BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő V.

Kérdés és csevegő V. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: TonyG
This Post:
00
113683.523 in reply to 113683.522
Date: 11/29/2009 9:56:44 AM
Overall Posts Rated:
00
Én úgy gondolom,hogy először is az összes olyan játékost aki ebben a szezonban játszott de már nem,mert kirúgták vagy be botult a menedzser az átadóra kellene rakni ezzel az árak csökkennének,azon kívül szerintem ha már a 2.helyért kapnak kupát vagy minek mondjam szóval meg jelenik alul egy ezüst kupa a támogatós csapatoknál,akkor nem ártana ha ezért fizetnének is és szerintem a 3.helyért is jó lenne ha lenne meccs nyilván ha lenne akkor pénz díjjal kellene jutalmazni őket!Jah és az jó lenne ha mielőtt bevezetnének valamit legalább egy szezonnal az előtt szólnának,hogy ez és ez lesz a következő szezonban,és így nem lenne akkora keveredés és nyilván az árak is valamennyivel kiszámíthatóbb lennének!Vagy ti máshogy gondoljátok?

This Post:
00
113683.524 in reply to 113683.521
Date: 11/29/2009 10:07:17 AM
Overall Posts Rated:
2020
Igen, ez egy tökéletes meglátás az üzemeltetési vetélkedőről. A határozott idejű szerződésekről annyit, hogy igazolásnál ki határozná meg, hogy mennyi időre igazol a játékos? Az eladó? a vevő? de melyik vevő? Mert mi van, ha a legmagasabb árat kínáló vevő pl. 3 évre kötne vele szerződést, a 2. legmagasabbat kínáló meg 5-re? akkor a játékos választ? Ugyan. Tudomásul kell venni, hogy ez egy játék, és vannak korlátok. Az szerintem nem megy, hogy év közben csak úgy gondol egyet a játékos, és eligazol. És mennyit kap akkor érte a korábbi csapata. Azt ki határozza meg? Talán bele lehetne programozni a játékba, hogy igazolásnál már a magasabb fizut kapja, amit most is lehet látni a Buzzerbusteren, de akkor ezt a vevőnek is látni kell, mielőtt leigazolja a játékost. Ha nem vagy képes eltartani egy játékost, akkor akár el is adhatod. Nem kell erőn felül vállalni a játékosok fejlesztését. Lehet, hogy számodra fontos a magyar nemzeti csapat, és ezért tényleg egy játékost edzel folyamatosan, de akkor azt is tudomásul kell venni, hogy a többiek lemaradnak. Ezért nem csupán egy menedzser játék ez, hanem stratégiai is, hogy megtaláld a közbülső utat, ami még jó a nemzeti csapatnak is, de nem visz téged csődbe. Ha pedig azt mondod, hogy számodra a nemzeti csapat érdeke az első, akkor tudomásul kell venni, hogy a bajnokságban nem leszel olyan sikeres, mert 1 jó játékossal már nem lehet bajnokságot nyerni magasabb osztályokban. Vagy legalábbis nehéz. Tudod, valamit valamiért. Nekem is van olyan ismerősöm, aki nem csak egy embert edz, hanem folyamatosan az egész csapatát, előrébb is jár a csapatépítésben, mint én. De ő is mondta, hogy majd pár év távlatából kiderül, hogy melyik taktika válik be, az övé, vagy az enyém, aki egy csapatrész fejlesztésére fordítottam minden figyelmet. Majd meglátjuk.

Az adott országban játszó játékosok arányának emelésére vonatkozó javaslatról egyezik a véleményem egy korábbi véleménnyel. Gondolj bele Andorra helyzetébe. Van 3-5 aktív játékosuk. Ők honnan a csudából igazoljanak jó játékost, ha csak ennyien vannak? Ráadásul saját nemzetbelit??? Nekik aztán abszolút nem lenne esélyük igazolni. Meg ez egy amerikai ötlet, ott sincs semmi meghatározva. Mindent a piac dönt el.

