BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > U21 Makedonija

U21 Makedonija (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Dadimo

This Post:
00
149768.534 in reply to 149768.532
Date: 12/24/2012 4:08:16 PM
Overall Posts Rated:
5555
Да не сакаш да кажеш дека ние сме посилни или тука негде сме по квалитет !?
Ај рагледај ги пак играчите што ги имаат Македонија и Грузија, вклучувајќи ја и формата па да правиме муабет.
Мене ми е криво само што изгорев во желбата да го победиме фаворитот Словачка на стартот па направив одредени грешки во тактиката. Но и тогаш да не беа во толку лоша форма речиси сите ниски играчи немаше толку лесно да не прочитаат па можеби тактиката со која игравме ќе беше победничка. За денешниот меч со Грузија мислам дека извлеков максимум, подобро од ова (според тоа што го имаме на располагање) неможевме.
Од двете наши вистински крила сеуште НИЕДЕН не е ни приближно до задоволителна форма а вториот екстра квалитетен плеј што го имаме нема абер од добра форма иако му пратив неколку пораки на неговиот газда. Газдата на Кичевски кој е одличен бек уште пред месец дена ми се пожали дека ретко доаѓа до интернет па иако успева да им намести настапи за тренинг не успева да им ја одржава формата како што треба. И селекторот ли е крив за ова ?
Факт е дека Грузија има многу подобра генерација од нас моментално и селекторот неможе тука ништо да направи, а ако мислиш дека негде погрешив повели ќе ми биде мило да продискутираме.
Поздрав.

This Post:
00
149768.535 in reply to 149768.533
Date: 12/24/2012 4:24:41 PM
Overall Posts Rated:
5555
Па треба малку да ги споредите составите со кои располагаме ние и нашите противници и врз база на тоа да процените какви ни се шансите. Ако некој очекуваше дека имаме реални шанси за победа против Грузија алал да му е.
Ако некој уште незнае да ве информирам дека ние сега играме на Европско Првенство а тоа значи многу дуели со доста силни противници и реално е да се остварат 3-4 победи максимум. Шансата за 4 победи ја испуштивме уште на стартот против Словачка заради по 100-ти пат кажувам ужасната форма на речиси сите наши ниски играчи. И двајцата сте искусни менаџери па би требало да знаате дека досега речиси и да сме немале У21 генерација со која сме можеле успешно да настапиме на ЕП, а формата никогаш не била толку проблематична како во ове почетни недели од сезонава. Па не ли гледате дека немам играчи ни за резерви да ги ставам да играат, или сеуште не се доволно добри некои играчи или се во слаба форма добрите.

From: Xsago

This Post:
00
149768.537 in reply to 149768.533
Date: 12/25/2012 3:52:25 AM
Overall Posts Rated:
128128
no se slozuvam deka bi bilo fino selektorite da ne izvestat deka planiraat poraz za da ne se jadosuva cela MKD BB javnost

I protivnickite selektori mozebi go citaat ovoj forum (so google transelate na primer). Nikako ne smee predvreme da se pisuvaat takvi raboti na forumot.

From: Xsago

This Post:
00
149768.538 in reply to 149768.536
Date: 12/25/2012 3:57:11 AM
Overall Posts Rated:
128128
Ima mali zaednici koi uspevaat da istreniraat poveke. Toa ne e izgovor. Problemot e sto retko koj e zainteresiran kaj nas. A i iskreno razocaran sum od brojot na menadzeri koi ja sfakaat igrata. Moze da bide, mnogu, mnogu podobra situacijata.

A inaku, jas se soglasuvam deka nemase sansi da se pobedi Gruzija.

