Hát jó, tegyük fel, hogy valaki ki akarja vásárolni tőlem mondjuk Kolozsvárit. Azért őt mondom, mert ő lett a bajnokságom legjobb pont és pattanóátlagú játékosa, az ilyeneket pedig szokták szeretni a sokpénzű játékosok. Szóval, tegyük fel, hogy ki akarja vásárolni. Ír nekem, hogy kivásárolja, engedjem el. Erre én mondok egy 30 millás árat. Szerinted van bárki is, aki ennyiért kivásárolja, vagy sikerült olyan árat mondanom, amennyiért már nem veszik meg. De akár mondhatnék 50 millát is. Rögtön elmenne mindenkinek a kedve attól, hogy kivásárolja. Ha vaaki meg akarja venni egy játékosom, akkor most is írhat, hogy adjam el, ír egy ajánlatot, én pedig eldöntöm, hogy el akarom-e egyáltalán adni az illető játékost, vagy sem, és annyiért, vagy többért. Ha igen, akkor kiteszem a piacra, és megveheti az illető, aki meg akarja venni, vagy más. Ha bevezetik a kivásárlás lehetőségét, akkor azt csakis úgy, hogy ne két csapat közti mutyi legyen a vételár, hanem csakis a piacon keresztül. Mert akkor akár én is kivásárolnám a haver legjobb játékosait bagóért, ő meg nevelne újat nekem. Szóval ez a kivásárlásos dolog sok sebből vérzik. Ha pedig kinézel a piacra, vannak olyan játékosok, akik másodperceken belül járnak le, és nincs időd írogatni fizetést, vételárat, meg szerződési időt, csak rányomsz a licitálok gombra, hogy még megvehesd. És mi van akkor, ha a játékos az alacsonyabb vételárat meghatározó játékos ajánlatát akarja elfogadni. Akkor ki kárpótolja a tulajdonost, hogy nem annyit kapott a játékosért, amennyit ajánlottak érte? Hanem kevesebbet? Ráadásul ötleteddel megint csak a magasabb osztályban lévő csapatokat támogatnád, mert azt írtad, hogy nagyjából egyforma ajánlat esetén azt fogadja el, amelyik magasabb osztály. De szerintem egy II. osztályú bajnokság 16. helyezett csapata egyáltalán nem biztos, hogy jobb ajánlat, mint egy III. osztály, 22-0 mutatóval rendelkező csapaté. Azt hogyan határozod meg, hogy akkor most melyik is a jobb ajánlat? Mert mondjuk egy II/14. és egy III/3. csapat esetében még nehezebb megmondani, melyik az előrelépés. mert bent is maradhat a II. osztályú csapat, és fel is juthat a III. osztályú, de ki is eshet, és nem is juthat fel. Ráadásul mi van, a nem egy országból származó ajánlatokkal. Példámnál maradva egy Andorra I. osztály előrelépés lenne-e egy játékosnak, vagy mondjuk egy magyar II. osztály jobb? Szerintem a II. osztály azért jobb. És most mondhatod, hogy mindenkinél vannak világranglistás helyezések, de azért szerintem az nem teljesen megbízható. És a való életben is vannak olyan játékosok, akik a gyengébb csapatok ajánlatát fogadják el, mert nem akarnak kispadon ücsörögni, hanem állandó játéklehetőséget akarnak. Szerintem a határozatlan idejű szerződések ellen megfelelő, hogy az edzett játékosok fizetése folyamatosan nő. Aki tényleg komolyan gondolja a menedzserkedést, az most is adja-veszi a játékosokat. Szerintem nem kell ezzel a szerződéses dologgal túlbonyolítani a játékot, mert már így is van egy csomó olyan játékos, aki a boyolultsága miatt nem játszik tovább. A szervezőknek pedig szerintem az a célja, hogy még többen legyünk, nem pedig az, hogy egy esetleges bonyolítással még kevesebben.