BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > A Milli Takım / NT

A Milli Takım / NT (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
33
291940.525 in reply to 291940.517
Date: 11/2/2020 6:11:22 PM
KskAltyapı
TBL
Overall Posts Rated:
106106
Oyuna telefondan giriyorum ve ilk kez uzun yazacağım, yazım yanlışlarım çok olursa kusura bakmayın.

Hocam geçmiş olsun öncelikle. Umarım hatalarından ders çıkartırsın ve mevcut olanın yanında, alternatif bir kadro yapılanmasına girersin.

Bence sezon içi taktiksel olarak en büyük handikapın, önlem alınabilecek tek bir sistemle yola devam etmen oldu. Bence ilk 4 haftadaki rakiplerin kolay oluşu rehavete neden oldu.

Bunlardan da önemlisi, en başa dönersek eğer; bir mt seçimi gerçekleşti. İranlı bir rakip geldi. Adamı topluca aday olduğuna bin pişman ettik. Öyle bir raddeye geldi ki iş, MT sayfasında BBEİ atışmasına döndü olay. Keşke BBEİ'de gösterdiğin taktiksel ters köşeyi MTde de gösterebilseydin.

Dünkü maçtan sonra İspanyol hocaya Türk hocaların yetersizliğinden dert yanmanı da anlayamadım. Mt kadrosundaki oyuncuların ℅20sinden fazlası senin takımında zaten. Kendine mi laf söyledin tüm Türk kullanıcılara mı anlayamadım açıkçası.

Rusya maçındaki etik dışı yazışmalar ve sonrasındaki yapılanlar yazıldı zaten, o yüzden o konuya girmiyorum.

Macaristan son 3 maçına çz çekmiş. Onlardan herhangi birine normal çıksa belki de biz 2.tura çıkacaktık, onlar elenecekti. Onda da adamlar üst tura çıktı diye neredeyse suçlu ilan edeceksin. Biz 10 istekliliği hazırlık maçında kullanacakken, onlar 1 isteklilikle üst tur mücadelesi verecekler. Hangisi daha iyi?

İyi oyunlar.

This Post:
00
291940.526 in reply to 291940.525
Date: 11/2/2020 7:31:38 PM
Afyon Bld Gençlik
TBL
Overall Posts Rated:
7171
Second Team:
BC Ferref
Koç bana kıyasla yaklaşık 40 sezon daha tecrübelisin ancak bana kalırsa milli takımda kendi oyuncularını oynatma hususunda duygusal davranıyorsun ve 3-2 alan bloklu uzun konusunda fazla takıntılısın ayrıca bu kadar istekliliği düşük bir Macaristan’ı yenememek olmadı yakışmadı bize. Ancak başarısızlıktan senin kadar ben dahil diğer aktif koçların da ders çıkarması lazım çünkü piyasaya bakınca Türk oyuncuların 18-19lu yaşlarda başka ülke takımlarına gittiğini ve orada geliştirilmediklerini de çok gördüm. Çoğumuzun hala drafta bakışı edo ya da efsane potlu oyuncu bulup 1 milyon civarına elden çıkarmak yönünde . Öncelikle bu mentaliteden uzaklaşmak gerekiyor sanırsam . Herkese iyi oyunlar .

This Post:
00
291940.528 in reply to 291940.527
Date: 11/3/2020 9:32:03 AM
Overall Posts Rated:
13351335
Ne açıklamama yapmamı bekliyorsun? Son maçta 2 istekliliği olan adamın çz'sine yenilme şansımı %1 olarak gördüğüm için rahat ol çıktım. Şu son maçı yenseydik, gelmiş geçmiş en iyi performanslarından biri olacaktı Türkiye'nin. İspanya'nın olduğu gruptan 1. olarak çıkacaktık. Taktiksel kararlarımla çok önemli iki maç kazanmışım. O maçlardan sonra kim iyi bir yorum yaptı? İspanya gibi Dünya devine yenildikten sonra kaç tane kötü yorum ve aşağılama mesajı geldi? Hepiniz nankör köpeklersiniz. Oynadığım 40 sezonun her sezonunda Türk milli takımına oyuncu yetiştirmişim, antrenman vermediğim bir sezon olmamış. Ütopya'da 140-150 TSP kaç tane oyuncu yetiştirmişim. Benim gibi, hatta benim yetiştirdiğim Türk milli oyuncuların beşte birini yetiştiren yok 51 sezonluk oyunda. Kim bana bir teşekkür etmiş? Duygusal davranıyormuşum, Mert'i oynatıyormuşum. Koskoca ülkede 25-35 yaş aralığında takıma girebilecek içeriden oynayabilecek uzun sayısı 2-3. Rotasyonumuz yok. Üç tane ise bloklu uzun var. Koskoca ülkeden 10 sezonluk draftlardan efsane bir uzun alıp yetiştiren kişi yok, bu yüzden uzunumuz yok. Bu yüzden her hafta 9 formda olan, 140 TSP Mert oynuyor. Ben seçilince gelmedi o takıma. 25 yaşında da takımdaydı ve maçlarda oynadı. Oynamayı da hak ediyor. İçeriden oynayabilmemiz için dışları 3-4 olan 110 TSP'li çöp uzunları kadromuza almam lazım(Cihan da bunu önerdi, ben dışları kötü olan uzunlarla oynamak istemedim) 143 TSP'li Amir oynamamış, neden? Ribauntu 13. Takımın zaten ribaunt sorunu var, uzun yok. Amir'in oynadığı maçlardaki istatistiklerine bak. Uş-iş'si yüksek olmasına rağmen skora pek destek vermemiş, onun yanında çok faul yapıp, hiç ribaunt almamış. Takımdaki rotasyon eksiğinden dolayı 35 yaşa kadar herkese son bir kez daha baktım. Bu adamların hepsinin özellikleri veri tabanında var zaten. Senin oyuncularının özelliklerini öğrenmek istesem zaten orada var, neden tekrar kadroya alayım. Sanki o kadar iyi kadrosu var, bana rakip de; onun oyuncularının özelliklerini bilmesem yenemeyeceğim onu. Buna ihtiyacım var. Önümüzdeki sezon Türk milli takımı gerçekte hak ettiği sonuçları alacak. Bundan sonra da bir tane Türk oyuncu yetiştirmeyeceğim. 10 sezon sonra Türk milli takımının bulunduğu konumu görmek için sabırsızlanıyorum. Türk forumlarını da favorilerimden çıkardım. Başka bir ülkeninkini ekleyip, onlara oyuncu yetiştireceğim büyük ihtimal.