This Post:
00
149768.539 in reply to 149768.538
Date: 12/25/2012 4:30:26 AM
Overall Posts Rated:
2727
Ke dadam eden primer za treniranjeto na mladi deca, jas sum eden primer, a i ke dadam primer zosto od sezona vo sezona imame se poslabi i poslabi deca, ke imame se dodeka ne se opametime i da gi selektirame dobrite deca, pred nekoe vreme toa go potencirase i eden podobar menadjer od mene, odnosno go prasuvase togasniot selektor zosto ne igral vo natprevar nekoj igrac, koj toj menadjer se zalagal za dobar trening na toa dete, kontaktiral, so stranskiot menadjer za negov dobar trening i mu vetil deka (deteto-igracot) ke bide zemen po izvesno vreme da igra za reprezentacijava, a od kako bil do nekade istrenirano deteto, igracot ne bil zemen vo reprezentacija, i kako sto dobro se sekavam togas selektorot iznaogase nekakvi pricini zosto ne mozel da igra igracot, demek nemal odredeni ocenki koi bi trebalo da bide zemen vo reprezentacija. Ete primer kako nie samite si ja unistuvame nasata mlada reprezentacija. I jas na vremeto zemav da treniram igrac, nadevajki se deka barem eden den ke zaigra vo reprezentacija, tocno igracot bese zemen malku vo reprezentacija da igra, no so teski maki i so moi negativni zborovi kon togasniot selektor. Ete dva slucai zosto ne se odlucuvaat nekolku te aktivni menadjeri da vlozat trud vo trening na mladi deca, a i ne se isplaka, vloziv trud vo igracot, a se prodade za mali pari, zboram mali pari bidejki koga ke se izracunaat platite sto se dadeni za toj igrac, ke se vidi togas deka se mali pari.

This Post:
00
149768.540 in reply to 149768.536
Date: 12/25/2012 5:51:55 AM
Overall Posts Rated:
5555
dvajcata se;ektori bi mozele da go prosirat spisokot so repki za da moze managerite koi trenirale deca za tamu da uzivaat od blagodetot na prodadeni dresovi koj i toa mnogu e stimuliracki. ako smeam da primetam so dvajca repki vo mojot tim/ i sea so eden razlikata vo prodadeni dresovi naglo mi padna 30k nedelno 10 sedmici po 30k i sam znaes matematika i ne gledam pricina bez ogled na nivnata forma z's ne se vo sostavot za da bidat sigurni sopstvenicite na ovie igraci deka vasite nameri se seriozni i da bide toa dopolnitelna motivacija da gi treniraat i da im ja odrzuvaat formata. inaku bev iznenaden od porazot samo posledniot bidejki mislam deka gruzija so zatvoreni oci mozeme da ja pobedime, na ako vekje sakas da ja znaes greskata toa ti bese prviot mec na koj plesna tolku entuzijazam za nisto nemamvme ni forma nitu kvalitet

Една работа треба да знаете, зголемување на продажба на дресови има само ако играчот игра за репрезентација, со самото повикување ништо не се добива. А бидеќи тоа зголемување зависи од платата на играчот, сопствениците на У21 репрезентативците добиваат многу мал бонус во продажбата на дресови бидеќи играчите имаат сеуште мали плати. Ова и од лично искуство ви го кажувам затоа што сум имал веќе двајца У21 репрезентативца Ализоти и Жуна и речиси немаше никакво зголемување во продажбата на дресови кога играа за У21. Со Арнаудовски е поинаку, има многу поголема плата и кога он игра за НТ имам 15-20К зголемување во продажба на дресови. Инаку и јас незнам што се случува со продажбата на дресови, овој понеделник имав зголемување од смешни 5К иако Арнаудовски за прва пат беше стартер на официјален меч на НТ. Очекував многу повеќе. А не може да се повикуваат играчи со слаба форма колку и да се добри зш таквите не се корисни а ограничени сме со 18 места за играчи и мораме внимателно да ги пополниме. И јас сакам да ги стимулирам менаџерите да ги тренираат своите играчи и да ги одржуваат во добра форма затоа уште во петокот после тренингот ги повикав Krale Mitrevski и Fadil Jaha кога видов дека се во добра форма, со тоа што Fadil Jaha не доби шанса да игра заради тактиката надворешен напад за што он нема соодветни скилови но ќе добие шанса на следните мечеви а следната сезона ќе биде еден од најдобрите. За жал формата е многу битна во оваа игра и поради лоша форма сеуште не се повикани уште 4-5 квлаитетни играчи на кои сериозно сметав оваа сезона и со нив сигурно ќе бевме подобри и имавме шанси и да изненадиме некој од фаворитите ама вака во слаба форма се бескорисни.

