BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Kosarka, analiza, taktika i diskusija

Kosarka, analiza, taktika i diskusija (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
235782.526 in reply to 235782.520
Date: 11/13/2013 8:53:36 AM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
267267
Second Team:
Mount Doom
Kolega Markoviću, drago mi je da ste se oglasili
I ja bih voleo da grešim kada je u pitanju Mitrović. Dobra četvorka je stub svake kvalitetne ekipe i jedan takav igrač bi nam bi preko potreban u reprezentaciji nakon što se Novica povredio i za sada nema nagoveštaja kada (i da li) će biti onaj stari. Ipak, ovo što sam do sada video mi ne uliva poverenje. On može da napravi solidnu karijeru, da odigra nekoliko sezona na "velikoj sceni", ali nikako u glavnoj ulozi. Već sam naveo njegove loše strane i to je nešto što će teško ispraviti (osim šuta, koji mora biti mnogo sigurniji i pre svega sa eksplozivnijim izvođenjem). Za sada mi deluje kao nešto čvršća kopija Đekića. A takav neće uspeti.
Ono što me je iznenadilo u tvom postu je poslednja rečenica. Da li zaista misliš da u ABA i Super ligi nema tima koji može da se suprotstavi Zvezdi? Bez obzira na njen progres i napredak? Možda Zvezda ne kraju osvoji titulu (jednu ili obe), ali se dosta pita Partizan. Iako Zvezda ima renomiraniji sastav, dosta iskusnih pojedinaca i čak četiri kvalitetna stranca koji nose igru Zvezde, dosta je prednosti na strani Partizana. Pre svega na klupi - ipak je Dule klasa za Radonjića. Zatim, timska odbrana Partizana. Takođe, šuterski potencijal spoljne linije, koji će povratkom Bertansa za F4 i Super ligu biti na najvišem mogućem nivou (ako ste primetili, za razliku od prošle sezone i Jo je počeo često da šutira za tri - dosta rade sa njim na tom segmentu igre). Naravno, tu je i skok koji je Partizanov zaštitni znak. Tu se spisak ne završava.
Ipak, Zvezda jeste favorit, ima više igrača u rotaciji trenutno, nije bilo problema sa povredama, dosta je uloženo u tim, ali reći "da im se nema ko odupreti" je, u najmanju ruku, pretenciozno. Uostalom, zar vas istorija nije ničemu naučila?!?

Tek sad videh ovaj post.Vidim da volis kosarku i da istu pratis, pa da pokusam da ja iznesem svoje misljenje, opet:)

Kao prvo, neumesno je uopste porediti Djekica sa nekim kosarkasem, narocito sa nekim koji je, sa svojih 20godine, dobio poziv od jednog Dude, da bude clan A reprezentacije.
Taj isti Djekic, nakon odlaska iz Partizana, nije uspeo da obezbedi ugovor ni u MZT-u, doveden na probu jos kad nije znalo hoce li Gecevski nastaviti karijeru, te je prosledjen u tamosnji klub KK Strumica...
Luka je, prvenstveno, napadacki orijentisan, tako su ga forsirali u Vrscu.Jednostavno, Radonjiceva koncepcija polazi od odbrane i na istoj se zavrsava, otuda njegova mala minutaza.Doduse, kako vreme prolazi, ista progresivno raste.
Niko,u ovom trenutku, ne moze, sa sigurnoscu, da kaze hoce li on napraviti karijeru, koju su mu mnogi predvideli.
Ja nemam neko posebno misljenje, i uzdrzan sam kad je Luka u pitanju.Vidim da se decko bori, da gine na terenu, to mi je dovoljno.Ukoliko zaista poseduje kvalitet, kad tad ce isti isplivati...

Sto se tice odnosa snage Zvezde i Partizana, ne znam odakle ti da je Zvezda kvalitetnija?
Partizan je zadrzao kostur tima, u odnosu na prethodnu sezonu, svi ti igraci su, sada, godinu dana stariji i iskusniji.Takodje, ne treba zaboraviti Kinsija.Eto, njega sam zaboravio kad je bila rec o Silbu.
Kinsi ima jaci pedigre nego Silb, daleko bogatiju karijeru i, slobodno mogu reci, kvalitetniji je igrac.Mene ovde zanima jedna stvar, odakle Partizanu novac da dovede ovako zvucno pojacanje?Nije tajna da je isti igrac primao 950k prosle sezone...
Sa druge strane Zvezda je dosta promenila tim, okusnica ekipe,Rakocevic, je napustio klub, sto u mnogome menja stvari.
Jeste, Vujosevic je sigurno iskusniji i kvaliteniji trener od Radonjica, samo ja ne bih, ni pod tackom razno, potcenjivao Dejana, niti bih tu davao veliku prednost Partizanu.
Dejan je covek koji zivi za kosarku!Recimo, letos je, dok je bio na odmoru, poveo Zvezdine omladince Ristica,Tejica,Gudurica,Rebica,Djukanovica i Cvorovica u Budvu, gde je individualno radio sa svakim od njih.
Reci mi, koliko bi to trenera danas uradilo?

