Azért ez sem egészen így van, én a saját családomból is tudok ellenpéldákat hozni.
Nyilván pedagógus és pedagógus között is van különbség, nővérem pl óvónő, szerintem ne hasonlítsuk össze a fizetését egy egyetemi adjunktuséval. Ami igaz, az igaz, emelkedett a fizetése a tíz évvel ezelőttihez képest, de azért nem mondható kiugróan jónak. És igen, igaz hogy vagy délelőttös, vagy délutános, tehát nem a hagyományos "nyolctól fél ötig" munkaidőben dolgozik, de hidd el, 30 kisgyerekkel még hat óra is megterhelő. Én voltam bent nála párszor munkaidőben, hát mit mondjak, 20 perc után úgy voltam, hogy most vagy kimegyek, vagy azonnal kapok egy xanaxot, vagy agyoncsapok valakit. És a nyári szünet sem úgy telik ám, hogy nyaralgat három hónapig, mennek be ügyelni azokra a gyerekekre, akikkel nem tudnak mit kezdeni a szüleik, plusz festenek, meszelnek, ők rakják fel a szúnyoghálót, stb, ugyanis nincs rá pénz, ha ők nem csinálják, akkor úgy marad és szétrohad az óvoda. Ráadásul neki nem is az fáj, hogy kevés a fizetés, vagy megterhelő a munka, hanem az, hogy 8 évig tanult és évente továbbképzésre járt, hogy mások gyerekeit nevelhesse, más meg kipotyogtat 6-8 gyereket és papír nélkül úgy neveli őket, ahogy akarja és még a szülőnek áll feljebb, ha a pedagógus szól, hogy ugyan már tessék elvinni a gyereket logopédushoz, vagy orvoshoz, vagy csak szimplán fürdessék meg reggelente.
Ami a rendőröket illeti: édesapám katona volt, majd rendőr, utána kormányőr, onnan szerelt le korkedvezménnyel '98-ban, 55 évesen. 45ezer volt a nyugdíja évekig a korkedvezmény miatt, hozzáteszem, én ugyanakkor 19 évesen kerestem 130ezret vendéglátóiparban, kezdőként. Igaz, idén már 170ezer volt a nyugdíja, ami nem tudom, van-e az átlagbér másfélszerese, de szerintem nincs. Te nyilván a tisztekről írsz, mondjuk őrnagytól felfelé, azok nyilván nagyobb nyugdíjjal szerelnek le, de a rendőrségen sem csupa örnagy és ezredes rohangál. Kérdezz meg egy korkedvezménnyel leszerelt örmestert, zászlóst, hogy mennyi a nyugdíja, szerintem meg fogsz lepődni.
Don't feed the troll