И уште еднаш ти се чудам на потценување на оваа Грузијска геенрација која е подобра и од таа на Словачка, а од нас се подобри за скоро цела класа, рејтингот им е далеку подобар од нашиот и тоа не е случајно. Кај нас многу малку тренираат деца и тоа има многу искусни менаџери кои речиси никогаш не тренирале деца. Јавно ќе го посочам менаџерот на Najdobrite Сашо кој на времето и самиот беше У21 селектор и кој наместо да биде пример за тренирање деца тој има талент Selim Isai кој комплетно го упропасти. Со вакви искусни менаџери ништо не правиме и само да ви кажам дека следната сезона ќе имаме уште послаба и тоа многу послаба генерација :(

This Post:
00
149768.541 in reply to 149768.539
Date: 12/25/2012 8:54:03 AM
Overall Posts Rated:
5555
Можно е да не си го тренирал играчот како што треба, за да има поголеми шанси за репка и за да до продадеш поскапо мораш да водиш сметка да има што е можно побалансирани скилови. И јас правев грешки на времето со мојот Мартиноски кога не бев толку искусен и никогаш не заигра за репрезентација ама никој не се родил учен, еднаш ќе згрешиш следниот пат ќе се поправиш а не да се откажуваш. Дури и да не игра за репка во твоја корист е да имаш што е можно подобри домашни играчи.
Откако не успеав со Мартиноски за кој грешев што го тренирав често двопозициски, се поправив со Ализоти и Жуна кои беа меѓу подобрите У21 играчи во своите генерации и сега ги спремам за НТ а за У21 го спремам новиот играч од драфтот Един Хоџалари. И ако можам јас кој играм веќе десетина сезони во елитата да тренирам постојано по 3 деца за репрезентација тогаш срамота е тимовите во послабите лиги да не тренираат барем едно талентирано Македонче за да имаме подобри репрезентации.

Last edited by Dadimo at 12/25/2012 8:56:18 AM

This Post:
00
149768.542 in reply to 149768.541
Date: 12/25/2012 9:21:59 AM
Overall Posts Rated:
2727
Sum treniral i veke ne planiram da treniram nasi deca, podobro ke treniram stranski decinja otkolku nasi, bidejki kaj nas selektorite gi selektiraat na poinakov nacin od strancite, i se dodeka ne se opametime nema da ima napredok vo reprezentacija. So tie pari sto ke gi davam za plata na treniranje deca, vaka ke gi dadam za nekoj pojak igrac.

This Post:
00
149768.543 in reply to 149768.539
Date: 12/25/2012 9:26:34 AM
Overall Posts Rated:
66
Ако збориш за Битка ја ќе ти кажам дека не ти е истрениран како што треба а сакаш да игра у репрезентација има мани и играч со мани неможе да игра у репрезентација ја го купив рошто е македониец и сакав македонски играч да имам искрајно за тие пари можам да купам странски центар со лична плата а многу подобар

This Post:
00
149768.544 in reply to 149768.543
Date: 12/25/2012 9:38:11 AM
Overall Posts Rated:
2727
I jas imam odgovor na ova tvoeto, jas go kupiv na krajot od negovite 19 godini, dodeka mislev deka ke bide zemen da igra za reprezentacija, go trenirav, a dodeka imase trening kaj mene toj dobivase trening taman za nego, a otkako bese kazano deka nema sansi da igra za reprezentacija bataliv so negoviot trening, a za negovata generacija toj ne bese najdobar, no bese megu najdobrite, taka da mozese da igra, a ako bese zemen da igra vo mladite, sekako ke imav volja za da rabotam so nego, i da dobiva uste po dobar trening, pa i da igra za postarive, no stom ne bese zemen da igra vo reprezentacija, pa zosto da se macam da go bildam, kakov takov so ocenkite, dodeka bese vo mojot tim mi bese najdobar, i mi vrsese mnogu rabota vo timot. Ete za toa Bitka e takov kakov sto e kaj tebe.

Last edited by Hell and Heaven at 12/25/2012 9:40:42 AM

Advertisement