This Post:
00
235782.527 in reply to 235782.525
Date: 11/13/2013 9:37:24 AM
Overall Posts Rated:
590590
Možda sam malo preterao za Williamsa. Nisu u pitanju milje, ipak pre kilometri
Šalu na stranu, Williams jeste kvalitetan igrač, ali ipak mislim da je Šilb bolji od njega. Imao je Williams odličnu sezonu, ali je prečesto bio potpuno van igre. Šilb je igrao dobro u kontinuitetu. Nesumnjivo da je Williams bolji defanzivno, Šilb ofanzivno. Ipak o Williamsu dosta govori to što je poznatiji po ženi
Ono sa čim se slažem je da Šilbu fali bolja odbrana, tačnije brži rad nogu i slažem da je dobar na strani pomoći.

Što se tiče Luke, nisam ga poredio u igračkom smislu sa Đekićem, već sam napisao "da meni deluje (vizuelno) kao čvršća kopija Đekića". Nemam ni najmanje loše mišljenje o ovom momku, sasvim solidno koristi svoje minute na parketu i nema sumnje da poverenje koje mu ukazuje Radonjić dosta znači. Ipak, nisam prepoznao kod njega kvalitet o kome se toliko govori. Nije jedino relevantno merilo to što je dobio poziv za A reprezentaciju, pogotovo što čak ni u ovako okrnjenom sastavu (a baš je najviše igrača falilo na njegovoj poziciji) nije bio ni blizu prvih 12. Ponavljam, voleo bih da grešim, ali mi njegovi nedostaci ne dozvoljavaju da komentarišem drugačije.

Na kraju, pomenuo si Kinzija i njegov kvalitet u odnosu na Šilba. Nema sumnje da je Kinzi kvalitetom u rangu Šilba, ali su ipak drugačiji tipovi igrača. Kinzi je eksplozivniji, brži, probojniji, dosta dobar u odbrani, ali... Znam da će mi mnogi navijači Partizana zameriti, ali meni se baš i ne dopada što je on u timu. Previše lopti završi u njegovim rukama, a njemu je "povratni pas" mislena imenica. U EL ima samo jednu asistanciju na četiri utakmice, dok otprilike svaki treći napad Partizana završi upravo on. Dakle, ovde poredimo kreativca sa odličnim osećajem za asistenciju i koš (Šilb) i igrača koji je klasičan poenter (Kinzi). Možda je to stvar "košarkaškog" vaspitanja, ali ja sam uvek na strani kreativca.

Što se tiče odnosa snaga Partizana i Zvezde, već sam izneo svoje mišljenje. O trenerima, ipak ne bih. Radonjić mora još dosta toga da prođe i da napravi da bi ušao u iole ravnopravnu trku sa Vujoševićem. Dakle, ne potcenjujem Radonjića, ali ne bih potcenjivao ni Vujoševića da sam na tvom mestu Ljubav i strast prema košarci gajimo i ti i ja, ali smo ipak menadžeri samo na BB-u...

U svakom slučaju, poštujem tvoje mišljenje i uvek rado pristajem na kvalitetnu razmenu košarkaških stavova. Pogotovo kada je argumentovano kao u tvom slučaju. Činjenica je da je tako nešto retkost i da većina počne da "mlati" po oponentu bez ikakvih skrupula. Stoga ti se zahvaljujem na uloženom trudu i razložnoj raspravi.

Last edited by Zvone Kralj at 11/13/2013 9:39:03 AM

This Post:
00
235782.529 in reply to 235782.522
Date: 11/13/2013 11:15:32 AM
Overall Posts Rated:
110110
To je sasvim logican splet okolnosti..

