Teď teda nevím, jestli myslíš útočnou nebo obrannou, případně obě, tak zareaguju na obě.
Princeton je kromě Push the Ball (rychlá hra) zatím druhou ofenzivní taktikou, která nám celkem seděla, naopak třeba Patient (trpělivě) a Motion (střelba z výskoku) nám moc neseděly. Rozhodoval jsem se teda mezi těmito taktikami a protože většinou máme problémy na doskoku, tak jsem se rozhodl pro tu s pomalejším tempem. Zejména Hánovi v útoku Princeton moc neseděl. Více jsem čekal asi i od Uhrovice, ale kdyby byli s Šimákem naopak, možná by i co do úspěšnosti střelby dopadli naopak, protože hrávali proti jiné obraně.
V obraně jsem se rozhodoval mezi osobkou a 3-2 zonou. Řek je celkem příznivcem vnějšího útoku, případně neutrálního, takže se zdála sázka na 3-2 zonu jako bezpečná varianta. Bohužel, jak sám řecký trenér v rámci zápasového chatu přiznal, se rozhodl přistoupit k zápasu jako ke zkoušce a počítal s prohrou a vyzkoušel podkošový útok, zatímco kdyby se chtěl v zápase pokoušet o co nejlepší výsledek, hrál by jinou taktiku. Bohužel zkouška dopadla, jak dopadla, přestože z hlediska ID jsme měli na PF a C prakticky to nejlepší, co máme k dispozici.
Tato zkušenost mě vede jednak k tomu, že Slezáčkovy dny v NT jsou prakticky sečteny, Hána bude ještě nějakou dobu, než dožene nedostatky v tréninku, plnit spíše roli náhradníka. A na PF/C by tak v základu měli hrávat v nejbližší době hlavně Holub, Kubeš a Banobre, možná případně Sedlár.
Co se týče případných taktik podkošového útoku, tak zatím jsem se jim vyhýbal, protože pro takové taktiky nemáme úplně vhodné hráče, zejména na SF ale možná přece jen takovou taktiku v nejbližší době vyzkouším, Sedlár, Kubeš nebo Holub by to případně mohli zvládnout a třeba se taky konečně do maximální formy dostane Zlatohlávek.
Z hlediska postupu začíná být situace kritická a už si nemůžeme dovolit žádné další zaváhání, což vzhledem k náročnému losu nebude vůbec jednoduché, ale dokud je teoretická šance, zkusím se o to poprat.