Petorku Evrolige na osnovu do sad vidjenih partija cine?
Posto vidim da se vecina ljudi razumi u kosarku, bas me interesuje koga cete odabrati i zasto.
Po meni:
P- Rudy Fernandez , Real Madrid.
Dvoumio sam se izmedju njega i BO-a, ali sam ipak izabrao Rudija.
Od Reala ove sezone u EL ocekujem mnogo. Mislim da imaju jako dobar kolektiv.
4 asistencije, 14 poena po mecu i gotovo nepogresiv procenat suta za dva poena do sada, dovoljni su da izaberem njega. Mislim da bi se sjajno uklopio sa Haketom u ovom "mom" timu
B- Daniel Hackett , Montepaski.
Igrac Montepaskija ove sezone u EL biljezi jako dobre partije, iako njegovom timu i ne ide bas najbolje u takmicenju. Jedan od najboljih asistenata u dosadasnje cetiri utakmice. Jako kreativan igrac. Cini mi se da nema onog oficijalnog ''EL highlights-a'' sa meca Montepaskija na kom se ne nalazi bar 1 njegovo mastovito dodavanje. Asistencija protiv Galatasaraja u prvom kolu proglasena za najbolju asistenciju veceri. Vjerujem da bi mogao da igra jos bolje kada bi i ostali igraci tima malo podigli formu, jer do sada nisu nista pokazali i trenutno su najlosija ekipa EL, pored Strazbura.
Statisticki gledano stoji jako dobro i na dosadasnje 4 utakmice biljezio je 13 poena, 5 skokova i 5.3 asistencije po utakmici.
K- Bojan Bogdanovic , Fenerbahce.
Mislim da ce ove sezone da bude najbolji poenter Evrolige. Fenerbahce je skovao jedan od najboljih timova evrolige i svakako su jedan od najvecih favorita za osvajanje, sto su pokazali gotovo na svim utakmicama ove sezone. Igrac koji na svakoj utakmici moze da ide preko 20 poena. Mislim da tri napada (koliko prosjecno ide na njega) po cetvrtini, nije mnogo s obzirom na igraca njegovih mogucnosti.
KC- Richard Hendrix , Lokomotiv Kuban.
Jedan od najatraktivnijih igraca u dosadasnjem dijelu takmicenja. Veoma skocan igrac. Od njega smo vidjeli par izuzetnih zakucavanja ove sezone i mislim da ce ih biti jos. 14 poena i 8 skokova u prosjeku za 23 minuta vise su nego dovoljni za moje kriterujme
D.
C- Ovdje jednostavno ne znam ko ga da stavim. Kad bih gledao ostale igrace i ove zamisljene ekipe cini mi se da bi mi trebao igrac koji je prije svega dobar u odbrani i skoku ,a koji bi manje sutirao. Znaci Marjanovic
.
U senci naših komentatorskih minijatura iz prethodnih dana, ostala je jedna, čini mi se, vredna pažnje ideja.
Ko su najistaknutiji pojedinci dosadašnjeg toka Evrolige?
Da nisam sinoć gledao "paklenu" predstavu u režiji kraljevskog kluba, danas bih napisao svoj stav. Ali kako su me sinoć oduševili svojom igrom i kako ne bih mogao da ne podlegnem utiscima, sačekaću da se odigra celo peto kolo - taman ćemo onda biti na polovini prve faze.
Još jedan razlog zbog koga se oglašavam, jeste što sam upravo na sajtu Evrolige video da je utakmica Budiveljnik - Barselona proglašena za "Game of the Week"?!? Nemam ništa protiv težnje čelnika EL da još više popularišu košarku u Ukrajini (iako su njihovi razlozi čisto finansijske prirode, pa se i u samoj najavi pominje veličina zemlje i podatak da 5 od 7 država sa kojima se Ukrajina graniči nikada nisu imale predstavnika u EL), a sve u želji da se na EP 2015 što više opare, ali što je mnogo - mnogo je! Činjenica je da u ovom kolu nema mnogo pravih derbija, ali ignorisati utakmicu Makabi-Pao koja je zaista "Game of the Week" je pravo svetogrđe. Timovi koji su zajedno osvojili deset titula prvaka Evrope (Makabi 4, Pao 6), koji su od 2000. godine osvojili zajedno 8 trofeja EL i odigrali nebrojeno velikih utakmica se podređuju duelu koji nema nikakvu predistoriju. Imena Diamantidisa, Smitha, Hickmana, Maciulisa, Batista, Inglesa, Blua i ostalih, garantuju spektakl.
Nadam se da ćemo večeras uživati u pravoj košarci.
Last edited by Zvone Kralj at 11/14/2013 8:54:59 AM