Možda sam malo preterao za Williamsa. Nisu u pitanju milje, ipak pre kilometri

Šalu na stranu, Williams jeste kvalitetan igrač, ali ipak mislim da je Šilb bolji od njega. Imao je Williams odličnu sezonu, ali je prečesto bio potpuno van igre. Šilb je igrao dobro u kontinuitetu. Nesumnjivo da je Williams bolji defanzivno, Šilb ofanzivno. Ipak o Williamsu dosta govori to što je poznatiji po ženi

Ono sa čim se slažem je da Šilbu fali bolja odbrana, tačnije brži rad nogu

i slažem da je dobar na strani pomoći.
Što se tiče Luke, nisam ga poredio u igračkom smislu sa Đekićem, već sam napisao "da meni deluje (vizuelno) kao čvršća kopija Đekića". Nemam ni najmanje loše mišljenje o ovom momku, sasvim solidno koristi svoje minute na parketu i nema sumnje da poverenje koje mu ukazuje Radonjić dosta znači. Ipak, nisam prepoznao kod njega kvalitet o kome se toliko govori. Nije jedino relevantno merilo to što je dobio poziv za A reprezentaciju, pogotovo što čak ni u ovako okrnjenom sastavu (a baš je najviše igrača falilo na njegovoj poziciji) nije bio ni blizu prvih 12. Ponavljam, voleo bih da grešim, ali mi njegovi nedostaci ne dozvoljavaju da komentarišem drugačije.
Na kraju, pomenuo si Kinzija i njegov kvalitet u odnosu na Šilba. Nema sumnje da je Kinzi kvalitetom u rangu Šilba, ali su ipak drugačiji tipovi igrača. Kinzi je eksplozivniji, brži, probojniji, dosta dobar u odbrani, ali... Znam da će mi mnogi navijači Partizana zameriti, ali meni se baš i ne dopada što je on u timu. Previše lopti završi u njegovim rukama, a njemu je "povratni pas" mislena imenica. U EL ima samo jednu asistanciju na četiri utakmice, dok otprilike svaki treći napad Partizana završi upravo on. Dakle, ovde poredimo kreativca sa odličnim osećajem za asistenciju i koš (Šilb) i igrača koji je klasičan poenter (Kinzi). Možda je to stvar "košarkaškog" vaspitanja, ali ja sam uvek na strani kreativca.
Što se tiče odnosa snaga Partizana i Zvezde, već sam izneo svoje mišljenje. O trenerima, ipak ne bih. Radonjić mora još dosta toga da prođe i da napravi da bi ušao u iole ravnopravnu trku sa Vujoševićem. Dakle, ne potcenjujem Radonjića, ali ne bih potcenjivao ni Vujoševića da sam na tvom mestu

Ljubav i strast prema košarci gajimo i ti i ja, ali smo ipak menadžeri samo na BB-u...
U svakom slučaju, poštujem tvoje mišljenje i uvek rado pristajem na kvalitetnu razmenu košarkaških stavova. Pogotovo kada je argumentovano kao u tvom slučaju. Činjenica je da je tako nešto retkost i da većina počne da "mlati" po oponentu bez ikakvih skrupula. Stoga ti se zahvaljujem na uloženom trudu i razložnoj raspravi.
Last edited by Zvone Kralj at 11/13/2013 9:39:03 AM