s takšno timsko igro in dobrim trenerjem. LeBron letos pomoje res nima šans...

Edit: tipkarski škrat

Last edited by Fichalada at 5/31/2015 4:26:32 AM

This Post:
00
267847.59 in reply to 267847.58
Date: 5/31/2015 4:28:23 AM
Postojna Blue Jackets
SKL
Overall Posts Rated:
131131
Second Team:
Kremenca Modre Jakne
Upam, da ena izmed tvojih opcij

Nevem no, raje Warriorsem kot LeBronu (Y)

This Post:
00
267847.60 in reply to 267847.59
Date: 6/8/2015 11:06:35 AM
Overall Posts Rated:
202202
V finalu (nepričakovano) napeto... se kar bojim nasledno sezono cavsov: 3 močni centri/KC + Tristan Thompson in Iman Shumpert, nato še Irving, Dellavedova in seveda za povrh še LeBron...
Zame pa si je GSW kar skazil sliko (ni mi več simpatičen)... skazila sta mi jo predvsem Curry in Bogut (1. s tistim "gobčnikom", ki ga pokaže usakič, ko je prekinitev, 2. pa z umazano igro)... prisrčni pa so mi Klay, Green in Barnes in še nekateri...
Na LBJ-ja pa sm spremenil pogled... res izvenserijski igralec, iz manj potegne več, MVP v pravem pomenu besede (Mozgovu je takoj ob prihodu ustvarjal prostor za lahko doseganje košev, da si je povišal samozavest, tudi ostale soigralce hvali, npr.: danes Dellavedovo), nekoliko mi gre na živce le pomaganje sodnikov... useeno bom stiskal pesti za GSW, zaradi trenerja in Greena, Barnesa...

P.S.: Kaj menite pa o Dunstonu in zastonjskem nastopanju za Slovenijo? Podpirate, ne podpirate, sovražite...?

This Post:
00
267847.61 in reply to 267847.60
Date: 6/8/2015 3:12:53 PM
Overall Posts Rated:
116116
LeBron za Thompsona lobira za čimvišjo plačo. Cleveland je Thompsonu že tako ponudil za njegove skille zelo zelo dobro pogodbo (mislim, da nekje 12-13M na leto). Glede na to, da njegova igra večinoma sloni na borbenosti in energiji, saj šuta, pregleda nad igro ali centrske tehnike nima, je to zelo zelo dober denar - pa ga je zavrnil.
Kako bodo torej plačali Varejaota, LeBrona, Love-a, Irvinga in Thompsona, mi ni jasno, saj je tudi za Varejaota LeBron zlobiral višjo plačo, kot bi jo dobil na trgu.

Sicer pa jaz pred konferenčnim finalom nisem gledal niti ene tekme GSW-ja, potem pa vseh pet, ker pač navijam za Houston Rockets. In šokiralo me je, kako umazana igralca sta Green in Bogut. Še posebej Green je izpopolnil cukanja za majico, roko ter nelegalne bloke na takšen način, da mu sodniki skoraj vse spregledajo. Ko je Arizo zaustavil (spet) z nepravilnim blokom, se mu je Ariza umaknil, Green je padel na njega in ga povlekel za noge, da ne bi mogel braniti Curryjevo trojko - sodniki pa niso čisto nič dosodili. Čista farsa.

Včeraj so hvalabogu Bogutu piskali nelegalne prijeme na Thompsonu, ko ga je enkrat pod košem vlekel, da ni mogel skočiti za žogo, drugič pa povlekel za roko, da ni mogel pomagati na Curryju, ko je le-ta šel v prodor in zbežal svojemu čuvaju.

Poleg tega, da ima GSW neverjetno srečo s poškodbami nasprotnikov, igrjao tako igro (Bogut in Green), ko ni za nikamor. Zato srčno upam, da zmaga Cleveland, čeprav mi LeBron nikoli ni bil zelo simpatičen.
Danes se je videlo, kaj se zgodi, če Curryja na tesno prime dober obrambni igralec, ki mu ni težko prebijati vse legalne in nelegalne bloke, ki mu jih postavljajo soigralci. Kaj bi šele bilo, če bi Curryja držal Beverly, ki je boljši obrambni igralec od Dellavedove? Beverly bi verjetno dušo pustil na igrišču in Curry bi še vedno dal svojih 20 pik, ampak težko bi prišel v ritem in ne bi recimo metal trojke iz levega kota z boljšim procentom kot proste mete.

This Post:
00
267847.62 in reply to 267847.61
Date: 6/8/2015 5:52:38 PM
Postojna Blue Jackets
SKL
Overall Posts Rated:
131131
Second Team:
Kremenca Modre Jakne
Se dokaj strinjam z napisanim, pa pisem le "dodatek". Meni se zdi tudi Dellavedova v tej kategoriji umazanih igralcev, ta njegova metanja na zogo zo ze sumljiva (vrze se na zogo, nato pa poizkusi s telesom pasti pod noge nasprotnika, tako da mu zvije glezenj/koleno). In na Korverju mu je uspelo, lahko bi slo tudi koleno. Proti GS-ju (se ne spomnim na komu) pa mu na sreco ni. Skupaj z Jamesom tvorita tandem, ki ti da razlog, da navijas za GS.

Advertisement