Dnes nás čeká Estonsko, sestava je následující:
PG - Žáček/Lindner/Žalud
SG - Šimák/Uhrovic/Žalud
SF - Vozka/Večeřa/Žalud
PF - Holub/Slezáček/Banobre
C - Kubeš/Hána/Banobre
Budeme hrát Princeton a 3-2 zonu. Tu jsem zvolil proto, že se mi zdá v poslední době účinná proti vnějším a neutrálním útokům a příliš od soupeře nečekám podkošový útok, tak snad tím nepřekvapí.
Ze 14 členné soupisky zůstali mimo nominaci Portavales, který se teprve po propadu formu zvedá a Sedlár, na kterého zbyl černý Petr mezi 6 vysokými hráči.
Co se týče hráčů mimo soupisku, tak ve formě 9 jsou Kalcík, Daniš i veterán Přenosil (ten má navíc vysokou 9 dle DMI). Právě u Přenosila jsem nejvíce váhal, jestli ho nepovolat a nepostavit dokonce jako 1.SF a ostatní hráče trochu přeskupit.
Nakonec jsem se odhodlal k variantě bez Přenosila. Zbývá nám minimálně 5 zápasů a 4 volná místa na soupisce. Největšími adepty na ně jsou kromě Přenosila právě zmínění Kalcík s Danišem, Zlatohlávek, pod košem pak Lorenc, Volf, Bogác, ale pod košem budou mít dost těžký úkol vklínit se mezi tu současnou šestici, i když samozřejmě stačí, aby se sešlo v jednom týdnu, aby pak 2-3 hráči měli problém s formou nebo zraněním. A možná pár dalších hráčů má ještě tuhle sezonu šanci, ale je ta naděje o trochu menší, může růst, pokud bychom se dostali do playoff a zápasů se hrálo více, protože jde vesměs o inzentivně trénované hráče.