This Post:
11
235782.530 in reply to 235782.524
Date: 11/13/2013 1:43:34 PM
OKK Apatin
III.6
Overall Posts Rated:
171171
Pitanje nije zlonamerno nego smatram da KK CZV BGD DIVA nije klub sa velikim renomeom, cak sam i ubedjen da velika vecina ljudi van ex-yu koja prati kosarku manje vise ni ne zna za nju. Silb je odigrao statisticki dobru proslu sezonu u evroligi (ne mogu da kazem drugacije nego tako jer ga nisam gledao) a sta sad da bi bio evropski priznat mora da se dokaze u klubu koji ima minimum renome kao vasa ljubimica... Po informaciji koji posedujem Jenkins i Silb igraju za po 800 000$ po sezoni, cak i da je informacija pogresna ne verujem da je cifra mnogo manja a toliko moras da izdvojis da bi doveo igraca koji pravi razliku na terenu (cast izuzetcima kao Bo-u). Kad vec vredi toliko njegov znoj znaci da i on ipak nije anonimus.

Smatras da ako sam MOD ne smem ni da udjem u raspravu bilo kog tipa ili da pa bar to i bilo zlonamerno nekog nesto upitam ako nisam shvatio ili ako se ne slazem sa necim (iako to ponavljam ovde nije slucaj jer znam koliko dobro pratis kosarku)!?

Nisam hteo na pocetku nego naposletku da pomenem ovo, mene ispravljas sto sam zaboravio da lupim jedan "spejs" a ti napises recimo Nimburg umesto Nimburk... Greske se desavaju ali meni to ocigledno ne bode oci kao tebi, meni bodu oci samo nerealnosti....

Nije mi takodje ni bio cilj da ulazim u prepirku sa tobom, mislim da si me pogresno shvatio pa malo i previse zakuvao situaciju ali nema veze, ionako je dosadno na forumu zasto ne zaciniti sa par (makar i pogresnih) argumenata sa obe strane.

Last edited by Mod-LeBron at 11/13/2013 1:46:53 PM

From: Trbazzi
This Post:
22
235782.531 in reply to 235782.530
Date: 11/13/2013 1:52:32 PM
Overall Posts Rated:
2727
Kako vas bre nije sramota sve u paketu. Nabrajate Silba, Freemana, Boa i ostalu bagru kao najboljeg stranca koji je igrao kod nas, a zaboravljate jednog jedninog, leteceg Nigerijca, bivseg boksera, coveka koji je u Crvenoj Zvezdi odigrao par tekmi u 2005-oj godini. Pokusavao sam da nadjem na yt njegove klipove sa derbija kada je pravio scene, ali ni yt ga ne voli. Kosarkaski Vinnie Jones, Tunji Awojobi!

This Post:
11
235782.532 in reply to 235782.530
Date: 11/13/2013 2:41:50 PM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
267267
Second Team:
Mount Doom
Pitanje nije zlonamerno nego smatram da KK CZV BGD DIVA nije klub sa velikim renomeom, cak sam i ubedjen da velika vecina ljudi van ex-yu koja prati kosarku manje vise ni ne zna za nju. Silb je odigrao statisticki dobru proslu sezonu u evroligi (ne mogu da kazem drugacije nego tako jer ga nisam gledao) a sta sad da bi bio evropski priznat mora da se dokaze u klubu koji ima minimum renome kao vasa ljubimica... Po informaciji koji posedujem Jenkins i Silb igraju za po 800 000$ po sezoni, cak i da je informacija pogresna ne verujem da je cifra mnogo manja a toliko moras da izdvojis da bi doveo igraca koji pravi razliku na terenu (cast izuzetcima kao Bo-u). Kad vec vredi toliko njegov znoj znaci da i on ipak nije anonimus.

Smatras da ako sam MOD ne smem ni da udjem u raspravu bilo kog tipa ili da pa bar to i bilo zlonamerno nekog nesto upitam ako nisam shvatio ili ako se ne slazem sa necim (iako to ponavljam ovde nije slucaj jer znam koliko dobro pratis kosarku)!?

Nisam hteo na pocetku nego naposletku da pomenem ovo, mene ispravljas sto sam zaboravio da lupim jedan "spejs" a ti napises recimo Nimburg umesto Nimburk... Greske se desavaju ali meni to ocigledno ne bode oci kao tebi, meni bodu oci samo nerealnosti....

Nije mi takodje ni bio cilj da ulazim u prepirku sa tobom, mislim da si me pogresno shvatio pa malo i previse zakuvao situaciju ali nema veze, ionako je dosadno na forumu zasto ne zaciniti sa par (makar i pogresnih) argumenata sa obe strane.