Bye, bitches!

This Post:
66
291940.529 in reply to 291940.528
Date: 11/3/2020 9:50:52 AM
Green Knockers
II.2
Overall Posts Rated:
8888
Öncelikle selamlar,
Seçim zamanı hepimiz seni destekledik ve oyumuzu ona göre verdik. Tavrının bu şekilde olduğunu bilseydik vermeden önce ikinci kez düşünürdük. Oyun bu kazanmak da var kaybetmek de. Kazandığında tebrik ederiz kaybettiğinde de eleştiriler olur bu gayet normal. Ekeştirileri kaldıramayacak bir insanan en başta bu göreve aday olmamalıydın. Oyun bilgin iyidir taktik görüşün iyidir orası ayrı konu ancak bu görevde bulunup da milli takımı başarısını isteyen insanlara ‘hepiniz nankör köpeklersiniz’ diye hitap ediyorsan çoktan zamanın dolmuş demektir. Aziz Yıldırım mı sandın kendini bu ne çirkin bir söylemdir. Sorumluluğunu al çıkıp özür dile sonra insanların takdirine bırak gerisini.

This Post:
55
291940.530 in reply to 291940.528
Date: 11/3/2020 10:00:06 AM
KskAltyapı
TBL
Overall Posts Rated:
106106
'Nankör köpekler, Sürtükler'

Bu ülkedeki temel sorunun özeti gibisin. Gücü ve desteği arkasına alan kim olursa karşısındaki aşağılamakta sorun görmüyor. Bence ciddi psikolojik sorunların var. Umarım en kısa sürede tedavi olup iyileşirsin. Geçmiş olsun.

From: poze06

This Post:
33
291940.532 in reply to 291940.528
Date: 11/3/2020 10:21:10 AM
Overall Posts Rated:
5454
Çoluk çocuğa milli takım emanet eden nankör köpekler şimdi kara kara düşünüyordur :) O değil İran'lı kardeşimi de küstürdünüz. Başarılı olur olamaz orasını bilmem de, gelip burada bize küfür etmezdi en azından. Ya da etse bile Farsça falan ederdi anlamazdık bu kadar dokunmazdı :)

This Post:
55
291940.533 in reply to 291940.528
Date: 11/3/2020 10:26:11 AM
Afyon Bld Gençlik
TBL
Overall Posts Rated:
7171
Second Team:
BC Ferref
Banlatalım arkadaş bildiğin hakaret ediyor ki dün destek mesajı vermeme rağmen . Terbiyesiz adamların oyunu değildir bu oyun efendi

This Post:
00
291940.534 in reply to 291940.533
Date: 11/3/2020 10:43:39 AM
Afyon Bld Gençlik
TBL
Overall Posts Rated:
7171
Second Team:
BC Ferref
Şu arkadaşı önce milli takımdan attıralım ifrit oluyorum böyle tiplere !

From: 19bjk03
This Post:
11
291940.535 in reply to 291940.534
Date: 11/3/2020 11:34:55 AM
BES!KTAS
II.3
Overall Posts Rated:
101101
Bilmiyorum hocam bence milli takımın geriye kalan maçlarında ümit vaat eden 20-25 yaş arası oyuncuların oynatılması oyuncuların tecrübe kazanması açısından önemli olabilir.Dikkatimi çeken konu şudur ki tecrübesi yüksek olan oyuncular genellikle az kullanıcısı olan ülkelerin mili oyuncuları oluyorlar.
Çapalı hocamızın üslubu pek hoş değil ancak milli takımın başında o var ve seçimle geldi. Bence seçiminize saygı duymalı ve sonraki seçime kadar beklemelisiniz.
Milli takıma oyuncu yetiştirme konusuna gelince bu konuda Çapalı hocamıza katılıyorum. İçinde benim de olduğum büyük bir Türk kullanıcı kitlesi tarafından oyuncu yetiştirme konusuna önem verilmiyor veya oyuncu yetiştirme aktivitesi başarılamıyor. Ve bence bu konu üzerinde tartışma yapmak için bir forum açabiliriz veya bu sorunu görmezden gelebiliriz.

Advertisement