Tudi

From: Precki

This Post:
00
113683.525 in reply to 113683.524
Date: 11/29/2009 10:36:38 AM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Én a határozott idejű szerződést jó ötletnek tartom. És hogy ki döntene? Hát a "játékos" ... erre kell írni egy képletet ... Sőt mindjárt kettőt, mert ugye két verzió lehet: vagy lejárt a játékos szerződése az klubjánál és szabadlistára kerül, vagy kivásárolják a jelenlegi csapatából (utóbbi esetben a kivásárlási árat a jelenlegi klubja határozná meg ugye).
Szabadlistás játékosnál a számára megfelelő ajánlatot a következők alapján választhatná ki pl.:
- ajánlott fizetés nagysága / szerződés időtartama (ezt mindenképp együtt kell kezelni, mivel a fiatal játékosok értéke nő, az idősebbeké csökken folyamatosan)
- ajánlatot tevő csapat helyzete (hol és hányad osztályban játszik)
Kivásárlásnál ezek mellett figyelembe venné a "játékos", hogy az ajánlatot tevő csapat számára előrelépés lenne-e (mondjuk magasabb osztályban játszhatna), majd ha a játékos és az érdeklődő tulaj megegyezett egymással, akkor kapcsolatba léphet egymással a két menedzser és megbeszélhetik, hogy lehet-e szó átigazolásról és ha igen, akkor mennyiért.
Ezek mellett persze lehetne szerződést is hosszabbítani, hogy szabadlistára kerülés ne legyen egy adott játékosnál.

Van olyan játék, ahol ez (nem teljesen így, de hasonlóképpen) működik és szerintem itt is beválna ... Képletet meg lehet írni mindenre, még arra is, hogy a játékosnak legyenek érzései ... :-)

This Post:
00
113683.526 in reply to 113683.525
Date: 11/29/2009 10:49:51 AM
Overall Posts Rated:
9999
Képletet meg lehet írni mindenre, még arra is, hogy a játékosnak legyenek érzései ... :-)

Ha ez ilyen egyszerű lenne....

Az én véleményem az egésszel kapcsolatban csak annyi, hogy a premizálás részben most is jelen van, hisz a feljutó csapatok kapnak pénzt. Ezt lehetne bővíteni.

A másik dolog, hogy ha már el akarunk menni kicsit a nacionalizmus felé (aminek bár semmi értelmét nem látom), akkor azt kéne tenni, mint ahogy más menedzserjátékokban is van, hogy ha egy játékos, nem a saját országában játszik, akkor x%-al magasabb lenne a fizetése. Ennél nagyobb korlát felesleges véleményem szerint.

A határozott idejű szerződések, meg a játékosok döntésének leprogramozása meglátásom szerint olyan bonyolult, erőforrás igényes lenne (erre egy példát tudnék mondani, bár nem túl népszerű a játék, nyilván nem ok nélkül, persze nem a szerződéses dolog miatt), hogy azt a jelenleg infrastruktúrával felesleges lenne bevezetni.

A pénzügyek szerintem így is elég engedékenyek, az hogy nincs stadion fenntartási költség, sokat lendít a dolgon. Egyszerűen fel kell mérni hogy meddig ér a takarónk. Nem kell 15+ játékost tartani, ha nincs pénz, nem kell válogatottat nevelni, ha nincs pénz, stb. Pont ez a lényeg, menedzselni kell a csapatot, úgy hogy az sikeres is legyen és csődbe se menjen. Ha mindig mindenre lenne pénz, akkor nem igazán lenne értelme a játéknak.

Last edited by RTFM-urimate at 11/29/2009 10:55:49 AM

This Post:
00
113683.527 in reply to 113683.526
Date: 11/29/2009 10:57:21 AM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Nem azt mondtam, hogy egyszerű rá képletet alkotni, viszont nem lehetetlen ... Abban viszont igazad van, hogy ez nagyobb erőforrást is igényelne és azt gondolom ez itt a legnagyobb probléma egy hasonló dolog megvalósításánál.
Viszont nem példa nélküli ... van egy basketballzone nevezetű online manager játék és ott is valami hasonló van, legalábbis a játékosok döntenek az ajánlatok alapján. Bár az igaz, hogy az a játék messze nem olyan népszerű, mint a Buzzerbeater, így - egyelőre legalábbis - nincs szükség akkora erőforrásra, mint amilyenre itt szükség lenne ...