Kao da slusam epskog novinara Tegeltiju,Diva BG, ne vidim da sam ja, kada sam govorio o tvom mezimcu, da sam koristio sufix MTS?
Iskreno, meni to ne smeta, znam o kom pravnom licu je rec, to mi ne smeta da navijam za taj klub, ali, isto tako znam, da su mnogi alergicni na te dodatke...
Odmah da ti kazem, informancija ne odstupa puno od istine.Stoji da su njih dvojica najskuplji igraci Zvezde, takodje stoji da je Silb najskupljji.
Medjutim, ukoliko je najskuplji jel to znaci i da je najbolji?Evo, neko je pomenuo Djekica.Recimo, isti taj Djekic i Cakarevic su imali 180k po sezoni u Partizanu, da li to znaci da su oni kvalitetni igraci i da igraju, shodno novcu ulozenom u njih?

Oko titule MOD-a, gde vidis da sam napisao da ne smes da udjes u rasrpavu?Moje pitanje se odnosilo na prvobitni tvoj post, gde si, kako se meni cini, sa nipodastavanjem pisao o Zvezdi...

Ja sam tebi ispravio pravopisnu gresku, ti si mene ispravio u mojoj neupucenost, toliko o tome koliko je veliki taj Nimburk,zar ne?

Ne mora ovo da bude rasprava, ja, svakako, volim da delim misljenja sa ljudima koji vole kosarku, a znam da ti spadas u tu grupu...samo mi nije jasno odakle ti tako negativan, da ne kazem potcenjivacki, stav prema Zvezdi?i

This Post:
00
235782.533 in reply to 235782.530
Date: 11/13/2013 11:35:52 PM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
611611
Second Team:
Trbonje
Pitanje nije zlonamerno nego smatram da KK CZV BGD DIVA nije klub sa velikim renomeom, cak sam i ubedjen da velika vecina ljudi van ex-yu koja prati kosarku manje vise ni ne zna za nju.

Ok,posto je po tebi ovo neki levi klub,pitacu te samo ovo. Da li je ovo sto sad u ponedeljak igraju Partizan NIS Beograd - Crvena Zvezda Telekom Beograd po tebi ono sto se naziva veciti derbi?

This Post:
00
235782.534 in reply to 235782.528
Date: 11/14/2013 8:54:40 AM
Overall Posts Rated:
590590
Petorku Evrolige na osnovu do sad vidjenih partija cine?

Posto vidim da se vecina ljudi razumi u kosarku, bas me interesuje koga cete odabrati i zasto.

Po meni:

P- Rudy Fernandez , Real Madrid.

Dvoumio sam se izmedju njega i BO-a, ali sam ipak izabrao Rudija.
Od Reala ove sezone u EL ocekujem mnogo. Mislim da imaju jako dobar kolektiv.
4 asistencije, 14 poena po mecu i gotovo nepogresiv procenat suta za dva poena do sada, dovoljni su da izaberem njega. Mislim da bi se sjajno uklopio sa Haketom u ovom "mom" timu

B- Daniel Hackett , Montepaski.

Igrac Montepaskija ove sezone u EL biljezi jako dobre partije, iako njegovom timu i ne ide bas najbolje u takmicenju. Jedan od najboljih asistenata u dosadasnje cetiri utakmice. Jako kreativan igrac. Cini mi se da nema onog oficijalnog ''EL highlights-a'' sa meca Montepaskija na kom se ne nalazi bar 1 njegovo mastovito dodavanje. Asistencija protiv Galatasaraja u prvom kolu proglasena za najbolju asistenciju veceri. Vjerujem da bi mogao da igra jos bolje kada bi i ostali igraci tima malo podigli formu, jer do sada nisu nista pokazali i trenutno su najlosija ekipa EL, pored Strazbura.
Statisticki gledano stoji jako dobro i na dosadasnje 4 utakmice biljezio je 13 poena, 5 skokova i 5.3 asistencije po utakmici.

K- Bojan Bogdanovic , Fenerbahce.

Mislim da ce ove sezone da bude najbolji poenter Evrolige. Fenerbahce je skovao jedan od najboljih timova evrolige i svakako su jedan od najvecih favorita za osvajanje, sto su pokazali gotovo na svim utakmicama ove sezone. Igrac koji na svakoj utakmici moze da ide preko 20 poena. Mislim da tri napada (koliko prosjecno ide na njega) po cetvrtini, nije mnogo s obzirom na igraca njegovih mogucnosti.

KC- Richard Hendrix , Lokomotiv Kuban.

Jedan od najatraktivnijih igraca u dosadasnjem dijelu takmicenja. Veoma skocan igrac. Od njega smo vidjeli par izuzetnih zakucavanja ove sezone i mislim da ce ih biti jos. 14 poena i 8 skokova u prosjeku za 23 minuta vise su nego dovoljni za moje kriterujmeD.

