BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > U21 Makedonija

U21 Makedonija (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: F1rst

This Post:
00
149768.529 in reply to 149768.528
Date: 12/18/2012 4:13:19 PM
Overall Posts Rated:
14611461
благодарение

From: BojanD
This Post:
00
149768.530 in reply to 149768.529
Date: 12/18/2012 7:39:43 PM
Overall Posts Rated:
2121
Cakoli prva petorka

From: Dadimo
This Post:
00
149768.531 in reply to 149768.530
Date: 12/24/2012 1:48:16 PM
Overall Posts Rated:
5555
Уште еден пораз на нашата млада репрезентација, после поразите од фаворитот Словачка и супер силната Русија денеска изгубивме и од Грузија која за жал има доста подобра генерација од нас оваа сезона. Ни останува уште мечот против главниот фаворит во нашата група Франција па конечно да ги очекуваме победите во последните 3 кола. Радува подобрувањето на формата кај некои од бековите и се надевам дека до мечот со Ирска ќе имаме далеку подобра форма на нашите У21 репрезентативци, пред се на оние најдобрите што ги имаме.

From: Angel961

This Post:
00
149768.532 in reply to 149768.531
Date: 12/24/2012 2:47:14 PM
Overall Posts Rated:
2929
Ako toa ni e uteha e super. No sekogas koga gubime protivnikot e posilen. Ako slucajno pobedime nekoj toa e po zasluga na selektorot

This Post:
00
149768.534 in reply to 149768.532
Date: 12/24/2012 4:08:16 PM
Overall Posts Rated:
5555
Да не сакаш да кажеш дека ние сме посилни или тука негде сме по квалитет !?
Ај рагледај ги пак играчите што ги имаат Македонија и Грузија, вклучувајќи ја и формата па да правиме муабет.
Мене ми е криво само што изгорев во желбата да го победиме фаворитот Словачка на стартот па направив одредени грешки во тактиката. Но и тогаш да не беа во толку лоша форма речиси сите ниски играчи немаше толку лесно да не прочитаат па можеби тактиката со која игравме ќе беше победничка. За денешниот меч со Грузија мислам дека извлеков максимум, подобро од ова (според тоа што го имаме на располагање) неможевме.
Од двете наши вистински крила сеуште НИЕДЕН не е ни приближно до задоволителна форма а вториот екстра квалитетен плеј што го имаме нема абер од добра форма иако му пратив неколку пораки на неговиот газда. Газдата на Кичевски кој е одличен бек уште пред месец дена ми се пожали дека ретко доаѓа до интернет па иако успева да им намести настапи за тренинг не успева да им ја одржава формата како што треба. И селекторот ли е крив за ова ?
Факт е дека Грузија има многу подобра генерација од нас моментално и селекторот неможе тука ништо да направи, а ако мислиш дека негде погрешив повели ќе ми биде мило да продискутираме.
Поздрав.

This Post:
00
149768.535 in reply to 149768.533
Date: 12/24/2012 4:24:41 PM
Overall Posts Rated:
5555
Па треба малку да ги споредите составите со кои располагаме ние и нашите противници и врз база на тоа да процените какви ни се шансите. Ако некој очекуваше дека имаме реални шанси за победа против Грузија алал да му е.
Ако некој уште незнае да ве информирам дека ние сега играме на Европско Првенство а тоа значи многу дуели со доста силни противници и реално е да се остварат 3-4 победи максимум. Шансата за 4 победи ја испуштивме уште на стартот против Словачка заради по 100-ти пат кажувам ужасната форма на речиси сите наши ниски играчи. И двајцата сте искусни менаџери па би требало да знаате дека досега речиси и да сме немале У21 генерација со која сме можеле успешно да настапиме на ЕП, а формата никогаш не била толку проблематична како во ове почетни недели од сезонава. Па не ли гледате дека немам играчи ни за резерви да ги ставам да играат, или сеуште не се доволно добри некои играчи или се во слаба форма добрите.

From: Xsago

This Post:
00
149768.537 in reply to 149768.533
Date: 12/25/2012 3:52:25 AM
Overall Posts Rated:
128128
no se slozuvam deka bi bilo fino selektorite da ne izvestat deka planiraat poraz za da ne se jadosuva cela MKD BB javnost

I protivnickite selektori mozebi go citaat ovoj forum (so google transelate na primer). Nikako ne smee predvreme da se pisuvaat takvi raboti na forumot.

From: Xsago

This Post:
00
149768.538 in reply to 149768.536
Date: 12/25/2012 3:57:11 AM
Overall Posts Rated:
128128
Ima mali zaednici koi uspevaat da istreniraat poveke. Toa ne e izgovor. Problemot e sto retko koj e zainteresiran kaj nas. A i iskreno razocaran sum od brojot na menadzeri koi ja sfakaat igrata. Moze da bide, mnogu, mnogu podobra situacijata.

A inaku, jas se soglasuvam deka nemase sansi da se pobedi Gruzija.

This Post:
00
149768.539 in reply to 149768.538
Date: 12/25/2012 4:30:26 AM
Overall Posts Rated:
2727
Ke dadam eden primer za treniranjeto na mladi deca, jas sum eden primer, a i ke dadam primer zosto od sezona vo sezona imame se poslabi i poslabi deca, ke imame se dodeka ne se opametime i da gi selektirame dobrite deca, pred nekoe vreme toa go potencirase i eden podobar menadjer od mene, odnosno go prasuvase togasniot selektor zosto ne igral vo natprevar nekoj igrac, koj toj menadjer se zalagal za dobar trening na toa dete, kontaktiral, so stranskiot menadjer za negov dobar trening i mu vetil deka (deteto-igracot) ke bide zemen po izvesno vreme da igra za reprezentacijava, a od kako bil do nekade istrenirano deteto, igracot ne bil zemen vo reprezentacija, i kako sto dobro se sekavam togas selektorot iznaogase nekakvi pricini zosto ne mozel da igra igracot, demek nemal odredeni ocenki koi bi trebalo da bide zemen vo reprezentacija. Ete primer kako nie samite si ja unistuvame nasata mlada reprezentacija. I jas na vremeto zemav da treniram igrac, nadevajki se deka barem eden den ke zaigra vo reprezentacija, tocno igracot bese zemen malku vo reprezentacija da igra, no so teski maki i so moi negativni zborovi kon togasniot selektor. Ete dva slucai zosto ne se odlucuvaat nekolku te aktivni menadjeri da vlozat trud vo trening na mladi deca, a i ne se isplaka, vloziv trud vo igracot, a se prodade za mali pari, zboram mali pari bidejki koga ke se izracunaat platite sto se dadeni za toj igrac, ke se vidi togas deka se mali pari.

Advertisement