From: tudi1948

This Post:
00
113683.528 in reply to 113683.525
Date: 11/29/2009 11:21:48 AM
Overall Posts Rated:
2020
Hát jó, tegyük fel, hogy valaki ki akarja vásárolni tőlem mondjuk Kolozsvárit. Azért őt mondom, mert ő lett a bajnokságom legjobb pont és pattanóátlagú játékosa, az ilyeneket pedig szokták szeretni a sokpénzű játékosok. Szóval, tegyük fel, hogy ki akarja vásárolni. Ír nekem, hogy kivásárolja, engedjem el. Erre én mondok egy 30 millás árat. Szerinted van bárki is, aki ennyiért kivásárolja, vagy sikerült olyan árat mondanom, amennyiért már nem veszik meg. De akár mondhatnék 50 millát is. Rögtön elmenne mindenkinek a kedve attól, hogy kivásárolja. Ha vaaki meg akarja venni egy játékosom, akkor most is írhat, hogy adjam el, ír egy ajánlatot, én pedig eldöntöm, hogy el akarom-e egyáltalán adni az illető játékost, vagy sem, és annyiért, vagy többért. Ha igen, akkor kiteszem a piacra, és megveheti az illető, aki meg akarja venni, vagy más. Ha bevezetik a kivásárlás lehetőségét, akkor azt csakis úgy, hogy ne két csapat közti mutyi legyen a vételár, hanem csakis a piacon keresztül. Mert akkor akár én is kivásárolnám a haver legjobb játékosait bagóért, ő meg nevelne újat nekem. Szóval ez a kivásárlásos dolog sok sebből vérzik. Ha pedig kinézel a piacra, vannak olyan játékosok, akik másodperceken belül járnak le, és nincs időd írogatni fizetést, vételárat, meg szerződési időt, csak rányomsz a licitálok gombra, hogy még megvehesd. És mi van akkor, ha a játékos az alacsonyabb vételárat meghatározó játékos ajánlatát akarja elfogadni. Akkor ki kárpótolja a tulajdonost, hogy nem annyit kapott a játékosért, amennyit ajánlottak érte? Hanem kevesebbet? Ráadásul ötleteddel megint csak a magasabb osztályban lévő csapatokat támogatnád, mert azt írtad, hogy nagyjából egyforma ajánlat esetén azt fogadja el, amelyik magasabb osztály. De szerintem egy II. osztályú bajnokság 16. helyezett csapata egyáltalán nem biztos, hogy jobb ajánlat, mint egy III. osztály, 22-0 mutatóval rendelkező csapaté. Azt hogyan határozod meg, hogy akkor most melyik is a jobb ajánlat? Mert mondjuk egy II/14. és egy III/3. csapat esetében még nehezebb megmondani, melyik az előrelépés. mert bent is maradhat a II. osztályú csapat, és fel is juthat a III. osztályú, de ki is eshet, és nem is juthat fel. Ráadásul mi van, a nem egy országból származó ajánlatokkal. Példámnál maradva egy Andorra I. osztály előrelépés lenne-e egy játékosnak, vagy mondjuk egy magyar II. osztály jobb? Szerintem a II. osztály azért jobb. És most mondhatod, hogy mindenkinél vannak világranglistás helyezések, de azért szerintem az nem teljesen megbízható. És a való életben is vannak olyan játékosok, akik a gyengébb csapatok ajánlatát fogadják el, mert nem akarnak kispadon ücsörögni, hanem állandó játéklehetőséget akarnak. Szerintem a határozatlan idejű szerződések ellen megfelelő, hogy az edzett játékosok fizetése folyamatosan nő. Aki tényleg komolyan gondolja a menedzserkedést, az most is adja-veszi a játékosokat. Szerintem nem kell ezzel a szerződéses dologgal túlbonyolítani a játékot, mert már így is van egy csomó olyan játékos, aki a boyolultsága miatt nem játszik tovább. A szervezőknek pedig szerintem az a célja, hogy még többen legyünk, nem pedig az, hogy egy esetleges bonyolítással még kevesebben.