C- Ovdje jednostavno ne znam ko ga da stavim. Kad bih gledao ostale igrace i ove zamisljene ekipe cini mi se da bi mi trebao igrac koji je prije svega dobar u odbrani i skoku ,a koji bi manje sutirao. Znaci Marjanovic.

U senci naših komentatorskih minijatura iz prethodnih dana, ostala je jedna, čini mi se, vredna pažnje ideja.
Ko su najistaknutiji pojedinci dosadašnjeg toka Evrolige?
Da nisam sinoć gledao "paklenu" predstavu u režiji kraljevskog kluba, danas bih napisao svoj stav. Ali kako su me sinoć oduševili svojom igrom i kako ne bih mogao da ne podlegnem utiscima, sačekaću da se odigra celo peto kolo - taman ćemo onda biti na polovini prve faze.
Još jedan razlog zbog koga se oglašavam, jeste što sam upravo na sajtu Evrolige video da je utakmica Budiveljnik - Barselona proglašena za "Game of the Week"?!? Nemam ništa protiv težnje čelnika EL da još više popularišu košarku u Ukrajini (iako su njihovi razlozi čisto finansijske prirode, pa se i u samoj najavi pominje veličina zemlje i podatak da 5 od 7 država sa kojima se Ukrajina graniči nikada nisu imale predstavnika u EL), a sve u želji da se na EP 2015 što više opare, ali što je mnogo - mnogo je! Činjenica je da u ovom kolu nema mnogo pravih derbija, ali ignorisati utakmicu Makabi-Pao koja je zaista "Game of the Week" je pravo svetogrđe. Timovi koji su zajedno osvojili deset titula prvaka Evrope (Makabi 4, Pao 6), koji su od 2000. godine osvojili zajedno 8 trofeja EL i odigrali nebrojeno velikih utakmica se podređuju duelu koji nema nikakvu predistoriju. Imena Diamantidisa, Smitha, Hickmana, Maciulisa, Batista, Inglesa, Blua i ostalih, garantuju spektakl.
Nadam se da ćemo večeras uživati u pravoj košarci.

Last edited by Zvone Kralj at 11/14/2013 8:54:59 AM

This Post:
00
235782.535 in reply to 235782.528
Date: 11/14/2013 2:40:34 PM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Petorku Evrolige na osnovu do sad vidjenih partija cine?

P- Rudy Fernandez , Real Madrid.

C- Ovdje jednostavno ne znam ko ga da stavim

Pretpostavljam da si ovde mislio na Sergia Rodrigeza (to je onaj bradonja koji nas je razvalio na Eurubasketu) on je plej dok je Rudi fernandeza krilo

Sto se tice centra, sta mislis o skakackoj masini Kajlu Hajnsu (Kyle Hines) iz CSKA? Cini mi se da se odlicno uklapa u tvoju viziju tima, zar ne?

From: Dock

This Post:
00
235782.536 in reply to 235782.510
Date: 11/14/2013 2:55:21 PM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109

Šilb - stranac kakav nije igrao na našim terenima. Kao što je Dock rekao - point forward. Igrač tim. Odličan pregled igre, sjajna tehnika i instinkt za koš ga čine vanserijskim igračem. Ukoliko Radonjić uspe da uskladi ostale prema Šilbu - Zvezda može dosta ove sezone.

Jedino se sa ovim ne slažem. Bo je bio taj stranac kakav nije igrao na našim terenima !!!

Obojica ste u pravu :)
Silb jeste stranac kakva nije igrao na nasim terenima a to ne znaci da je bolji od Bo-a Mekjeleba niti ih je moguce porediti jer su u pitanju dva dijametralno razlicita igraca. Mekejleb je cist plejmejker koji se prvenstveno izdvaja neverovatnim fizikalijama, pomocu kojih "ubija" protivnike. Silb je nekarekteristicno krilo, odlikuje se visokim kosarkaskim IQom dok je fizicki prosecan igrac (mene je "kupio" onim Mekgrejdijevskim potezom protiv Kubana)
Obojica mogu da se uzmu za nivo kvaliteta koji moraju da imaju stranci koji igraju u nasim klubovima

Moja petorka najboljih stranaca koji su igrali/igraju u Srbiji

PG- Omar Kuk
SG-Bo Mekejleb
SF-Blejk Silb
PF-Stefon Lazme
C-Nikola Pekovic

Vredni pomena: Blejk, Gist, Haus, Tomas, Ekezie, Frimen

Advertisement