Já netvrdím, že by měli být všichni nováčci v playoff, myslím, že zhruba letošní bilance je tak akorát (možná o něco lepší), než jaká by byla "zdravá". Wix je lepší, než si představuju nováčka, ale to je dáno situací, tým na 1. ligu měl delší dobu, ale holt si musel počkat, hrál silnou druhou ligu, ze které jsem postoupil já (i když mi Wixe odklidili jiní a nehráli jsme finále spolu). Ostatní nováčci jsou podle mne v normě, jak bych si představoval typického nováčka.
Tzn. moje představa je taková, že 2 nováčci by se měli být schopni pohybovat okolo 4.-5. pozice a další 2 někde mezi 6.-8. místem. Některou sezonu by to mohlo být o něco lepší, jindy o něco horší, ale nemyslím si, že by mělo pravidelně nastávat, že se budou více než 2 nováčci vracet zpět do 2.ligy v první sezoně.
Možná jsou ale ještě v druhých ligách týmy, které jsou schopny udělat vítr v 1.lize jako některé týmy letos a loni. Třeba Napálsko jsem sice v poháru doma přehrál, ale má 2 hráče, kteří pod košem táhnou U21, ale je zase z těch týmů, co neinvestovaly příliš do stadionu, takže na tom finančně může být hůř.
Druhou věcí je, že ignoruješ fakta. Tváříš se pořád, jako by snad druholigové týmy měly vyšší příjmy než prvoligové a to tak není, mají ty příjmy v lepších případech stejné a na tom nic špatného nevidím. A teď budu nepříjemný ... nevidím důvod, proč by si Ty nebo Macros měl mít proti nim nějakou finanční výhodu jen proto, že jste začali mezi prvními a nemuseli ani jednou postupovat. To, že hrajeme ligu neznamená, že máme mít automaticky vyšší příjmy než ostatní (kdyby to tak bylo, tak by to znamenalo to, co jsem naznačoval, v první lize by bylo stabilních 12 týmů a zbylé 4 by se točily, výjimečně by spadl nějaký starousedlík).
Podle mne je to teď nastaveno tak, že je to plus mínus vyrovnané ohledně příjmů, což dokazuje i ta statitiska. Oni sice platí hráčům jen 25% vstupného a my 40%, ale na druhou stranu v druhé lize musí na stejné návštěvy dávat mnohem nižší vstupné. A pokud je někde výhoda, tak spíš u těch týmů, co začaly dříve, ať hrají 1. nebo 2. ligu a stihli si postavit stadiony, dokud se slušně vydělávalo. Dnes je pro všechny týmy těžší našetřit na rozšíření stadionu a pro ty, co mají malý stadion, je to ještě těžší.
Když se podíváš na tu statistiku, tak před Tebou sice je 6 týmů z 2. ligy, ale 10 týmů z 1. ligy! Tohle je spíš důvod k zamyšlení, když bilanci výher máš určitě lepší než 11. Ale zjevně už si s tím začal něco dělat, teď po dostavění stadionu by ses mohl dostat někam k 200 tis. za zápas.
Last edited by rwystyrk at 10/16/2008 7:13:40 AM