This Post:
00
113683.529 in reply to 113683.523
Date: 11/29/2009 11:26:09 AM
Overall Posts Rated:
2020
Én úgy látom, hogy ami a játék kiszámíthatóságát illeti, azzal nincs baj. A programozók eddig is mindig csak olyan lépést vezettek be azonnal, ami a játékosok nagy többségének segítséget jelentett. Lásd, TV-s bevételek azonnali emelése, Hirdetési bevételek azonnali emelése. Azokat pedig, amik kevésbé népszerűek voltak, azokra hagytak felkészülési időt. Lásd. pl. a csarnokok kihasználásának korlátozását, és a helyek visszabontását.

This Post:
00
113683.530 in reply to 113683.525
Date: 11/29/2009 11:38:34 AM
Overall Posts Rated:
2020
A határozott idejű szerződések esetében felvetődik bennem egy másik kérdés is. Nevezetesen, hogy minek edzek játékosokat, ha mondjuk 3 év múltán harcolnom kell azért, hogy megtarthassam. Most másnak edzek játékost, mert azért annyira nem fejlődnek gyorsan a játékosok, hogy megérje fejleszteni őket, majd 3-4-5 év múltán szabadon igazolhatóvá váljék. Ha valaki fel akar építeni egy csapatot, akkor az nem fog menni 3-4-5 év alatt. Mert én csak a centereimet nevelem már 3,5 éve. Ha most azt mondanák nekem, hogy nesze egy nagy fityisz értük, vedd meg őket újra, hát biztos lehetsz benne, hogy még aznap törölném a játék linkjét a könyvjelzők közül. A fejemben van egy terv, ahogy a játékosokat fejleszteni akarom, és ez nem 3-5 évre szól. A kezdetek óta eltelt annyi idő, hogy végre elmondhatom, hogy vannak megfelelő képességű centereim. Így is elég gondban leszek jövőre hogy miből fogom a fizetésüket fedezni, lehet, hogy el kell adnom az egyiküket. Pedig nem járt le a szerződése, csak nem tudom tovább fizetni. De legalább fogok érte pénzt kapni. Ha viszont ingyen igazolhatóvá válik, akkor egy buznyákot nem látok belőle, és ezzel azért kicsit felborítanák a pénzügyi helyzetemet. És ki venne olyan játékost, akinek mondjuk 2 hét múlva lejár a szerződése? Megvárnák, hogy szabad ügynök legyen, és majd úgy megveszik. Ez megint csak az edzés ellen szól. Tudom, a való életben is határozott idejű a játékosok szerződése, de könyörgöm, a való életben hol fordul az elő, hogy 1,5 év alatt egy játékos technikája, mondjuk 2-ről felmegy 13-ra? Márpedig ez a játékban simán előfordulhat. Szóval, szép dolog a való élethez hasonlítani a dolgokat, de ez akkor sem a való élet.

This Post:
00
113683.531 in reply to 113683.530
Date: 11/29/2009 3:50:02 PM
Overall Posts Rated:
00
A Rájátszásbeli normálnál ugye fejlődik a csapatszellem?
köszi

From: magpie
This Post:
00
113683.532 in reply to 113683.531
Date: 11/29/2009 3:53:36 PM
Overall Posts Rated:
00
Sziasztok

Nekem megint kis help kellene kövi meccsre hogy a csapatom és az ellenfél függvényében hogy nyerhetném meg,
Köszi ha valaki tud segíteni

This Post:
00
113683.533 in reply to 113683.531
Date: 11/29/2009 3:53:57 PM
Overall Posts Rated:
9999
TS szempontjából olyan mintha lazáznál, teljesítmény szempontjából pedig mintha normállal mennél.

Advertisement